Στέλλα Παπαδημητρίου για κίνημα #metoo: «Του είπα πως αν ξανακάνει αυτήν την κίνηση, θα το πω στην γυναίκα του»

«Στον ίδιο θίασο ήταν και η γυναίκα του»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Στέλλα Παπαδημητρίου για κίνημα #metoo: «Του είπα πως αν ξανακάνει αυτήν την κίνηση, θα το πω στην γυναίκα του»

Συνέντευξη παραχώρησε στο «Λοιπόν» και την δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού, η Στέλλα Παπαδημητρίου. Η ίδια μίλησε μεταξύ άλλων για το κίνημα #metoo όπου απασχολεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό καθώς θέλησε να αποκαλύψει μια ανάρμοστη κίνηση που είχε προσπαθήσει να κάνει παλιότερα συνάδελφός της στο θέατρο.

Οι δηλώσεις της Στέλλας Παπαδημητρίου

-Το θέατρο, όμως, πλήγηκε και από τις σοβαρές καταγγελίες που έγιναν εις βάρος συναδέλφων σας. Πείτε μου τη γνώμη σας.

Αυτά πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Φαντάζομαι ότι όποιος πρέπει. θα τιμωρηθεί όπως του αξίζει. Σωστά κάνανε και τα κατήγγειλαν τα κορίτσια. Πρέπει κάποια στιγμή τα αποστήματα να σπάνε. Για να είσαι πρωταγωνιστής. δεν αρκεί να είσαι καλός ηθοποιός, πρέπει να είσαι και καλός άνθρωπος.

-Είσαστε πολλά χρόνια στον χώρο και μάλιστα έχετε παίξει και γυμνή στη σκηνή. Νιώσατε ποτέ φόβο ή προσβολή από κάποιον συνάδελφό σας;

Καλά, όταν ήμουν και ωραία (γελάει). Θα σου πω, πως όταν ήμουν δεκαεννιά χρονών, ήταν η πρώτη μου δουλειά και παίζαμε σε ένα έργο. Κάναμε λοιπόν κάτι χορευτικά και πάει ένας να μου κάνει μια ανάρμοστη κίνηση, αλλά στον ίδιο θίασο ήταν και η γυναίκα του και του είπα πως αν ξανακάνει αυτή την κίνηση, θα πάω να της το πω.

Προφανώς και δεν το ξανά έκανε. Μείναμε μαζί πέντε χρόνια σχεδόν στο Κρατικό Θέατρο και δεν με ξανά ενόχλησε ποτέ, αλλά με αντιμετώπιζε μόνο με σεβασμό.

Λίγα λόγια για την Στέλλα Παπαδημητρίου

Γεννήθηκε στις Σέρρες απ' όπου και κατάγεται. Ξεκίνησε την πορεία της ως ηθοποιός στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας της καριέρας της δούλευε κυρίως στο θέατρο. Το 1975 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο στη ταινία Το χρονικό μιας Κυριακής.

Το 1980 έπαιξε για πρώτη φορά στην τηλεόραση στις σειρές Πορεία 090 και Λωξάντρα. Τη σεζόν 1981-1982 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνική σειρά Κρουσταλλένια υποδυόμενη την Ευρυδίκη. Ακολούθησαν κι άλλες συμμετοχές σε σειρές στην τηλεόραση μεταξύ των οποίων Τρίτο Χριστιανικό Παρθεναγωγείο, Οι συμμαθήτριες και Μικρές Αγγελίες.

Το 1983 έπαιξε στην ταινία Το τραγούδι της επιστροφής ενώ το 1986 εμφανίστηκε στην ταινία Καραβάν Σαράι. Τη διετία 1987-1988 εμφανίστηκε σε τέσσερις βιντεοταινίες με πρωταγωνιστικούς ρόλους. Παράλληλα συνέχισε την πορεία της στο θέατρο.

Από το 2012 μέχρι σήμερα, μετά από 35 χρόνια πορείας στο θέατρο, κατοικεί μόνιμα στις Σέρρες. Τα τελευταία χρόνια επέστρεψε ως ηθοποιός στο θέατρο στον τόπο διαμονής της.