"Όσο άκουγα τις λέξεις η καρδιά μου ράγιζε" - Συγκινητική ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου

Με αφορμή την επίσκεψή της στο κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού και Στήριξης Οικογένειας «Πρωτοβουλία για το Παιδί»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Η Εριέττα Κούρκουλου -που είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί- επισκέφθηκε το κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού και Στήριξης Οικογένειας «Πρωτοβουλία για το Παιδί» στην Βέροια όπου φιλοξενεί εγκαταλελειμμένα παιδιά

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε και η ίδια, τα παιδιά που γνώριζαν πως πρόκειται να γίνει μανούλα για αυτό και θέλησαν να της αφιερώσουν ένα τραγούδι για τη μητρότητα.

Η Εριέττα, αρκετά συγκινημένη, προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, αναφορικά με αυτήν της την επίσκεψη.

Η ανάρτηση της Κούρκουλου

«Είχα την τιμή να επισκεφθώ το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού και Στήριξης Οικογένειας «Πρωτοβουλία για το Παιδί» στην Βέροια. Τα παιδιά, γνωρίζοντας ότι θα γίνω σύντομα μητέρα, μου έγραψαν ένα τραγούδι για την μητρότητα. Καθώς άκουγα τις όμορφες φωνούλες τους, άρχισα να παρατηρώ τις λέξεις… «πονάει», «σπάει», «ο φόβος χτυπάει», «τρομάζει», «αμφιβολίες», «θεριώσανε τέρατα και πανοπλίες». Αυτές είναι οι λέξεις που έχουν συνδυάσει αυτά τα παιδιά με την μητρότητα. Ένα αφόρητο βάρος και μια ευθύνη που είναι σχεδόν απίθανο ένας γονιός να σηκώσει.

Όμως κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να αισθάνεται βάρος. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να προσπαθεί να δικαιολογήσει την εγκατάλειψή του, ρίχνοντας το φταίξιμο στην ίδια του την ύπαρξη.

Όσο άκουγα τις λέξεις η καρδιά μου ράγιζε…«Ευλογία», «θαύμα», «αγάπη», «ευτυχία»… αυτές είναι λέξεις που συνδυάζω εγώ με την μητρότητα. Όσο σκληρό και αν είναι, αισθάνομαι τυχερή που μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσω μια διαφορετική πραγματικότητα, γιατί αλλιώς θα ζούσα με την ψευδαίσθηση της δικής μου.

Δυστυχώς, δεν έχω αυτή την πολυτέλεια. Υπάρχει σκοτείνια και ανάγκη εκεί έξω και όπου υπάρχει ανάγκη, οφείλουμε να την υπηρετούμε εμείς που γεννηθήκαμε τυχεροί. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Πρωτοβουλία για το Παιδί για την υπέροχη φιλοξενία! Ομάδες σαν την δική σας, μου δίνουν ελπίδα για ένα μέλλον με χαμογελαστά φατσάκια και γεμάτες καρδούλες».

«Δεν αισθανόμουν άνετα να κάνω αυτή την ανάρτηση»

Μαμά για πρώτη φορά πρόκειται να γίνει σε λίγους μήνες η Εριέττα Κούρκουλου. Η ίδια αποκάλυψε μάλιστα πως ο γιατρός που της "χάρισε" το πρώτο της παιδάκι, είναι αυτός πίσω από το πρόσφατο ατυχές σποτάκι για το συνέδριο γονιμότητας που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Η Εριέττα λοιπόν περιέγραψε πως δεν αισθανόταν άνετα να κάνει αυτή την ανάρτηση λόγω της δημόσιας κατακραυγής που υπέστη.

«Είναι ο άνθρωπος πίσω από το ατυχές σποτάκι, του οποίου την προσέγγιση κατακρίναμε όλοι. Είναι ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για το συνέδριο που ποτέ δεν έγινε, αλλά ελπίζω να γίνει σύντομα, κάτω από τις σωστές προϋποθέσεις. Είναι όμως και ο άνθρωπος που μας χάρισε το παιδί μας και γι´αυτό, του χρωστάμε τα πάντα. Αυτή η ανάρτηση δε έχει σκοπό να φέρει δουλειά στον συγκεκριμένο γιατρό, αρχικά γιατί δεν το χρειάζεται και δεύτερον, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και σε κάθε άνθρωπο ή ζευγάρι που προσπαθεί για παιδάκι, ταιριάζει κάτι διαφορετικό (όπως επισημαίνω σε όποιον με ρωτάει).

Κάνω αυτή την ανάρτηση, γιατί πιστεύω ότι δεν πρέπει να ισοπεδώνονται όλα για ένα λάθος. Ο κος Πάντος έχει χαρίσει χιλιάδες παιδιά σε ανθρώπους που είχαν χάσει κάθε ελπίδα να γίνουν γονείς και είναι από τους καλύτερους επιστήμονες στην χώρα.

Για αρκετό καιρό, δεν αισθανόμουν άνετα να κάνω αυτή την ανάρτηση λόγω της δημόσιας κατακραυγής που υπέστη, αλλά αυτό το προφίλ το άνοιξα για να λέω αλήθειες και ο κος Πάντος είναι μέρος της δικιάς μας, πιο όμορφης αλήθειας».