Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 | Επικοινωνία

Αντίνοος Αλμπάνης: Αποκάλυψε τον λόγο που αποφάσισε να μιλήσει για το πρόβλημα υγείας του

«Όταν μοιράστηκα το πρόβλημα υγείας μου, το έκανα γιατί το είχα εγώ ανάγκη»

Αντίνοος Αλμπάνης: Αποκάλυψε τον λόγο που αποφάσισε να μιλήσει για το πρόβλημα υγείας του
News 02.12.2021 19:48
Από Ίρις Βίλα

Στην κάμερα της εκπομπής «Breakfast at Star» μίλησε ο Αντίνοος Αλμπάνης ο οποίος αποκάλυψε τον λόγο που αποφάσισε να μοιραστεί το πρόβλημα της υγείας του καθώς παραδέχτηκε ότι τα μηνύματα από τον υπόλοιπο κόσμο τον βοήθησαν ψυχολογικά.

Οι δηλώσεις του Αντίνοου Αλμπάνη

«Όταν πήρα την απόφαση να μοιραστώ με τον κόσμο το πρόβλημα υγείας μου, ήταν περισσότερο γιατί εγώ είχα ανάγκη να το μοιραστώ και να είμαι ειλικρινής.

Ήταν μια δύσκολη συνθήκη που θα φαινόταν ότι δε μπορούσα να είμαι αυτός που ήμουν στην πρώιμη νιώτη μου και ήθελα με έναν τρόπο να συμβάλλω και εγώ στο να σταματήσει να είναι ταμπού το θέμα του καρκίνου.

Είχα πολλά μηνύματα αγάπης, δεν έχεις ιδέα πόσο πολύ με βοήθησαν ψυχολογικά όλα αυτά τα μηνύματα. Δεν το φανταζόμουν ούτε εγώ, ούτε το περίμενα, ήταν η καθημερινή μου ανάσα».

Ανατριχιάζει ο Αντίνοος Αλμπάνης μιλώντας για την "μάχη" με τον καρκίνο: «Είναι πολλές οι στιγμές που λυγίζεις»

Ο Αντίνοος Αλμπάνης βρέθηκε την Κυριακή 21/11 καλεσμένος στην εκπομπή του MEGA «Όλα για την ζωή μας» προκειμένου να μιλήσει δημόσια για την δική του "μάχη" που έδωσε με μια μορφή καρκίνου όπου μεταξύ άλλων ο ίδιος βγήκε νικητής και τα κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

«Το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι το πώς θα σταθώ εγώ απέναντι στους άλλους. Έχεις πολύ μεγάλη ανάγκη να γνωρίσουν με ένα μαγικό τρόπο, να σε χειριστούν χωρίς να νιώσεις άβολα ή στρυμωγμένα ή να απολογηθείς για κάτι το οποίο δεν έχεις επιλέξει.

Κάθε ασθενής είναι διαφορετική προσωπικότητα με άλλες επιθυμίες, άλλες ανάγκες, άλλες αντοχές. Είναι μια δύσκολη στιγμή όταν το ανακοινώνεις στα δικά σου πρόσωπα. Εγώ προσωπικά την απέφυγα.

Δεν το ανακοίνωσα στην οικογένειά μου και στους φίλους μου παρά μετά από ένα μεγάλο διάστημα που ένιωσα ότι ήταν η στιγμή που θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί τους. Αρχίζει ο χρονικός ορίζοντας να στενεύει και να αλλάζει οτιδήποτε είχες δεδομένο εκείνη τη στιγμή. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ψύχραιμοι.

Για μένα το ερώτημα ήταν αν θα αποσυρθώ από τη ζωή ή θα συνεχίσω να ζω. Αν θα αλλάξω τις συνήθειες και την καθημερινότητά μου. Αυτό που έκανα εγώ ήταν να τεστάρω τις δυνάμεις μου, να δω μέχρι που αντέχω. Δεν διέκοψα την εργασία μου, ό,τι είχα προγραμματίσει το έκανα.

Με μεγαλύτερη δυσκολία και κόπο και με υποστήριξη από το εργασιακό μου περιβάλλον. Επέλεξα να κάνω αυτό γιατί το είχα ανάγκη. Να μην αποσυρθώ από τη ζωή. Πέρασα από τη διαδικασία που νόμιζα ότι είμαι αυτάρκης και ότι μπορώ να διαχειριστώ μόνος μου ό,τι συνέβαινε, αλλά και από το αντίθετο.

Είναι πολλές οι στιγμές που λυγίζεις. Το θέμα είναι ο ασθενής να το περνάει όσο πιο ανάλαφρα γίνεται. Δεν πρέπει οι γύρω του να υποδεικνύουν στον ασθενή δικούς τους γιατρούς και δικές τους μεθόδους».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αντίνοος Αλμπάνης: «Είναι καλό να μην...» - Συγκλόνισε με την εξομολόγηση του για τον καρκίνο

«Όταν θα φύγω από τη ζωή, θέλω να...» - Ανατριχιάζει ο Αντίνοος Αλμπάνης

Share