Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κατερίνα Παπουτσάκη για κίνημα #metoo: «Πιστεύω ότι o κόσμος τους γύρισε την πλάτη δια παντός»

«Θα δοθεί βήμα σε ανθρώπους που έχουν αξία»

Κατερίνα Παπουτσάκη για κίνημα #metoo: «Πιστεύω ότι o κόσμος τους γύρισε την πλάτη δια παντός»
News 02.12.2021 21:38
Από Ίρις Βίλα

Η Κατερίνα Παπουτσάκη παραχώρησε συνέντευξη στο «ΕΓΩ» καθώς μίλησε για το κίνημα #metoo το οποίο συνεχίζει να απασχολεί ιδιαίτερα μετά από τις καταγγελίες που έχουν βγει στην επιφάνεια. Μάλιστα, η ίδια αποκάλυψε το πως αντιμετώπισε άσχημες συμπεριφορές που της έτυχαν.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Παπουτσάκη

Ξημερώνουν καλύτερες μέρες για τους καλλιτέχνες μετά το #metoo;

Ναι, πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερες. Πιστεύω ότι κάποιος που θα συμπεριφερόταν άσχημα, τώρα θα το σκεφτεί πολλές φορές πριν το πράξει… Επιπλέον θα δοθεί βήμα σε ανθρώπους που έχουν αξία, ξεσκαρτάρεται το πράγμα και έτσι θα επικρατήσουν το καλό, οι αγνές προθέσεις, η διάθεση για δημιουργία και η συναδελφικότητα.

Όλες αυτές οι αρχές θα είναι πια μπροστά και εύχομαι να μην έχει γίνει άδικα όλο αυτό. Ελπίζω να μην σταματήσει, αλλά να συνεχίσει και από ένα σημείο και μετά να μην χρειάζεται να το συζητάμε, γιατί απλά δεν θα υπάρχει.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε πριν λίγο καιρό να μιλήσετε ανοιχτά για τη δύσκολη συνεργασία που είχατε στο παρελθόν με τον Γιώργο Κιμούλη;

Με προσέγγισε η Ζέτα Δούκα που έκανε αυτό το ξεκίνημα και δεν μπορούσα να μην είμαι δίπλα της και να μην την στηρίξω σε αυτό το εγχείρημα. Η δική μου πάντως εμπειρία δεν ήταν τόσο τραυματική, αλλά αυτό που εξέφρασα ήταν ένα μήνυμα υποστήριξης και σύνδεσης με αυτό που πέρασε η Ζέτα.

Μπορούσα να καταλάβω τότε, το πόσο παραβιαστική μπορούσε να γίνει αυτή η συμπεριφορά, γιατί πράγματι υπήρχε και σε εμένα ήταν άσχημη.

Εξαιτίας αυτής της συνεργασίας δηλώσατε πως χάσατε τη φωνή σας, τι ήταν αυτό τότε που σας έδινε δύναμη να συνεχίσετε αυτή τη συνεργασία;

Περισσότερο ήταν η αίσθηση πως δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου παραβιάσει την επιθυμία να ολοκληρώσω αυτό που έχω ξεκινήσει.

Η συνεργασία σας με τον Πέτρο Φιλιππίδη πώς ήταν;

Δεν είχα προσωπικά πρόβλημα, όμως πάντοτε τον συνόδευαν αυτές οι φήμες.

Το κοινό γύρισε στους καταγγελλόμενους οριστικά την πλάτη ή πιστεύετε ότι αυτό μελλοντικά μπορεί να ξεχαστεί;

Όχι, πιστεύω ότι τους γύρισε την πλάτη διά παντός. Έτσι αισθάνομαι.

"Αυτοί οι άνθρωποι..." - Ο λόγος που δεν αποκάλυψε εκείνους που την παρενόχλησαν

Καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (30/10) η Κατερίνα Παπουτσάκη. Η γνωστή ηθοποιός μεταξύ άλλων αποκαλύψε τον λόγο που δεν έχει αναφέρει τα ονόματα των ανθρώπων που την παρενόχλησαν (δείτε εδώ τις τελευταίες της δηλώσεις για την τραυματική της εμπειρία στο θέατρο).

«Δεν είχε νόημα να μοιραστώ την δική μου παρενόχληση. Δεν είναι ενεργοί αυτοί οι δύο άνθρωποι. Αισθάνομαι πως έχω ανοιχτεί στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν ήταν τυχαίο ότι έγινε την στιγμή που ο κόσμος ήταν πιεσμένος. Τα πράγματα θα αλλάξουν, η νέα γενιά είναι πιο δουλεμένη.

Δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω, όταν άκουσα σκληρές κριτικές. Δεν έχω κάνει ποτέ κάποια άλλη δουλειά. Η δουλειά αυτή για μένα είναι κάτι πολύ παραπάνω, είναι επικοινωνία, έχει χαρά, έχει αγάπη, έχει και άλλα…».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κατερίνα Παπουτσάκη κατά Κιμούλη - «Από ένα σημείο και μετά έχασα τη φωνή μου»

Κατερίνα Παπουτσάκη: Το αισιόδοξο μήνυμα και η φωτογραφία με τον σύζυγό της

Share