Γιάννης Μπέζος για τον κορωνοϊό: "Πρέπει να εμπιστευτούμε την επιστήμη! Να αφήσουμε τις αρλούμπες"

Αφοπλιστικά τα σχόλια του ηθοποιού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γιάννης Μπέζος για τον κορωνοϊό:

Στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη! και την Δανάη Μπάρκα μίλησε το πρωί της Παρασκευής (3/12) ο Γιάννης Μπέζος. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στον κορωνοϊό αλλά και στην αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση που πρωταγωνιστούσε (δείτε εδώ ποιος τελικά τον αντικαθιστά).

Οι δηλώσεις του Μπέζου

«Μια καθημερινή σειρά είναι αρκετά κουραστική, αλλά η αποστολή η δική μας είναι να κάνουμε συντροφιά τους τηλεθεατές. Οι προτάσεις που μου γίνονται τώρα ακουμπούν στην ιδιοσυγκρασία μου, αλλά αν δεν βρεις κάποιο κοινό με τον ρόλο πρέπει αν δημιουργήσεις. Ο τηλεθεατής κατά 80% δεν ακολουθεί τον ρόλο, αλλά τον άνθρωπο. Η τηλεόραση θέλει ανανέωση και στο προσωπικό και στη θεματολογία. Πρέπει να γίνει πιο τολμηρή, στα σενάρια είναι ακόμα συντηρητική.

Ως κοινωνία είμαστε συντηρητικοί, έχουμε θυμό μέσα μας και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που γλεντάμε. Έχω μετανιώσει για πράγματα που έκανα νεότερος, ήμουν αψύς στη δουλειά, Ενδεχομένως να αδίκησα κάποιους ανθρώπους, υπήρξα δριμύς, αλλά όχι σε προσωπικό επίπεδο, πάντα με γνώμονα τη δουλειά. Ένα από τα λάθη που έκανε είναι ότι εργάστηκα παραπάνω από ότι χρειαζόταν, με αποτέλεσμα να αφήσω ένα κομμάτι της προσωπικής μου ζωής.

Βγαίνω στην τηλεόραση όταν έχω κάτι να πω. Δεν θέλω να λέμε ψέματα, σιχαίνομαι τον λαϊκισμό και με ενοχλεί που δουλευόμαστε μεταξύ μας. Έχω δει ανθρώπους που στην προσωπική τους ζωή λένε άλλα και άλλα στην τηλεόραση. Είναι δυνατόν, ενώ γνωριζόμαστε μεταξύ μας, να λέμε άλλα πράγματα; Είναι ψευδές ότι είμαστε όλοι αγαπημένοι.

Εγώ διαφωνώ με αυτό που έκανε ο Σερβετάλης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τον σταυρώσουμε τον άνθρωπο.

Με τιμάει που ο κόσμος έρχεται για να με δει, για να περάσει καλά. Θέλω να είμαι τίμιος απέναντι στους θεατές και σέβομαι το μεροκάματό τους. Με συγκινεί να βλέπω ανθρώπους που περιμένουν στη στάση για να πάνε για το μεροκάματό τους. Έβλεπα μία κοπέλα τις προάλλες που περίμενε έξω από τη δουλειά της και έλεγα πως εκείνη περιμένει για τόσες ώρες εκεί και εμείς κάνουμε τους καλλιτέχνες. Αυτό με προβληματίζει, με συγκινεί πιο πολύ από κάτι θεατρικές ερμηνείες που βλέπω.

Με προβληματίζει ο κορωνοϊός. Δεν φοβάμαι. Έχω εμβολιαστεί πλήρως, έχω γίνει σαν νεραντζιά από τα εμβόλια. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, πρέπει να εμπιστευτούμε την επιστήμη και να πάμε παρακάτω. Να αφήσουμε τις αρλούμπες, τις ανοησίες, τις ελαφρότητες και τις γραφικότητες», κατέληξε ο γνωστός ηθοποιός.

Διαλύθηκε η κουμπαριά Μπέζου - Φιλλιπίδη! Τι συνέβη;

Το κίνημα #metoo φαίνεται πως αποτελεί ένα φλέγον ζήτημα ακόμη και σήμερα καθώς από τότε που ξεκίνησαν οι πρώτες καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου και μη έχουν αποκαλυφθεί πολλά περιστατικά τα οποία δεν γνώριζε κανείς.

Μεταξύ άλλων ένα πρόσωπο το οποίο συνεχίζει να απασχολεί καθώς οι εξελίξεις είναι άκρως καταιγιστικές, είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης o οποίος έχει ήδη συμπληρώσει τρεις μήνες στις φυλακές Τρίπολης.

Όπως είναι λογικό, η ψυχολογική του κατάσταση παραμένει πολύ κακή, με τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, να είναι η μοναδική που έχει μείνει στο πλευρό του μετά τα όσα φρικτά έγιναν γνωστά.

Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο κουμπάρος αλλά και φίλος του Γιάννης Μπέζος φέρεται να τα έχει "σπάσει" για τα καλά μαζί του μιας και οι δύο άνδρες είναι πια «δυο ξένοι», με τον Μπέζο να «διαλύει» την όποια σχέση είχαν μεταξύ τους.

Μάλιστα πριν από καιρό ο Γιάννης Μπέζος είχε αναφέρει: «Ξέραμε και εμείς, ξέρατε και εσείς και δεν μιλούσαμε. Φτάσαμε ως εδώ γιατί εμείς το επιτρέψαμε. Ναι με τη σιωπή μας. Βλέπαμε συμπεριφορές περίεργες, ακούγαμε διάφορα, αλλά ο καθένας κοίταζε τη δουλειά του.

Στα 25 χρόνια που είμαι θιασάρχης και παίζω σε τηλεοπτικές σειρές ελέγχω την κατάσταση, δεν έπεσαν ποτέ τέτοια πράγματα στην αντίληψή μου. Όμως κάπου συνέβαιναν. Καταλαβαίνω τις φωνές, τον εκνευρισμό στην πρόβα, γίνονται αυτά στη δουλειά μας, συχνά είναι μέσα στη δημιουργική εργασία.

Από αυτό το σημείο όμως, ως την εκμετάλλευση του άλλου στο εργασιακό περιβάλλον υπάρχει μεγάλη απόσταση. Με τον Πέτρο Φιλιππίδη, φίλοι ναι, για να πω την αλήθεια έχω να μιλήσω μαζί του μήνες, πριν την πρεμιέρα του. Υπήρξαμε συνεργάτες και ειλικρινά όλα αυτά που συμβαίνουν με στεναχωρούν βαθιά.

Στις τρεις-τέσσερις φορές που συνεργαστήκαμε δεν συνέβη κάτι. Το συζητούσα τις προάλλες με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και μου έλεγε ‘Ναι, γιατί μπροστά σου δεν τα έκανε’. Είναι ό,τι πιο φτηνό, ό,τι πιο χυδαίο να παίζεις με την ελπίδα, την αγωνία, το όνειρο των παιδιών, να παίζεις με το μεροκάματό τους».