"Κόλαφος" ο Σταμάτης Κραουνάκης: «Συναντώ συχνά κλίκες ηλιθίων»

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης με τον Σταμάτη Κραουνάκη προβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Super Κατερίνα». Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης μίλησε για την σχέση με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη αλλά και τις… κλίκες "ηλιθίων".

Οι δηλώσεις του Σταμάτη Κραουνάκη

«Συναντώ συχνά πολλές κλίκες ηλιθίων. Είχα κάνει κάποτε ένα υπέροχο κείμενο του Λεμπέση και εκεί συνάντησα τη λέξη κλίκα και ότι το πρώτο πράγμα που κάνουν οι βλάκες είναι να κάνουν κλίκα! Να βρουν δηλαδή τους ίδιους. Όλο το σύστημα πατάει πάνω σε αυτό.

«Με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη έγινε αυτό το περιστατικό για το οποίο, από ότι κατάλαβα, δεν ευθύνεται και αυτή. Ήταν ένα πράγμα που εμένα σαν αριστερό άνθρωπο και καλλιτέχνη με ενόχλησε. Αντέδρασα αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τον άνθρωπο και με μια φιλία τριάντα ετών. Πιστεύω ότι ο χρόνος θα μας ξαναφέρει κοντά».

«Αδειάζει» ξανά την Άλκηστη Πρωτοψάλτη - «Ήταν τέρας αυτό που είδε ο κόσμος»

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ήταν καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης στο The 2night Show και μεταξύ άλλων θέλησε να «αδειάσει» την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την απόφασή της να κάνει την κινητή συναυλία με τον Δήμο Αθηναίων, ξεκαθαρίζοντας πως από εκείνη τη μέρα η ρήξη είναι οριστική.

Οι δυο τους είχαν ανταλλάξει βαριές κουβέντες μετά την συναυλία της τραγουδίστριας και μάλιστα o Δήμος Αθηναίων αντέδρασε άμεσα στα παράπονα του δημιουργού.

«Δεν επιτέθηκα ποτέ στην αγαπημένη μου φίλη αλλά Σάββατο του Λαζάρου επάνω στο κάρο του Δήμου να χοροπηδά μπροστά από την κυβέρνηση που σιχαίνομαι χωρίς να έχω ερωτηθεί εάν θέλω να παιχτεί το έργο μου με τέτοιο τρόπο… Αν με είχε ρωτήσει, δεν θα έλεγα όχι.

Εφόσον θα δεν θα είχα πει όχι, δεν θα μπορούσα και μετά να αντιδράσω με αυτήν την συνθήκη που δεν ήταν τόσο δική της απόφαση. Με πείραξε ότι το είδα εγώ κι όλος ο κόσμος αυτό το «τέρας», με ένα τραγούδι που έχει υποστηριχτεί συναισθηματικά από τέσσερις γενιές Ελλήνων.

Σταμάτης Κραουνάκης Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Αυτή η κίνηση δεν έκανε κανένα χαρούμενο και κατ’ αρχήν ούτε εμένα που το έχω γράψει. Αν με ρωτούσε ότι θα πάει με ένα φορτηγό να παίξει τραγούδια μας στις γειτονιές, θα της έλεγα πες τα κυρά μου. Δεν έχουμε μιλήσει με την Άλκηστη, έγινε σοβαρή ρήξη εκείνη την ημέρα. Δεν της κρατώ κακία».