"Με τον Θοδωρή παντρευτήκαμε για να..." - Η αποκάλυψη που έκανε για πρώτη φορά η Ελεονώρα Μελέτη για τον γάμο της

"Του λέω δώσμου ένα διαζύγιο να τελειώνουμε από αυτή την ιστορία"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Στον Alpha Κύπρου και την εκπομπή Τετ α Τετ με τον Τάσο Τρύφωνος βρέθηκε καλεσμένη η Ελεονώρα Μελέτη. Η γνωστή παρουσιάστρια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην μητρότητα (δείτε εδώ μια σχετική ανάρτησή της που έκανε πριν μερικές ώρες), στον σύζυγό της Θοδωρή Μαροσούλη και το κίνημα #metoo.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Μελέτη

«Είχα πει, που ισχύει και τώρα, πως εάν δεν είχαν αλλάξει οι συνθήκες, αν δεν είχα γνωρίσει τυχαία τον άντρα μου, αν δεν μου είχε δημιουργήσει τις συνθήκες να γίνω μητέρα και να μην είχα παντρευτεί και να μην είχα κάνει παιδιά, δε θα με πείραζε. Θα ήμουν εξίσου ευτυχισμένη» ανέφερε στα πρώτα λεπτά της συνέντευξής της η Ελεονώρα Μελέτη αναφορικά με τον γάμο και τη μητρότητα.

Με μία από τις αδερφές του είχαμε μία κοινή γνωστή που είχαμε βγει κάνα δύο φορές έξω, και για κάποιο λόγο επέμενε πως ταίριαζα με τον Θοδωρή. Είχαν προσπαθήσει κάνα δύο φορές να μας κάνουν το κονέ, αλλά εγώ όποτε ψιλιαζόμουν ότι πάνε να μου γνωρίσουν άνθρωπο, δεν πολυψηνόμουν κι έβρισκα δικαιολογίες. Δύο τρεις άλλες φορές που θα συναντιόμασταν, πάλι κάτι γινόταν και δεν…

Έγινε λοιπόν εντελώς τυχαία, όταν πήγα να δω μία παράσταση του Νίκου Μουτσινά. Ήξερα ότι δεν υπήρχαν εισιτήρια και γνωρίζοντας ότι η φίλη μου ξέρει την οικογένεια, πήρα τη φίλη μου για να μου βρει. Έπρεπε να δω την παράσταση και γι’ άλλους λόγους. Ήρθε λοιπόν να με ρωτήσει εάν εγώ και οι συνοδοί μου ήμασταν καλά με τις θέσεις και αυτή ήταν η πρώτη γνωριμία. Ο γάμος δεν ήταν κάτι που μας απασχόλησε ποτέ με τον Θοδωρή. Έχει γίνει καθαρά για γραφειοκρατικούς λόγους, όπως επίσης για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους θα ήθελα να “χωρίσω”. Πρέπει να δηλώνω “πόθεν έσχες”, επειδή δηλώνει ο άντρας μου. Ξέρεις τι τρέξιμο είναι αυτό; Δεν τα μπορώ αυτά τα πράγματα, του λέω δώσμου ένα διαζύγιο να τελειώνουμε από αυτή την ιστορία.

Παντρευτήκαμε καθαρά για να βγει το παιδί με το επίθετο του Θοδωρή από το νοσοκομείο. Διαφορετικά θα έβγαινε Αλεξάνδρα Μελέτη. Δεν το ήθελα ούτε εγώ, ούτε ο Θοδωρής αυτό. Παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο που διήρκησε τρία λεπτά. Το είπαμε στους φίλους μας, καθαρά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Παντρευτήκαμε στα γραφεία στα γραφεία της εταιρίας του γαμπρού μου. Παντρευόμασταν τύπου 13.30 και στείλαμε στις 11 σε αυτούς που θα έρχονταν και αλλάξαμε την τοποθεσία.

Αν υπάρχει καμπανάκι μητρότητας, εγώ δεν το είχα ακούσει ποτέ. Δε μπορώ να σου πω ότι ήμουν από εκείνες τις εγκυούλες, που ήταν σούπερ χαρούμενη. Δυσκολεύτηκα πολύ. Δεν έβρισκα ρούχα να φορέσω, δε μπορούσα να κοιμηθώ, είχα κάτι τρελά ορμονικά. Είχα κάτι τρελές αϋπνίες.

Μου την έχουν πέσει στη δουλειά, δε θα σου πω ψέματα. Έχω πληρώσει τη χιλόπιτα. Εγώ είχα έναν τρόπο αφιλτράριστο. Έχω πετάξει ατάκα σε αυτούς που μου την έχουν πέσει. Έχει έρθει κάποιος και μου έχει πει να πάμε στα μπουζούκια κι έχω πει “συγγνώμη με τον παππού μου, θα πάω στα μπουζούκια; Ο παππούς μου κοιμάται αυτή τη στιγμή”. Αυτό το πράγμα είχε αντίκτυπο, άλλαζαν οι βάρδιες, γίνονταν μεταθέσεις σε εκπομπές. Δεν το έκανα στοχευμένα. Δεν είναι όλα τα κορίτσια, υπάρχουν και κάποια κορίτσια που νιώθουν τρόμο».

Στην παρουσίαση του βιβλίου της Μελέτη ο σύζυγός της - Σπάνια εμφάνιση

Σε μια ξεχωριστή βραδιά στο θέατρο Αθηνά παρουσίασε το βιβλίο της «Γυναίκα ψάχνει» το απόγευμα της Τρίτης 26/10 η Ελεονώρα Μελέτη. Η παρουσιάστρια του Mega έκανε την πρώτη ολοκληρωμένη συγγραφική της προσπάθεια με ένα βιβλίο που μέσα από προσωπικές της εμπειρίες, μιλάει για τα κοινωνικά στερεότυπα και όλα εκείνα που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα εξαιτίας τους. Το βιβλίο της κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Τον συντονισμό στη χθεσινή βραδιά ανέλαβε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη, ενώ η Κατερίνα Γκαγκάκη, η Δέσποινα Καμπούρη, η ψυχολόγος Φρόσω Φωτεινάκη και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Δήμητρα Λαζαράτου διάβασαν αποσπάσματα από το πρώτο συγγραφικό εγχείρημα της Ελεονώρας Μελέτη.

Το «παρών» στην εκδήλωση για να στηρίξουν την Ελεονώρα Μελέτη έδωσαν οι συνεργάτες της από την εκπομπή «Mega Καλημέρα», αλλά και φίλοι και εκπρόσωποι από τον δημοσιογραφικό χώρο. Ανάμεσά τους ήταν οι... διαβάστε την συνέχεια στο okmag.gr