"Είναι εκτός τόπου και χρόνου!" - Το δημόσιο ξέσπασμα του Κώστα Τσουρού μετά τις δηλώσεις του Πάνου Βλάχου

"Εγώ δεν θέλω να ακούσω την άποψη του"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ο κακός χαμός έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες, με τις δηλώσεις του Πάνου Βλάχου για τους δημοσιογράφους. Θέση στο εν λόγω γεγονός θέλησε να πάρει και ο Κώστας Τσουρός, μέσα από την εκπομπή MEGA Καλημέρα, το πρωί της Δευτέρας (6/12).

Το ξέσπασμα του Τσουρού για τις δηλώσεις του Βλάχου

«Είναι σεβαστή η άποψή του, απλά για μένα αυτό που λέει είναι εκτός τόπου και χρόνου. Με την έννοια ότι μόνοι τους οι καλλιτέχνες θέλουν πολλές φορές να σχολιάσουν πράγματα για να μπορέσουν να κατακτήσουν και δικά τους πράγματα.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό για το οποίο θίχτηκε ο Πάνος Βλάχος που τον ρώτησαν για τον Άρη Σερβετάλη γιατί από εκεί ξεκίνησε όλο, υπάρχουν άνθρωποι που ήθελαν από μόνοι τους να τοποθετηθούν για να βάλουν τα όριά τους και για να μπορέσουν και οι ίδιοι να πάνε πολύ καλύτερα στη δουλειά τους.

Το διχασμό δεν τον προκαλεί η ερώτηση του δημοσιογράφου. Επίσης ο δημοσιογράφος μπορεί να ρωτήσει πολύ ευγενικά ότι θέλει και ο συνεντευξιαζόμενος μπορεί από την πλευρά του να μην απαντήσει ή να απαντήσει αυτό που θέλει. Το να βγαίνεις, όταν σου κάνουν μια ερώτηση, και να κράζεις όλους τους δημοσιογράφους και συλλήβδην όλη την τηλεόραση και όλες τις πρωινές εκπομπές ότι δημιουργούν διχασμό, ότι κάνουν ριάλιτι και ότι μας ενδιαφέρουν μόνο τα νούμερα και όχι η ιδεολογία, τι εννοεί ο Πάνος Βλάχος ιδεολογία;

Να κάνουμε μια ημερίδα και να καλέσουμε τον Πάνο Βλάχο να μας πει τις απόψεις του για την επιστήμη. Εγώ δεν θέλω να ακούσω την άποψη του Πάνου Βλάχου για την επιστήμη, εγώ θέλω να ακούσω τους επιστήμονες για την επιστήμη. Τα έχουμε λίγο μπλεγμένα τα πράγματα στο μυαλό μας.

Ας επιλέγει που θα πάει, ας πάει στο Μονόγραμμα της ΕΡΤ, αν δεν του αρέσει, ας πηγαίνει σε τέτοιες εκπομπές. Εμένα με ενοχλεί να ακούω παρουσιάστριες να λένε ότι συμφωνούν με τον Πάνο Βλάχο, ενώ οι ίδιες κάνουν τα ίδια στις εκπομπές τους. Αυτό για μένα είναι πιο υποκριτικό από αυτό που λέει ο Πάνος Βλάχος» κατέληξε ο Κώστας Τσουρός.

"Δεν ήθελα να θίξω κανέναν" - Η δημόσια συγγνώμη του Πάνου Βλάχου μετά τις δηλώσεις του στο OPEN

«Αν παρερμηνεύτηκε κάτι που είπα, ζητώ συγνώμη. Δεν ήθελα να θίξω κανέναν δημοσιογράφο ούτε κανέναν άνθρωπο που κάνει την δουλειά του με γνησιότητα και ηθική. Αυτό που είπα είναι ότι διχάζει πάρα πολύ η ερώτηση για πρόσωπο και όχι η ερώτηση για ιδέες.

Θα ήθελα πάρα πολύ, σε έναν ρομαντικό κόσμο, όταν ρωτάνε οι άνθρωποι των εκπομπών μόνο για πρόσωπα… αυτό γίνεται κατά την άποψη μου ριάλιτι! Αν με ρωτήσεις την άποψη μου για την θρησκεία, για το θέατρο, για τον κορωνοϊό μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση. Το να με ρωτάς, όμως, για πρόσωπα, πιστεύω ότι δημιουργεί έναν διχασμό. Οι πρωινές εκπομπές το κάνουν αυτό από πάντα.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους της τηλεόρασης. Απλά λέω ότι αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή δημιουργεί διχασμό και φόβο σε μια κοινωνία που είναι ήδη και διχασμένη και φοβισμένη» είπε ο ηθοποιός.