Λάκης Γαβαλάς: «Μπήκα στη φυλακή σαν Λάκης και έφυγα σαν κύριος Γαβαλάς»

Την επόμενη μέρα μου είπε μπροστά σε όλους στην φυλακή «Κύριε Γαβαλά, ζητώ χίλια συγγνώμη».

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Λάκης Γαβαλάς: «Μπήκα στη φυλακή σαν Λάκης και έφυγα σαν κύριος Γαβαλάς»

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του MEGA και αναφέρθηκε για την πορεία του στο χώρο της μόδας αλλά και για την φυλακή.

Οι δηλώσεις του Λάκη Γαβαλά

«Δύο από τις 365 μέρες του χρόνου τις αφιέρωνα στα πάρτι στη Μύκονο. Ήταν η προτροπή για να γνωρίσουν οι ξένοι καλεσμένοι μου τις Κυκλάδες. Το πάρτι που ήταν του Αγίου Πνεύματος ήταν πιο πολύ για Έλληνες και λεγόταν Welcome Summer. Στις 23, 24 Αυγούστου έκανα το πάρτυ Goodbye Summer. Ήταν όλα δωρεάν, έφερνα μουσική από την Αθήνα, έπαιζαν οι καλύτεροι DJs!».

Για το κεφάλαιο “φυλακή” της ζωής του, ο Λάκης Γαβαλάς είπε: «Μπήκα στη φυλακή σαν Λάκης και έφυγα σαν κύριος Γαβαλάς. Η φυλακή είναι ένα κεφάλαιο που μου θύμισε πολλές φορές στέρησης διάφορων πραγμάτων μέσα στην ημέρα.

Με έβαλαν στην πτέρυγα υψηλού κινδύνου, που σημαίνει ότι επειδή είσαι γνωστός μπορεί να προκαλέσεις τον άλλον και να σου επιτεθεί. Ο εγκλεισμός δημιουργεί διάφορα πράγματα, όπως στο GNTM. Κλείνουν τα παιδιά μέσα και φρικάρουν. Βέβαια αυτό πουλάει.

Στη φυλακή με προσφώνησαν κάπως την πρώτη μέρα. Τα μάτια μου έκαναν ένα κύκλο, είδα να “καίγονται κάποια άτομα” και άνοιγε ένας διάδρομος για να περάσω. Δεν κάνω φυλετικές διακρίσεις, αλλά μέσα στη φυλακή υπήρξε ένας Αλβανός ο οποίος έλεγε μία λέξη συνέχεια. Όταν έμαθα τι σημαίνει αυτό, του είπα ότι υπάρχει και το άλλο φύλο, το γυναικείο, και πως πρέπει να το σέβεται ειδικά τώρα που του λείπει. Την επόμενη μέρα μου είπε μπροστά σε όλους «Κύριε Γαβαλά, ζητώ χίλια συγγνώμη».

«Όταν ξεκίνησα δεν υπήρχε ίντριγκα. Με τις φυλακές, με το θόρυβο, το πόσο μάγκας ή άντρας είμαι έβγαλα το βιβλίο. Είχα πάντοτε ένα σλόγκαν: “όσο είσαι ψηλά, δίνεις από το πλεόνασμά σου και όταν είσαι χαμηλά, δίνεις από το υστέρημά σου”».

"Ταλαιπωρήθηκα τους πρώτους 3 μήνες" - Οι δυσκολίες που βίωσε στην φυλακή

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (8/11) ο Λάκης Γαβαλάς. Ο γνωστός σχεδιαστής αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη περίοδο που πέρασε, όσο ήταν στην φυλακή.

«Πήγα στην εκκλησία και πήγα και να εξομολογηθώ. Στη φυλακή τους πρώτους τρεις μήνες ταλαιπωρήθηκα, σκεφτόμουν πάρα πολύ. Μετά το τρίμηνο όμως, είπα τώρα θα κάνω το σόου της ζωής μου. Στη φυλακή τους σεβάστηκα και με σεβάστηκαν και αυτοί. Γιατί άλλο να σε λένε λωποδύτη ή οτιδήποτε και άλλο να το αισθάνεται ο άλλος που είναι ότι εσύ δεν είσαι. Όλοι ήταν ευγενέστατοι μαζί μου και αυτό ενίσχυσε την πειθαρχία μου.

Το κτήριό μου στη Κάντζα λεηλατείται καθημερινά και αυτό όμως το κάνω delete. Αύριο, μεθαύριο θα το δώσουν σε κάποιο ξένο, όπως έκαναν και με τη Μύκονο, που δεν με ενδιαφέρει γιατί στη Μύκονο έχω τριακόσιες βίλες και πλέον με ταΐζουν αντί να τους ταΐζω όπως έκανα πάντα. Δεν με αφορά αυτό όμως, το θέμα είναι ότι δεν το δίνουν και στον Έλληνα. Στον άνθρωπο που τους απέδειξε τόσα πολλά πράγματα. Και αυτό με πονάει ως πραγματικό Έλληνα. Ας πάρουν την ψυχή μου και την εργατικότητά μου, όχι το περίβλημα».