Πιο αποκαλυπτική από ποτέ η Μάρω Λεάνδρου: «Στην εγκυμοσύνη μου, μού έφαγαν τη θέση»

«Ακόμα με θυμούνται ως η Μάρω των ειδήσεων»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πιο αποκαλυπτική από ποτέ η Μάρω Λεάνδρου: «Στην εγκυμοσύνη μου, μού έφαγαν τη θέση»

Μετά από δέκα σχεδόν χρόνια απουσίας από την ελληνική τηλεόραση, η Μάρω Λεονάρδου παραχώρησε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του MEGA. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες ο κακός "χαμός" είχε γίνει στην εκπομπή.

Οι δηλώσεις της Μάρως Λεονάρδου

«Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που σταμάτησα την τηλεόραση και τη δημοσιογραφία. Έκανα λίγο ραδιόφωνο μετά. Το 17 σταμάτησα και το ραδιόφωνο. Πλέον δεν έχω καν τηλεόραση στο σπίτι μου. Με ενοχλεί πλέον ο ήχος της τηλεόρασης… Δυσφορώ όταν πηγαίνω σε σπίτια και ανοίγουν να δουν ειδήσεις.

Οι ειδήσεις όπως είναι σήμερα με ενοχλούν γιατί είναι πολύ τρομακτικές, είναι πολύ να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Αυτό το πράγμα με τη μουσική λες και θα ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος… Εμένα μου αρέσουν τα λιτά πράγματα, χωρίς μουσικές, χωρίς τίτλους, να μιλάει η εικόνα από μόνη της όταν υπάρχει».

«Το κοινό είναι όπως το μάθεις, τον σπόρο τον βάλαμε εμείς. Πάντα κοιτάγαμε τι πουλάει. Οι ειδήσεις όμως δεν είναι πατάτες. Είναι αν υπάρχει η είδηση, υπάρχει, 21 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης – δεν ήμουν ποτέ στην ΕΡΤ – η μόνιμη αγωνία ήταν τι θέλει το κοινό.

Το κοινό όμως που είναι μπροστά στην οθόνη εγκλωβισμένο και έχει συγκεκριμένες επιλογές. Ή να την πετάξει όπως εγώ ή μένει εκεί.

Παλιά θυμάμαι όταν γινόντουσαν τα πρώτα ριάλιτι και ήμουν στον ANT1 και δούλευα εκεί, ερχόντουσαν απ’ έξω και καίγανε σκουπίδια για να καταγγείλουν τα σκουπίδια της τηλεόρασης. Εν μέρει είχαν δίκιο αλλά από την άλλη “εσύ τα βλέπεις πώς το ξέρεις αλλιώς;”».

«Στην πρώτη εγκυμοσύνη πήρα την άδεια 4 μηνών για να θηλάσω και φυσικά κάποια άλλη πήρε τη θέση μου και την έχασα. Έτσι στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου 4 χρόνια μετά, πήγα από το μαιευτήριο κατευθείαν στο δελτίο».

Λίγα λόγια για την Μάρω Λεονάρδου

  • Η Μάρω Λεονάρδου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας το 1965.
    Σπούδασε στο Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (1987) και από το 1984 έως σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος.
  • Η ίδια μιλά αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά. Μάλιστα, υπήρξε παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Γιώργο Νταούλη και έχει τρία παιδιά, ένω από τα 43 της έγινε και γιαγιά από την κόρη της. Ακόμα, ένας από τους γιους της είναι ο Μιχάλης Νταούλης ο οποίος έπαιζε στη σειρά του Mega, Λατρεμένοι μου γείτονες.