Η ερώτηση "καρφί" του Καπουτζίδη στον Μητσοτάκη - "Για ποιο λόγο είμαι άνθρωπος με λιγότερα δικαιώματα;"

"Μπαίνεις σε μια διαδικασία 24ωρης καταπίεσης, όπου προσπαθείς να κρύβεις τον εαυτό σου, να είσαι κάτι άλλο"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Η ερώτηση

Το παρών στην εκδήλωση με τίτλο «Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον» έδωσε το απόγευμα της Τρίτης (7/12) ο Γιώργος Καπουτζίδης, η οποία είχε ως περιέχομενο την καταπολέμηση των διακρίσεων, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού -ταυτότητας και έκφρασης φύλου.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός και σεναριογράφος, λίγο μετά την κόντρα του με τον Νίκο Μουτσινά, έθεσε, με την σειρά του, αρκετές ερωτήσεις τόσο προς την κοινωνία όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι ερωτήσεις του Καπουτζίδη στον Μητσοτάκη περί ομοφυλοφιλίας και δικαιωμάτων

«Από την ηλικία των 8-9 κατάλαβα ότι κάτι δεν είναι τόσο ευχάριστο για κάποιους. Δεν μου εξήγησαν ποτέ γιατί πειράζει να παίζω πχ με τις κούκλες της αδερφής μου. Ξεκίνησα να βλέπω ότι οι άνθρωποι παρατηρούσαν σε εμένα κάτι που τους έκανε να με χλευάζουν, δεν μου εξήγησαν ποτέ τι ήταν αυτό, δεν μου εξήγησαν ποτέ τι ενοχλούσε και τελικά κατέληξα από μόνος μου ότι τους ενοχλούσε που ήμουν αυτός που είμαι. Μπαίνεις σε μια διαδικασία 24ωρης καταπίεσης, όπου προσπαθείς να κρύβεις τον εαυτό σου, να είσαι κάτι άλλο.

Δε θέλω να μου απαντήσετε γιατί είναι κακό η φωνή μου να είναι πιο λεπτή ή γιατί είναι κακό να παίζω με κούκλες ή γιατί είναι κακό να είμαι ο εαυτός μου. Μη μου το απαντήσετε, σας συγχωρώ, δεν πειράζει. Καλά τα πήγα και έτσι. Θέλω όμως πραγματικά να κάνω μια ερώτηση στον πρωθυπουργό αυτής της χώρας και δεν έχει να κάνει με παρατάξεις.

Για ποιο λόγο είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα σ΄αυτή την αίθουσα, στη γειτονιά μου, στην πόλη μου. Αυτό δεν το έχω καταλάβει. Αν μπορεί να μου το απαντήσει έχει καλώς, αν δεν έχει απάντηση, πάει να πει ότι έχει κάνει κάτι λάθος και αυτός και ο προκάτοχός του και οι προκάτοχοι των προκατόχων και η κοινωνία και η πολιτεία. Και αυτό το λάθος οφείλουμε να το αλλάξουμε τώρα, σήμερα», κατέληξε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Η αποκάλυψη της σεξουαλικότητας σε απελευθερώνει»

Καλεσμένος στο «Στούντιο 4» βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/11) ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στον Νίκο Μουτσινά, στην αποχώρηση της Ελένης Γερασιμίδου από την νέα του σειρά, αλλά και στην σεξουαλικότητά του.

«Είναι καλό να λέμε το σωστό αλλά είναι ακόμα καλύτερο να πιστεύουμε το σωστό και το πολύ πολύ καλύτερο είναι να το νιώθεις, να βγαίνει μέσα από την καρδιά σου. Την πολιτική ορθότητα δεν πρέπει να την βλέπουμε σαν έναν δράκο που ήρθε εδώ πέρα να μας απειλήσει και να μας απαγορεύσει να κάνουμε πράγματα. Η πολιτική ορθότητα θα πρέπει να είναι συνυφασμένη με το συναίσθημα, γιατί φτιάχτηκε όχι για να μας εμποδίσει να κάνουμε πράγματα, αλλά για να προστατέψει κάποιους.

Ακόμα και όταν την επιβάλλουμε, πρέπει με ένα νοιάξιμο να την επιβάλλουμε σε αυτόν που δεν την τηρεί, όχι με το να τον πετροβολήσουμε ούτε να του ευχόμαστε κατάρες. Να είμαστε αυστηροί, να τον φέρουμε μπροστά στο λάθος του, αλλά είπα αυστηροί, όχι άγριοι, όχι βάναυσοι.

Με δυσκολεύει να βρίσκομαι σε περιβάλλοντα που δεν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και να πρέπει να είμαι πάρα πολύ διπλωμάτης.

Η αποκάλυψη της σεξουαλικότητας είναι σημαντικό, σε απελευθερώνει σίγουρα. Όταν έχεις αποδεχθεί τη σεξουαλικότητα και μιλήσεις γι’ αυτήν, μετά δεν είναι πια αγώνας είναι ένας πολύ ωραίος περίπατος, πολύ απλά, εύκολα. Δεν χρειάζεται ούτε δάχτυλο να κουνήσεις, ούτε να υψώσεις τη φωνή, ούτε τίποτα. Πολύ απλά λες… εγώ παιδιά νομίζω αυτό».