Θρήνος για τον Άδωνη Γεωργιάδη - «Καλό ταξίδι...»

Η συγκινητική του ανάρτηση

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θρήνος για τον Άδωνη Γεωργιάδη - «Καλό ταξίδι...»

Στον θρήνο έχει βυθιστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, με το θάνατο του καλού του φίλου, Σεμπαϊντίν Καραχότζα. Ο Υπουργός Ανάπτυξης θέλησε να τον αποχαιρετήσει και δημόσια μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Twitter.

«Φίλος μου πολλά χρόνια, φλογερός πατριώτης ο Σεμπαϊντίν Καραχότζα αντιστάθηκε σε όλα τα δόλια σχέδια της Τουρκίας στην Θράκη. Η απώλεια του μεγάλη για την Ελλάδα. Καλό ταξίδι φίλε μου!, έγραψε χαρακτηριστικά.

Ποιος ήταν ο φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη, Σεμπαϊντίν Καραχότζα που πέθανε

Ο Σεμπαϊντίν Καραχότζα γεννήθηκε το 1979 στο χωριό Προσήλιο της Ξάνθης. Φοίτησε στο Λύκειο Σμίνθης και στο 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης από όπου αποφοίτησε το 1997.

Σπούδασε τρία χρόνια στη Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του, λόγω προβλημάτων υγείας.

Από το 2006 και για τρία χρόνια ήταν εκδότης της δίγλωσσης (ελληνοπομακικής) εφημερίδας «Natpresh – Η ανεξάρτητη φωνή των Πομάκων». Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Τόλμη» και στο «Κανάλι 6» της Ξάνθης, που για πρώτη φορά έβγαζε καθημερινό δελτίο ειδήσεων στα Πομάκικα.

Έχει γράψει τρία βιβλία και έχει συνεργαστεί σε διάφορα έντυπα, ενώ έχει συμμετάσχει και σε αρκετά συνέδρια και ημερίδες.

Είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης (ΕΔΙΠΗΤ).

Πέθανε ο Σέμπα Καραχότζα

Για αρκετά χρόνια ήταν μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού «Inland». Υπήρξε για 3 χρόνια (2006-2009) εκδότης της εφημερίδας Πομάκ ΝΑΤΠΡΕΣΗ. Το πρώτο τεύχος του NATRRESH κυκλοφόρησε στις 20 Δεκεμβρίου 2006. Το NATPRESH είναι μια εφημερίδα με τοπικές ειδήσεις από τα πομακικά χωριά αλλά έχει και δύο ελληνοπομακικά άρθρα, οξύτατη κριτική, μαθήματα γλώσσας πομάκων, παραδοσιακά πομακά τραγούδια, συνταγές κ.λπ.

Το 2006, ο Sebaidin Karahotza, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα fonirodopis.gr, ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία δημόσιου Νηπιαγωγείου στο χωριό του, το Προσήλιο.

Την ίδια περίοδο, όταν εργαζόταν στο Δήμο Μύκης, ο τότε δήμαρχος Μύκης Μουτζαχίτ Ντουκιαντζή προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τουρκικά στον χώρο εργασίας του, παρόλο που στην τηλεόραση του ALFA ανακοινώθηκε ότι η λέξη ΠΟΜΑΚΟΣ ήταν προσβολή.

Ο Σεμπαϊντίν έκανε δημόσια καταγγελία (22/5/2006) στην οποία έγραψε μεταξύ άλλων: «Είμαι περήφανος για την πατρίδα μου Ελλάδα». Προτίμησα να υποβάλω την παραίτησή μου παρά να ανεχτώ αυτή την προσβλητική και προκλητική συμπεριφορά του δημάρχου Μύκης στο την ίδια ώρα “.