Πάνος Τριανταφύλλου: "Η νοσοκόμα μου είπε ότι..." - Συγκλονίζει με το ατύχημα που είχε στα 18 του

"Πως πετάχτηκα από το αυτοκίνητο, κανείς δεν ξέρει..."

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πάνος Τριανταφύλλου:

Μετά τον Φίλιππο Σοφιανό, καλεσμένος στο The 2night Show βρέθηκε και ο χάλκινος Παραολυμπιονίκης της ξιφασκίας του Τόκυο, Πάνος Τριανταφύλλου. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο ατύχημα που είχε στα 18 του και τον τρόπο που έμαθε ότι δεν θα μπορέσει να περπατήσει ξανά.

Η εξομολόγηση του Τριανταφύλλου για το ατύχημά του

«Ήμουν στην ανάνηψη ή στην εντατική κι ήταν μια νοσοκόμα και μου είπε ωμά ότι δεν θα περπατήσεις ξανά. Ήταν τότε σοκ γιατί από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος -είχαμε πέσει σε γκρεμό μεγάλου βάθους- αυτό που είπα είναι ότι οτιδήποτε και να έχει γίνει, θα το παλέψω. Λέω θα κάνω γυμναστική και θα περπατήσω γιατί κατάλαβα ότι δεν θα μπορώ να κουνήσω τα πόδια μου. Δεν ήταν σωστό που μου το είπε, το σωστό θα ήταν να μου το πει ο γιατρός μου. Το θεωρώ ανοησία.

Φορούσα ζώνη. Το βάθος του γκρεμού ήταν 70 με 100 μέτρα και έκανε πολλές τούμπες. Πως πετάχτηκα από το αυτοκίνητο, κανείς δεν ξέρει. Ήταν παλιό το αυτοκίνητο… Ήταν απειρία του οδηγού. Σκέψου ότι φορούσα ζώνη κι ήμουν πίσω».

Λίγα λόγια για τον Πάνο Τριανταφύλλου

Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα Saber B ανδρών στους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Στους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που διεξήχθησαν στο Τόκιο της Ιαπωνίας, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση.

Στο αγώνισμα του Νοεμβρίου 2019 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας με αναπηρικό αμαξίδιο IWAS κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό ανδρών σπαθί Β’.

Ένα τροχαίο ατύχημα το 2004 ανέτρεψε τη ζωή του Παναγιώτη Τριανταφύλλου, αθλητή της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας. Ήταν μόλις 18 ετών τότε, όταν μαζί με άλλους δυο φίλους του αποφάσισαν να πάνε βόλτα με το αυτοκίνητο. Ο οδηγός, 18 χρονών και άπειρος, έχασε τον έλεγχο και το αμάξι ανετράπη με αποτέλεσμα να καταλήξει στο γκρεμό, βάθους 50 μέτρων.