Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

«Αν δεν ήταν η Φαίη Σκορδά δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσω» - Συγκινεί ο Δημήτρης Μοθωναίος

«Ξεπερνούν τη φαντασία μου εκείνοι που στηρίζουν, καλύπτουν αυτές τις συμπεριφορές»

«Αν δεν ήταν η Φαίη Σκορδά δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσω» - Συγκινεί ο Δημήτρης Μοθωναίος
News 08.12.2021 21:24
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο Δημήτρης Μοθωναίος παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Real και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά για τον βιασμό του σε παιδική ηλικία (δείτε εδώ την συγκλονιστική εξομολογήσή του) τονίζοντας πως την αποκάλυψη αυτή την έκανε χάρη στη Φαίη Σκορδά.

Η εξομολόγηση του Δημήτρη Μοθωναίου

«Για εμένα το "Πρωινό" είναι ο ΑΝΤ1 και η Φαίη Σκορδά. Αν δεν είχε προηγηθεί αυτή η περίοδος δεν θα είχε δημιουργηθεί αυτή η εμπιστοσύνη μεταξύ μας και δεν θα γινόταν τίποτα από αυτά που έγιναν πέρυσι. Δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσω αν δεν ήταν η Φαίη. Είχα στο μυαλό μου ότι κάποια στιγμή αυτά πρέπει να βγουν στο φως αλλά το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή που πήγα καλεσμένος στην εκπομπή της ότι με αυτή την κοπέλα θα γίνουμε φίλοι.

Είμαι σε μια διαρκή συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Ελίζα" και δουλεύουμε συγκεκριμένες δράσεις για την προβολή και τη θεσμική αλλαγή. Εχει γίνει ένα πρώτο άνοιγμα, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος. Πρέπει να γίνει θεσμικό, δεν είναι όμως δική μου δουλειά να επιβάλω τη σεξουαλική αγωγή από το νηπιαγωγείο.

Το θέατρο είναι όπως είναι μια οικογένεια. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι με κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά το περιβάλλον δεν θέλει να το αντιμετωπίσει για τις δικές του άμυνες δεν το βλέπει, το κάνει αστείο κι αυτό δεν είναι σωστό.

Οταν υπάρχει τέτοια συμπεριφορά, γίνεται status quo αν το περιβάλλον σου εθελοτυφλεί. Το κέρδος για εμένα σε αυτή την υπόθεση θα ήταν να μιλήσουν όλοι και να βρούμε μια λύση, Εχω αφήσει πίσω μου το προσωπικό. Συνεχίζω τη ζωή μου φοβερά ελαφρύς.

Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι ζουν τον δικό τους Γολγοθά και θα χρησιμοποιήσουν ό,τι έχουν στη διάθεση τους για να δικαιολογηθούν ακόμη και στον εαυτό τους... Αυτό που με ξαφνιάζει είναι οι άνθρωποι του περιβάλλοντος τους. Ξεπερνούν τη φαντασία μου εκείνοι που στηρίζουν, καλύπτουν αυτές τις συμπεριφορές - για εμένα είναι απόλυτα εγκληματικό. Ακόμη και αν είμαι αδελφός σου κι εσύ έχεις μια παραβατική συμπεριφορά, αν σε κάνω κοινωνικά αποδεκτό ή ακόμη και πρότυπο, εγώ σε έχω φέρει σε αυτό το σημείο... Ισως αν τους απομονώναμε να προβληματίζονταν και οι ίδιοι», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Η αποκάλυψη της Φαίης Σκορδά μετά την κουβέντα της με τον Δημήτρη Μοθωναίο

Η Φαίη Σκορδά εξήγησε πως, μετά τη συγκλονιστική εξομολόγηση του ηθοποιού, δέχθηκε σωρεία μηνυμάτων στα social media, μέσα από τα οποία άνθρωποι της περιέγραφαν τις δικές τους ιστορίες.

Η παρουσιάστρια έδειξε να είναι πραγματικά σοκαρισμένη με το γεγονός, κάτι που φάνηκε στις δηλώσεις της.

Φαίη Σκορδά Δημήτρης Μοθωναίος

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι δέχθηκε πάρα πολλά, άπειρα mails αλλά και μηνύματα στα social media, ανθρώπων που τόλμησαν να γράψουν την ιστορία τους. Πολύ θλιβερό το πόσοι άνθρωποι έχουν κακοποιηθεί. Λέμε για τον χώρο του θεάτρου, αλλά αυτά συμβαίνουν μέσα στα σπίτια μας», είπε χαρακτηριστικά η Φαίη Σκορδά στο «Πρωινό».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δημήτρης Μοθωναίος: «Ήταν από τις πιο δύσκολες χρονιές της ζωής μου»

Φαίη Σκορδά: Συγκινούν τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Δημήτρη Μοθωναίο

Share