«Εμείς ματώσαμε για να φύγει η Χούντα, για να βγουν τα Twitter και...» - Ξέσπασε η Μάρα Μεϊμαρίδη

Η οργισμένη αντίδρασή της στον αέρα του Χαμογέλα και Πάλι

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Εμείς ματώσαμε για να φύγει η Χούντα, για να βγουν τα Twitter και...» - Ξέσπασε η Μάρα Μεϊμαρίδη

Καλεσμένη στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι βρέθηκε το πρωί της Κυριακής (12/12) η Μάρα Μεϊμαρίδη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε από τα social media μετά την ατάκα της για τον Χρήστο Σαντικάι.

Το ξέσπασμα της Μάρας Μεϊμαρίδη

«Να μου επιτρέψετε να πω κάτι σοβαρό. Ανησυχώ για το που μεγαλώνουν αυτή τη στιγμή τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Ο κόσμος είναι πολύ απομονωμένος, πολύ καταθλιπτικός και πολύ θυμωμένος. Θέλω να μιλήσω για τη γλώσσα, γιατί κατηγορήθηκα ότι χρησιμοποιώ άλλη γλώσσα από τη νεολαία σήμερα.

Η δική μου γενιά είναι η γενιά του Πολυτεχνείου. Είναι η γενιά που μάτωσε να φύγει η Χούντα και για να έχουμε ελευθερία του Λόγου. Εγώ έχω βιώσει Χούντα. Ήμουν φοιτήτρια και έχω βιώσει αυτό τον φόβο και τότε ήταν άσχημα τα πράγματα. Είχε φυλακές, εξορία, ξυλοδαρμούς, αίματα. Εγώ ήμουν μέσα στο Πολυτεχνείο, όχι την Παρασκευή που ήταν το τανκ, γιατί είχα πάει με ένα γκόμενο στα Λεγρενά…

Αλλά Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη ήμουν εκεί. Γινόταν ένα πανηγύρι και ξαφνικά, μετά από τόσα χρόνια, σηκώνομαι ένα πρωί και ξανανιώθω τα ίδια συναισθήματα που είχα τότε με την Χούντα από τα social media. Και λέω, εάν έφυγε η Χούντα τότε και εμείς ματώσαμε για να βγουν τα Twitter και να κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, ας έμπαινε αυτό το τανκ και να μας σκότωνε όλους!

Τα social media είναι εξαιρετικά, γιατί μιλάω με την κόρη μου στην Αγγλία. Αλλά να βγαίνει ο καθένας και να επηρεάζει τους υπόλοιπους ανώνυμα, δεν είναι ελευθερία για μένα», είπε χαρακτηριστικά η Μάρα Μεϊμαρίδη.

Μάριος Ιορδάνου: «Άδειασε» τη Μάρα Μεϊμαρίδη - «Καμία καλλιέργεια...»

Καλεσμένος στην εκπομπή Ποιος Είναι Πρωινιάτικα βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (6/12) ο Μάριος Ιορδάνου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην Μάρα Μεϊμαρίδη και την περιβόητη ατάκα της για τον Χρήστο Σαντικάι.

«Δεν μπορώ να ακούω κάποιους που είναι τόσο ρατσιστές, που δίνουν τόσο μεγάλο βάρος σε ποια χώρα γεννήθηκες και ποια καταγωγή έχεις. Ρε παιδιά, μην περιορίζεται την ψυχή σας από τη γεωγραφία. Μια απλή, χαζή και ξεφτιλισμένη γεωγραφία είναι.

Δεν έχει καμία σημασία η γεωγραφία. Ρε, οι άνθρωποι έχουν σημασία. Τυχαίο γεγονός, άμα γεννήθηκες εδώ, αν γεννήθηκες στην Αμερική ή αν γεννήθηκες δίπλα στην Τουρκία. Μη δίνουμε βάση σε τυχαία γεγονότα. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι.

Βγαίνει μια τύπισσα που δεν θυμάμαι το όνομά της και λέει “τι ράτσα είναι”. Πας καλά; Πας καλά; Είναι δυνατόν εν έτει 2021 να λες “τι ράτσα είναι”; Που ούτε για τα σκυλιά πρέπει να το λέμε γιατί έχουν την ίδια αξία με εμάς.

Και το λες για τον άνθρωπο; Ρε παιδιά, καμία καλλιέργεια; Δεν σκάβουμε καθόλου την ψυχή μας; Τίποτα; Ντουβάρια; Δεν το δέχομαι εγώ αυτό. Μην περιορίζετε την ψυχή σας από τη γεωγραφία. Ο άνθρωπος πάνω απ’ όλα πρέπει να είναι ανθρώπινος», είπε χαρακτηριστικά ο Μάριος Ιορδάνου.