Θύελλα αντιδράσεων - Το γκέι φιλί που κόπηκε από τις Άγριες Μέλισσες

Η απάντηση του σταθμού

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θύελλα αντιδράσεων - Το γκέι φιλί που κόπηκε από τις Άγριες Μέλισσες

Μπορεί στην Ελλάδα τα δύο γκέι φιλιά που δόθηκαν στις Άγριες Μέλισσες να καταχειροκροτήθηκαν, το ίδιο ωστόσο δεν έγινε και στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, ο ΑΝΤ1 Κύπρου πήρε την απόφαση να τα κόψει και τα δύο από την επιτυχημένη σειρά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα showbiz.cyprustimes.com: «Δεν ήταν το πρώτο γκέι φιλί στις Άγριες Μέλισσες ανάμεσα στον γιο του Ακύλα Μεγαρίτη, Λευτέρη, και τον ανιψιό του ιδιοκτήτη του θεάτρου στο οποίο ανεβάζει παράσταση ο θίασός του. Ήταν το δεύτερο.

Στην Κύπρο βέβαια δεν είδαμε κανένα εκ των δύο. Μάλλον κάποιοι αποφάσισαν ότι επρόκειτο για μια σκηνή που θα… σκανδαλίσει. Ή θα εκνευρίσει. Το δεύτερο πάντως το πέτυχαν.

Στο ίδιο επεισόδιο μάλιστα, προβλήθηκε μία σκηνή που ο σύντροφος του Λευτέρη βρίσκεται ημίγυμνος, δεμένος και χτυπημένος μέσα στα αίματα σε μια αποθήκη όπου τον οδήγησε ο πατέρας του Ακύλας, όταν σοκαρισμένος έμαθε για τη σχέση του γιου του με άντρα. Αυτή η σκηνή δεν κόπηκε».

Η απάντηση του σταθμού για το γκέι φιλί στις Άγριες Μέλισσες

Σύμφωνα με το cyprustimes.com, αρμόδια πηγή του ΑΝΤ1 Κύπρου, απέδωσε το κόψιμο της σκηνής στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τον σταθμό να εναρμονιστεί με την περί ραδιοτηλεόρασης νομοθεσία και την ερμηνεία της, που παραμένει ασαφής και δεν καθορίζει με ακρίβεια τι επιτρέπεται και τι όχι να προβάλλεται από ένα κανάλι αναλόγως της ώρας προβολής. «Υπάρχουν κάποιες γενικές οδηγίες, το τμήμα ροής του σταθμού επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Σίγουρα δεν κόπηκε η σκηνή που δείχνει ότι δύο άντρες έχουν σχέση. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός» όπως μας αναφέρθηκε.

Με λίγα λόγια, όπως αντιλαμβανόμαστε, η νομοθεσία εκτός του ότι πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένη για να ξέρουν και τα κανάλια τι κάνουν, χρήζει και εκσυγχρονισμού άμεσα, μιας και τα μυαλά των τηλεθεατών δεν είναι όπως ήταν πριν 20 ή 30 χρόνια. Ελπίζουμε δηλαδή.

Πάντως, στην Ελλάδα έγινε σούσουρο, μόνο και μόνο επειδή άλλαξαν την ηλικιακή σήμανση στη σειρά για το συγκεκριμένο επεισόδιο από τα 12 έτη στα 16, με τους τηλεθεατές να βρίσκουν την ενέργεια υπερβολική.