Χαλάνδρι: Ο οφθαλμίατρος «έσπασε» τη σιωπή του για την εικαστικό - «Δεν μπορεί να μας κάνει άλλο κακό»

«Ζητήσαμε προστασία, δε μας δόθηκε όπως θα έπρεπε»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Χαλάνδρι: Ο οφθαλμίατρος «έσπασε» τη σιωπή του για την εικαστικό - «Δεν μπορεί να μας κάνει άλλο κακό»

O οφθαλμίατρος που πυροβολήθηκε από την πρώην σύντροφό του στο Χαλάνδρι αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή του λίγες μέρες μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο. Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή Πρωινό και αποκάλυψε πως εδώ και καιρό είχε ζητήσει προστασία καθώς φοβόταν ότι η εικαστικός μπορεί να του κάνει κακό.

Οι δηλώσεις του οφθαλμιάτρου που πυροβολήθηκε στο Χαλάνδρι

«Τις πρώτες ώρες και τις πρώτες ημέρες μου έρχονταν στο μυαλό αυτά τα περιστατικά σαν να τα έβλεπα σε βίντεο, από την αρχή. Προσπαθούσα να δω τι μπορώ να κάνω, τι πρέπει να κάνω από εκεί και πέρα, πώς να αντιμετωπίσω την κατάσταση. Ήταν μία κατάσταση δύσκολη, ευτυχώς όμως οι γιατροί και η οικογένειά μου μού συμπαραστάθηκαν πολύ. Μου φέρνανε τα μηνύματα των φίλων, των συγγενών, όλα αυτά με βοήθησαν πολύ και μου ανέβασαν το ηθικό.

Και βεβαίως η ανακούφιση ότι η δράστις ήταν πλέον προφυλακισμένη και δε μπορούσε να μας κάνει σε εμένα και την οικογένειά μου άλλο κακό.

Περιμέναμε, ότι κάτι θα γίνει. Ήδη είχε βιαιοπραγήσει αρκετές φορές. Και εναντίον μου, και εναντίον της γυναίκας μου. Δυστυχώς, παρότι ζητήσαμε προστασία, δε μας δόθηκε όπως θα έπρεπε. Ενώ είχαμε πάει στην αστυνομία, στα δικαστήρια και λέγαμε ότι κινδυνεύουμε, δεν αξιολόγησαν τον κίνδυνο όπως θα έπρεπε. Με αποτέλεσμα να καταλήξουμε εδώ που καταλήξαμε.

Το παιδί εδώ και χρόνια ζούσε σε μία ιδιαίτερη κατάσταση με τη μητέρα. Και κατά κάποιον τρόπο είχε συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις. Ήταν ένα σοκ βέβαια, το έχει ξεπεράσει. Γενικά το αντιμετώπισε με ωριμότητα και τώρα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Με τη μητέρα της από παλιά δεν ήθελε να μιλήσει. Αντιδρούσε γιατί έλεγε διάφορα η μητέρα της που τη στενοχωρούσε. Αντιδρούσε κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή μαζί της. Αισθάνεται ανακουφισμένο πια που είναι η μητέρα του μέσα», είπε χαρακτηριστικά ο οφθαλμίατρος.

Ανδρέας Φουστάνος: Η άγνωστη σχέση του με την 49χρονη εικαστικό που πυροβόλησε τον πρώην της

Στην κάμερα της εκπομπής Πρωινό μίλησε το πρωί της Τρίτης (16/11) ο Ανδρέας Φουστάνος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην άγνωστη γνωριμία του με την 49χρονη εικαστικό που πριν από λίγες μέρες πυροβόλησε τον πρώην της στο Χαλάνδρι μπροστά στο παιδί τους.

Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός δεν εξήγησε ακριβώς τι ήταν η σχέση που είχαν μεταξύ τους ενώ δεν περίμενε να ακούσει πως η 49χρονη έχει στο προφίλ της στο Facebook κοινές τους φωτογραφίες.

«Την έχω γνωρίσει την κατηγορούμενη. Ένας ευχάριστος άνθρωπος ήταν όταν την γνώρισα εγώ. Τίποτα άλλο. Άλλες εποχές. Πάνω από 15 χρόνια. Άμα γνωρίζεις έναν άνθρωπο και ξαφνικά ακούς μια τέτοια ιστορία. Έχουν δει τόσα τα μάτια μου σε αυτή τη ζωή που όλα μπορεί να συμβούν. Διήρκησε πολύ λίγο η μεταξύ μας σχέση», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Φουστάνος.