Amanda Georgiadi: Ποια είναι η καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ η συμμετοχή της στην Eurovison 2022

Amanda Georgiadi: Ποια είναι η καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Στην εκπομπή "Στούντιο 4" που προβλήθηκε χθες το απόγευμα η περσυνή εκπρόσωπος της χώρας Στεφανία, η οποία είχε καταλάβει την δέκατη θέση, ανακοίνωσε την διάδοχό της στον διαγωνισμό, την Amada Georgiadi. Η νεαρή καλλιτέχνης αφού κατατάχθηκε στις πέντε καλύτερες υποψηφιότητες, μαζί με τους Good Job Nicky, Ilias Kozas, Louis και Joanna Drigo κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις των κριτών.

Ποια είναι η νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovission 2022

H Amanda Georgiadi που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2022

Η Αμάντα Γεωργιάδη ή αλλιώς Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της όνομα είναι μόλις 24 ετών ωστόσο έχει ήδη μία επιτυχημένη πορεία στην μουσική έχοντας κυκλοφορήσει ήδη δύο επιτυχημένα album στην Νορβηγία. Αν και γεννήθηκε στην Ελλάδα σε ηλικία τριών ετών η οικογένειά της μετανάστευσε στην Νορβηγία στην πόλη Tenfjord από όπου πήρε και το ψευδώνυμό της.

Από την δισκογραφική της πορεία ξεχωρίζουν το άλμπουμ της "Then I fell in Love" που που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο ραδιόφωνο και το τραγούδι της "Troubled water" το οποίο ακούστηκε στην τηλεοπτική σειρά του Netflix " Spinning Out". Η Amanda Georgiadi έχει επίσης τιμηθεί με το βραβείο "role model awards" στο στο σκανδιναβικό φεστιβάλ μουσικής byLarm.

Το σοκ της Amandas Georgiadi μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή της στο άκουσμα του ότι θα είναι η νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision.

«Είμαι σε σοκ, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη, ενθουσιασμένη, και θέλω να πω ένα μεγάλο ''ευχαριστώ'' στην ΕΡΤ που με επέλεξε και θα κάνω όλα όσα μπορώ για να τους κάνω όλους υπερήφανους» δήλωσε στην εκπομπή "Στούντιο 4". Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έσπευσε να ανακοινώσει τα αποτελέσματα στην 101 ετών γιαγιά της οποία ζει στα Ιωάννινα.

Το Ξέσπασμα του Νίκου Γκάνου

Ο Νίκος Γκάνος κατήγγειλε πρόσφατα την ΕΡΤ πως ενώ οι 5 καλλιτέχνες που θέλουν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Eurovision έχουν στείλει τα τραγούδια τους και έχουν ξοδέψει χρόνο και χρήμα, εκείνοι έχουν αποφασίσει ήδη ποιον θα στείλουν στην Ιταλία.

Μάλιστα, το πρόσωπο που θέλουν να στείλουν έχει οικογενειακή - προσωπική σχέση με διευθυντικό στέλεχος της ΕΡΤ, υπονοώντας πως για αυτό το λόγο τον επέλεξαν.

Σήμερα, στην εκπομπή Τι λες τώρα ξέσπασε, λέγοντας πως το θέμα είναι ηθικό και δεν έχει σχέση με τον Good job Nicky, τον οποίο το κρατικό κανάλι θέλει να στείλει στον μουσικό διαγωνισμό.

«Όχι δεν γίνεται αυτό, γίνεται επειδή υπάρχει μία κουμπαριά. Δεν έχει να κάνει η αντίδραση μου με τον Good Job Nicky. Το θέμα είναι ηθικό. Ανεξάρτητα αν θα βοηθηθεί κάποιος ή όχι», ξεκαθάρισε αρχικά.

«Δεν έπρεπε να στείλουμε email, έπρεπε να πάρουμε τηλέφωνο. Και οι πέντε είναι ικανοί. Έχω δουλέψει πολύ για αυτό και φυσικά θα το ακούσετε», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην τοποθέτηση του Νίκου Γκάνου απάντησε ο Λάμπρος Κωσταντάρας.