Συγκινεί ο αδερφός του Γιώργου Τράγκα - «Είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο και του είχα πει...»

«Είμαι θυμωμένος γιατί πήγε τσάμπα»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συγκινεί ο αδερφός του Γιώργου Τράγκα - «Είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο και του είχα πει...»

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο protothema.gr παραχώρησε ο αδερφός του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος, λίγο μετά την κηδεία του, δηλώνει θυμωμένος αλλά και λυπημένος με τον ξαφνικό θάνατό του γνωστού δημοσιογράφου.

Ο ετεροθαλής αδελφός του, Νίκος, αναφέρθηκε λοιπόν στην τελευταία τους επικοινωνία και στην απόφαση του δημοσιογράφου να μην εμβολιαστεί.

Οι δηλώσεις του αδερφού του Τράγκα

«Είχε μια άποψη δική του, πίστευε πως δεν έπρεπε να εμβολιαστεί και το πλήρωσε τελικά με την ζωή του. Από το καλοκαίρι που είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο του είχα πει “Γιώργο εμβολιάσου”. Αυτό που έκανε ήταν απαράδεκτο. Αν με ρωτήσετε φυσικά και είμαι λυπημένος που έφυγε έτσι, αλλά περισσότερο αισθάνομαι πως είμαι θυμωμένος γιατί πήγε τσάμπα. Εξαιτίας της υγείας του έπρεπε να είχε εμβολιαστεί με το που εμφανίστηκε το εμβόλιο. Ήταν γιος γιατρού και έπρεπε να είχε εμβολιαστεί. Δυστυχώς ο Γιώργος δεν άκουγε έκανε το δικό του.

Έπρεπε να είχε ακούσει τον γιατρό. Από παιδί ο Γιώργος ήταν επαναστάτης και μάλιστα από μικρός ήθελε να γίνει δημοσιογράφος. Τα τελευταία χρόνια είχαμε λίγο απομακρυνθεί η αλήθεια είναι, αλλά πάντα νοιαζόμασταν ο ένας για τον άλλον. Ήταν ο μικρός μου αδελφός, είχαμε 13 χρόνια διαφορά. Κρίμα πολύ κρίμα. Μίλησα και με τα παιδιά του, είναι λυπημένα και λογικό», είπε χαρακτηριστικά ο αδερφός του.

«Γνωρίζω τον άνθρωπο που μετέδωσε τον ιό στον Τράγκα» - Αποκάλυψη "βόμβα" λίγες ώρες μετά τον θάνατό του

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ζωντανά το πρωί της Τετάρτης (15/11) ο Πάρις Κουρτζίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων εξήγησε πως ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν αντιεμβολιαστής μιας και λίγες ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, του είπε πως θα εμβολιαστεί στην Γαλλία και όχι στην Ελλάδα με το εμβόλιο της Moderna (διαβάστε εδώ αναλυτικά τις τελευταίες του δηλώσεις λίγο πριν πεθάνει).

«Ο Γιώργος Τράγκας πράγματι μου είχε πει ότι ο διαβητολόγος του προσπαθούσε να τον πείσει να κάνει το εμβόλιο. Δεν κόλλησε σε κάποια παρέα ή αλλού. Εγώ γνωρίζω τον άνθρωπο που μετέδωσε τον ιό στον Γιώργο Τράγκα. Το κρούσμα το συγκεκριμένο είναι μέσα στο ραδιόφωνο μας, στέλεχος του ραδιοφώνου. Τον προέτρεψα να φύγει να κάνει rapid τεστ όταν μου είπε πως προσέρχεται στον χώρο, ενώ είχε κάνει τρεις δόσεις εμβολίου.

Δεν υπάρχει στενός συνεργάτης του ή μέσα στο χώρο που να μην ήταν εμβολιασμένος. Ήξερε και ο ίδιος ότι θα είχε λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει αν έκανε το εμβόλιο. Είχε και τις φοβίες του. Εγώ του έλεγα πως θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο. Μου είχε υποσχεθεί πως θα κάνει το εμβόλιο της Moderna στη Γαλλία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πάρις Κουρτζίδης.