Εισαγγελική έρευνα για τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Θεόδωρο Λύτρα

Τι συνέβη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εισαγγελική έρευνα για τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Θεόδωρο Λύτρα

Η μελέτη που έκαναν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Θεόδωρος Λύτρας φαίνεται πως μπαίνουν στο “μικροσκόπιο” της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ με την πανδημία του κορωνοϊού.

Η μελέτη των δύο καθηγητών για τη θνητότητα στις ΜΕΘ και εκτός ΜΕΘ για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις.

Πλέον, πρόκειται να ερευνηθεί και από τις εισαγγελικές αρχές καθώς εντάσσεται στην ευρύτερη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό με στόχο τη διερεύνηση του συνόλου των καταγγελιών για τις συνθήκες στις ΜΕΘ που έχουν δει κατά καιρούς το της δημοσιότητας είτε μέσω του Τύπου , είτε μέσω συγκεκριμένης αναφοράς, όπως συνέβη πρόσφατα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο. Διαβάστε εδώ και το μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα για τον εμβολιασμό.

«Χωρίς τα εμβόλια θα είχαμε 8.400 επιπλέον θανάτους»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την έκτακτη ενημέρωσή του για τους εμβολιασμούς στη χώρα, επεσήμανε πως «όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη, εμφανίζονται κρούσματα και σε εμβολιασμένους».

Όπως εξήγησε, όμως, «αυτό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό» και υπογράμμισε πως είναι «λανθασμένη η εντύπωση πως δεν δουλεύουν τα εμβόλια».Συνεχίζοντας την παρουσίασή του, ο κ. Τσιόδρας ανέλυσε τα στοιχεία μελέτης που έγινε στη χώρα μας όσον αφορά στην πορεία των εμβολιασμών από την αρχή της διαδικασίας και έως τις 11 Οκτωβρίου.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε, ειδικότερα, πως η μελέτη έγινε σε εθνικό επίπεδο από την έναρξη των εμβολιασμών έως και τις 11/10 και υπήρξε έρευνα για «όλα τα εμβόλια συνολικά και το καθένα χωριστά».

Ξεκαθάρισε, πως λόγω του εμβολίου, όπως φάνηκε από την έρευνα, αποφύγαμε 8.400 θανάτους.Σε περίπτωση, δε, πως η εμβολιαστική κάλυψη ήταν στο 95%, θα είχαμε 1.200 λιγότερους θανάτους από αυτούς που έχουν καταγραφεί στη χώρα. Στο μεταξύ, έφυγε από την ζωή ο Θόδωρος Αραμπατζής από κορωνοϊό ενώ ήταν πλήρως εμβολιασμένος!