Ναταλία Γερμανού: για την 30χρονη που κατήγγειλε τον Παναγιωτόπουλο - «Δεν θέλω να την πιέσουμε καθόλου»

«Το βάρος έχει πέσει όλο πάνω της»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ναταλία Γερμανού: για την 30χρονη που κατήγγειλε τον Παναγιωτόπουλο - «Δεν θέλω να την πιέσουμε καθόλου»

Μέσα από την εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» η Ναταλία Γερμανού αποκάλυψε την συνομιλία που είχε με την κοπέλα που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο καθώς διέρρευσε φωτογραφίες και βίντεο σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου χωρίς τη θέλησή της.

Η αποκάλυψη της Ναταλίας Γερμανού

«Θέλω να σας πω ότι με αυτό το υπέροχο και γλυκύτατο κορίτσι, είχαμε μια επικοινωνία μέσω μηνυμάτων εδώ και λίγες ημέρες, τα παιδιά το γνώριζαν. Δεν θέλω να την πιέσουμε καθόλου άλλο γιατί έχει ήδη πιεστεί.

Το βάρος έχει πέσει όλο πάνω της. Η κοπέλα στην πρώτη μας επικοινωνία που είπε ότι απευθύνεται σε εμάς καθώς έχει δει πώς διαχειριζόμαστε τέτοιου είδους θέματα», είπε και αποκάλυψε τι της είχε πει πριν δημοσιοποιηθεί το θέμα. Δεν μου είπε το όνομά του και ούτε κι εγώ το ζήτησα.

Την παρέπεμψα στην Ειρήνη Αρβανίτη που χειρίζεται τέτοια θέματα και εκείνη επικοινώνησε με την δικηγόρο της. Για να μπορούσαμε εμείς να επικοινωνήσουμε το θέμα και να κατονομάσουμε έπρεπε να έχουμε τη δικογραφία… και δεν μας την έδωσε, δεν ήθελε. Ήθελαν να επιμείνουν με τη δικαστική οδό».

Με τόσα χρόνια φυλάκιση έρχεται αντιμέτωπος ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα καθίσει τον προσεχή Φεβρουάριο στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της παράνομης διοχέτευσης - διακίνησης μέσω διαδικτύου ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, που αφορούν την ερωτική ζωή. Το πρωί του Σαββάτου 18/12 λοιπόν, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο Mega, ανέφερε τις ποινές σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όπως τόνισε «σε αυτά τα σεξουαλικά εγκλήματα υπάρχει κενό νόμου και οι ποινές δεν ξεπερνούν τα 5 χρόνια φυλάκισης με αναστολή».

«Το ότι συναινείς σε ένα βίντεο ή μία φωτογραφία δε σημαίνει ότι δίνεις το οκ για την περαιτέρω επεξεργασία. Υπάρχει κενό νόμου σε ό,τι αφορά ένα αμιγώς σεξουαλικό έγκλημα. Δυστυχώς υπάγεται μόνο στις διατάξεις περί παράνομης επεξεργασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Είναι ένα πλημμέλημα. Σε επίπεδο ποινής δε μπορεί να ξεπεράσει σε καμία περίπτωση τα πέντε χρόνια φυλάκισης.

Κατά τεκμήριο θα έχει και αναστολή. Για να καταστεί κακουργηματική η πράξη, θα πρέπει να υπάρχει και οικονομική εκμετάλλευση με έσοδα άνω των 120.000 ευρώ από το παράνομο υλικό. Αυτό είναι μια περίπτωση που δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα. Αν αυτό δεν καταστεί κακούργημα, θα έχουμε και άλλες περιπτώσεις. Πρέπει να υπάρχει κυρωτικός κανόνας να δείχνει στον επίδοξο δράστη ότι αν θα συλληφθείς θα πας στη φυλακή και θα διαπομπευτείς» ολοκλήρωσε ο Γιάννης Μαρακάκης.