«Το θέατρο περνάει μια δύσκολη στιγμή» - Ο Αιμιλιανός Σταματάκης για την αντικατάσταση του Άρη Σερβετάλη

«Έσπασε» για πρώτη φορά τη σιωπή του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Το θέατρο περνάει μια δύσκολη στιγμή» - Ο Αιμιλιανός Σταματάκης για την αντικατάσταση του Άρη Σερβετάλη

Καλεσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής «Κυψέλη» στην ΕΡΤ βρέθηκε ο Αιμιλιανός Σταματάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφασή του να δεχτεί την πρόταση και να αντικαταστήσει τον Άρη Σερβετάλη στην παράσταση "Ρινόκερος".

Ο ηθοποιός εξήγησε πώς έγινε η πρόταση καθώς και ποιες ήταν οι σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του μέχρι να πει το "ναι".

Οι δηλώσεις του Αιμιλιανού Σταματάκη για την αντικατάσταση του Άρη Σερβετάλη στον Ρινόκερο

«Κάποια στιγμή με πήρε ο Γιάννης Κακλέας τηλέφωνο και μου λέει να συναντηθούμε λίγο ε; Εντάξει είχε γίνει πανικός με όλο αυτό. Ουσιαστικά ακούγονται τα πράγματα. Είχαν όλη την έγνοια του τι θα συμβεί. Δεν περίμενα να με πάρει. Απλά μετά το φαντάστηκα και λέω κάτσε να δούμε τι θα χρειάζεται. Οπότε πήγα από το σπίτι του και είχαμε μια μεγάλη συζήτηση για το πώς μπορεί να γίνει όλο αυτό και αν είναι εφικτό.

Ξέραμε ότι θα είναι ένα περίεργο εγχείρημα για πολλούς λόγους και θα είναι δύσκολη η προσαρμογή και το πώς πρέπει σε δέκα μέρες πρόβες να αφομοιωθεί ένας πολύ ιδιαίτερος ρόλος. Γιατί δέχτηκα; Γιατί όχι; Πιστεύω ότι το θέατρο περνάει μια δύσκολη στιγμή. Το να μείνει ανοιχτό το θέατρο έχει για μένα μεγάλη αξία αυτή τη στιγμή. Μου έδωσε μεγάλη χαρά, ήθελα να το κάνω», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός.

Ποιος είναι ο Αιμιλιανός Σταματάκης

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Επίσης έχει πτυχίο Θεατρικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Ο άνθρωπος που γελά (2019), Jesus Christ Superstar (2018), Chicago (2019), Ορέστης (2021).

Ο θεατρικός ηθοποιός έχει αρκετές παραστάσεις στο ενεργητικό του, με πρώτη και σημαντικότερη το μιούζικαλ του Νίκου Καρβέλα «Οι καμπάνες του Edelweiss», όπου συμπρωταγωνιστούσε με την Άννα Βίσση.

Πριν από λίγο καιρό, ο Αιμιλιανός Σταματάκης βρισκόταν σε σχέση με τη Μαίρη Συνατσάκη, με την οποία μάλιστα συμπρωταγωνιστούσαν στην θεατρική παράσταση Hair, στην οποία τώρα η Μαίρη Συνατσάκη συμπρωταγωνιστεί με τον νυν σύντροφό της, Ίαν Στρατή.