Βασίλης Γκουρούσης: «Με έχουν θάψει ζωντανό, χωρίς να έχω κάνει τίποτα»

Η αίτηση αποφυλάκισής του

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Βασίλης Γκουρούσης: «Με έχουν θάψει ζωντανό, χωρίς να έχω κάνει τίποτα»

Το πρωί της Τρίτης 21/12 ο Βασίλης Γκουρούσης μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» καθώς βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρικάλων σχετικά με την υπόθεση ριφιφί των τραπεζικών θυρίδων σε τράπεζα στο Ψυχικό.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Γκουρούση

«Είμαι 9 μήνες προφυλακισμένος, χωρίς να ξέρω τον λόγο και χωρίς να έχω κάνει το παραμικρό. Το μόνο μου έγκλημα ήταν ότι πήγαινα στη θυρίδα μου και από εκεί μεταφέρθηκε ένα DNA, που λένε από την αρχή ότι είναι μεικτό.

Στις 23 Μαρτίου το πρωί έφυγα από το σπίτι μου, ξαφνικά όπως βγήκα από το αυτοκίνητο, 3-4 άτομα στην κυριολεξία με απήγαγαν, μου έβαλαν χειροπέδες, μου πέταξαν κάτι στο πρόσωπο που δε θυμάμαι, με πέταξαν σε ένα κάθισμα μπρούμυτα, έκατσαν πάνω μου.

Εγώ φώναζα για 15 λεπτά ποιοι είστε και μετά από ώρα ένας από αυτούς μου έδειξε την ταυτότητά μου, και μου είπε ότι ήταν αστυνομικός. Χωρίς τη συναίνεσή μου, μου πήραν DNA και για 30 ώρες ήμουν κλεισμένος σε ένα δωμάτιο χωρίς να ξέρω τίποτα. Μετά μου είπαν ότι είναι για τις θυρίδες».

Είναι του εξαμήνου και από χθες έχουν ξεκινήσει να ψάχνονται. Η απόφαση πρέπει να βγει σήμερα, αύριο, μεθαύριο. Δεν έχει οριστεί δικάσιμος. Με έχουν θάψει ζωντανό, χωρίς να έχω κάνει τίποτα, το παραμικρό».

Οι αποκαλύψεις της Τέτας Καμπουρέλη για τον σύζυγό της

«Αρρώστησα με τα τελευταία γεγονότα. Μόνο τα έξι τελευταία χρόνια έχω περάσει πάρα πολύ δύσκολα στη ζωή μου. Είχαμε μια ληστεία στο σπίτι που μου πήρε τρία χρόνια να την ξεπεράσω. Μετά είχα το πιο σοβαρό απ’ όλα, για μένα, αυτό με τα δίδυμα τα παιδιά μου. Ύστερα ήρθε και το τελευταίο περιστατικό με τον σύζυγο μου και προσπαθώ. Παίρνω το χαπάκι μου για να κοιμηθώ, να χαμογελάω και να έχω καλή διάθεση. Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση γιατί έκανα και λάθη. Ήρθαν άνθρωποι να με βοηθήσουν, τους εμπιστεύτηκα και με χρησιμοποίησαν. Δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω σωστά».

«Από την στιγμή που συνέβη το περιστατικό έπαθα κρίση πανικού. Μια ανασφάλεια φοβερή, δεν ήξερα που πατάω και που βρίσκομαι, έχασα πέντε κιλά, δεν μπορούσα να φάω, δεν μπορούσα να οδηγήσω, με έπιασαν ταραχές στον δρόμο».