Πέτρος Φιλιππίδης: Είναι οριστικό! Αυτή είναι η ημερομηνία για την δίκη του γνωστού ηθοποιού

Κατηγορείται για τρία κακουργήματα

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πέτρος Φιλιππίδης: Είναι οριστικό! Αυτή είναι η ημερομηνία για την δίκη του γνωστού ηθοποιού

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος είναι ένα από τα πρόσωπα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα με το κίνημα #metoo, αναμένεται στις 18 Μαρτίου του 2022 να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενος για τρία κακουργήματα.

Έτσι, ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, το 2008 αλλά και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που είναι ο πρώτος ηθοποιός ο οποίος θα δικαστεί μετά τις καταγγελίες του κινήματος metoo, προσδιορίστηκε ενάμισι περίπου μήνα μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.

"Αν έρθει καμιά κοπελίτσα στο καμαρίνι μου..." - Η συνέντευξη που τον "καίει"

Κι ενώ αναμένουμε να δούμε τι θα συμβεί με την ξαφνική έκτακτη απόφαση που πήρε η εισαγγελέας πριν από λίγες ημέρες για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, το φως της δημοσιότητας βρήκε ένα απόσπασμα από συνέντευξή του το 2016 στον ΙΑΝΟ, όταν ο προφυλακισμένος ηθοποιός έκανε πλάκα, λέγοντας πως «αν έρθει καμιά κοπελίτσα στο καμαρίνι κλείνω την πόρτα».

Τελικά, πέντε χρόνια αργότερα, μάλλον δεν έκανε πλάκα και το χιούμορ του έκρυβε αλήθειες…

– Πολλοί ηθοποιοί λένε ότι «ο Φιλιππίδης έχει την πόρτα στο καμαρίνι του ανοιχτή για εμάς»

– Α, ναι… κι άμα έρθει καμιά κοπελίτσα την κλείνω (γέλια)… είναι και η γυναίκα μου εδώ (ξανά γέλια), δήλωνε τότε μεταξύ σοβαρού και αστείου και συμπλήρωνε: “Αυτό ποτέ στη δουλειά, αλλού».

Δείτε την συνέχεια στο παρακάτω απόσπασμα: