«Όταν πέθανε ο Κώστας συμβουλεύτηκα ειδικό...» - Συγκινεί η Αλίκη Κατσαβού

«Ο Φοίβος ρωτούσε πού είναι και αν μπορούμε να τον πάρουμε τηλέφωνο...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Όταν πέθανε ο Κώστας συμβουλεύτηκα ειδικό...» - Συγκινεί η Αλίκη Κατσαβού

Καλεσμένη στην εκπομπή Love it βρέθηκε η Αλίκη Κατσαβού το μεσημέρι της Τρίτης (21/12), η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σχέση της με τον γιο της (δείτε εδώ πόσο έχει μεγαλώσει) καθώς και στο πώς διαχειρίστηκε τον θάνατο του Κώστα Βουτσά.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στον ρόλο της ως μητέρα καθώς και στην δράση της στα social media η οποία έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Η εξομολόγηση της Αλίκης Κατσαβού

«Είναι δύσκολες εποχές αλλά δεν το βάζω κάτω και προσπαθώ μέσα από την τέχνη και τον Φοίβο να προχωράω. Ο κόσμος είναι κρατημένος, δεν πάει στις παραστάσεις, οι καλλιτέχνες κάνουμε προσπάθειες αλλά όλα είναι πολύ δύσκολα. Θέλουμε τη φυσιολογικότητα της ζωής για να μπορεί το θέατρο να λειτουργήσει.

Είμαι πάρα πολύ προσεκτική από την αρχή που ξεκίνησε η πανδημία και ακούω αυτά που λένε οι επιστήμονες. Είναι κάτι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Διαβάζω αρκετά, αλλά διαβάζω τα επιστημονικά άρθρα, γιατί γνώσεις ιδιαίτερες βιολογικές δεν έχω παρόλο που έδωσα για ιατρική. Αυτό είναι κάτι που δεν έχω ξαναπεί. Είχα δώσει τρεις φορές. Ήθελα να μπω στην ιατρική και να προσφέρω στην ανθρωπότητα», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια σχολίασε: «Όλες οι μητέρες είναι ηρωίδες. Το μεγάλωμα ενός παιδιού έχει δυσκολίες. Το πόσο συνειδητοποιημένος είσαι απέναντι στην μητρότητα ή στην πατρότητα αντίστοιχα έχει μια αξία για το αν θα μεγαλώσεις ένα παιδί υγιείς ψυχικά και ολοκληρωμένο. Κανείς νομίζω προσπαθεί να ξεπεράσει τα δικά του τραύματα, να γίνει ο ίδιος καλύτερος και το παιδί του δίνει αυτές τις ευκαιρίες, έτσι που να μπορέσει να κάνει έναν άνθρωπο να είναι καλύτερος από τον ίδιο.

Δεν έχω κάνει ψυχανάλυση, διαβάζω πάρα πολύ, αγαπώ το διάβασμα. Η μόνη φορά που συμβουλεύτηκα ειδικούς ήταν όταν πέθανε ο Κώστας που θέλησα να δω πώς θα μιλήσω για αυτό το δύσκολο γεγονός για τις ζωές μας στο παιδί.

Τότε ο Φοίβος ήταν 3μιση χρονών. Ο Φοίβος το φιλτράρισε καλά. Ρωτούσε που είναι και αν μπορούμε να τον πάρουμε τηλέφωνο ή πότε θα έρθει παρότι του είχα πει για το συμβάν. Το πρόβλημα με τα μικρά παιδιά είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ο θάνατος είναι κάτι το οριστικό. Νομίζω ότι η ψυχραιμία που έδειξα τον βοήθησε. “Έσπασα” πολλές φορές, αλλά δεν έκανα υστερίες.

Με το που πέθανε ο Κώστας και μπήκαμε στο πρώτο lockdown και για να βιοποριστώ αφηγούμουν παραμύθια στο Instagram σε συνεργασία με μια γαλακτοβιομηχανία. Τα βιντεάκια που κάνω στο Tik Tok έχουν ξεσηκώσει όλους του haters του συγκεκριμένου social media.

To Tik Tok σε θέλει να χορεύεις, όλα τα άλλα είναι διακόσμηση και αυτό φαίνεται και από τα views που έχουν αυτά τα βίντεο, αλλά οι haters έχουν ξεσπαθώσει. Τα social media για μένα είναι μια δημιουργική διέξοδος. Μου στέλνουν μηνύματα ότι δεν έχω δουλειά να κάνω και κάθομαι και χορεύω στα social media», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Τι της ψιθύρισε πριν ξεψυχήσει - Η τελευταία κουβέντα που είπε ο Κώστας Βουτσάς στην Αλίκη Κατσαβου

Στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα μίλησε το πρωί της Δευτέρας (6/12) η Αλίκη Κατσαβού. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τη ζωή της χωρίς τον Κώστα Βουτσά και τον γιο τους, Φοίβο.

«Το γραφείο του Κώστα έχει γίνει πλέον το γραφείο του Φοίβου. Αυτή την περίοδο προσπαθώ να επανεκκινήσω τη Θεατρομάθεια. Έχω φτιάξει μια παράσταση για τα παιδιά με θέμα το διάστημα. Αν δεν είχα το θέατρο, την τέχνη και το παιδί μου, αυτή η διετία θα ήταν μια τραγωδία για εμένα.

Έχουμε καλή σχέση με τη Σάντρα Βουτσά, δεν είχαμε λόγο να αρνηθούμε την κοινή συνέντευξη. Μετά την απώλεια του Κώστα δεν υπήρξαν διακυμάνσεις στη σχέση μας με τη Σάντρα. Υπήρχαν ταραχές συναισθηματικές, αλλά όχι για να διαταράξουν τις σχέσεις. Τη στεναχώρια σου την ακουμπάς στους κοντινούς σου, και αυτό κάναμε και εμείς.

Το πένθος κάνει περίεργα σκαμπανεβάσματα. Βλέπω τον Κώστα στην τηλεόραση και το μυαλό κάνει παιχνίδια. Η λύση που έχω βρει είναι να είμαι επικεντρωμένη στο παιδί.

Οι τελευταίες στιγμές στο νοσοκομείο ήταν δύσκολες. Πιέστηκα εκείνη την περίοδο, προσπαθούσα να κρατήσω μια ισορροπία με τα media και με αυτό. Η τελευταία κουβέντα που μου είπε ο Κώστας ήταν “θέλω να βγω γρήγορα έξω”, εγώ του είπα “σ’ αγαπώ”».

Δεν υπήρξε διαθήκη ποτέ. Ο Κώστας δε σκεφτόταν το θάνατο. Υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν τι δικαιούται ο καθένας, και εμείς πράξαμε σύμφωνα με τα δικαιώματά μας. Η Σάντρα με τις αδελφές της και την πρώην γυναίκα του Κώστα θα τα λύσουν μόνες τους, εγώ δεν έχω λόγο. Για τρία χρόνια δικαιούμαι τη σύνταξη του Κώστα, και ο Φοίβος μέχρι τα 18 του. Εγώ δε θέλω να ζω από τον Κώστα, θέλω να ζω από εμένα.

Μου έτυχαν πράγματα στο θέατρο, είμαι περήφανη που έγινε όλο αυτό και μπορούμε να μιλάμε με άλλη δύναμη οι γυναίκες. Είχα πάει σε μια ακρόαση και μου ζητήθηκε να κάνω γυμνό δοκιμαστικό, πριν καν δουν αν “τα λέω”. Σηκώθηκα και έφυγα, και γλύτωσα», κατέληξε η Αλίκη Κατσαβού, η οποία στόλισε και πριν μερικές μέρες το σπίτι της.