Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Θα είμαι στο δικαστήριο του Πέτρου Φιλιππίδη κάθε μέρα»

«Το οφείλω στον εαυτό μου και σε όλες τις ψυχές που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Θα είμαι στο δικαστήριο του Πέτρου Φιλιππίδη κάθε μέρα»

Καλεσμένη στην εκπομπή Love It βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/12) η Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που έχει οριστεί για τις 18 Μαρτίου.

Οι δηλώσεις της Αναστασοπούλου για την δίκη του Φιλιππίδη

«Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα, είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλους μας και κυρίως για όλα τα κορίτσια που έχουν όλες αυτές τις άσχημες εμπειρίες, αλλά και για εμάς που οφείλουμε και θα είμαστε εκεί να τις στηρίξουμε. Φυσικά και θα είμαι εκεί, κάθε μέρα. Το οφείλω στον εαυτό μου πρώτα και μετά σε όλες αυτές τις ψυχές που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για την εμπειρία τους και σε όλα αυτά τα κορίτσια που ακόμα δεν το έχουν βρει. Η τιμωρία είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, εγώ δεν είμαι τιμωρός.

Εγώ βρήκα τη δύναμη να μιλήσω για κάποια πράγματα που μου συνέβησαν και που γνώριζα. Από εδώ και πέρα θέλω να είναι ένα έναυσμα για όλους τους ανθρώπους που έχουν κακοποιηθεί, να βρουν τη δύναμη μέσα τους και να κάνουν αυτή την κίνηση».

Αναφορικά με το «εκδικητικό πορνό» τόνισε: «Με ξεπερνάει αυτό το θέμα. Τι να πει κανείς γι΄ αυτό το θέμα. Χρειάζεται ένα μάθημα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία. Είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό. Πρέπει να ξεκινάει από πάρα πολύ νωρίς γιατί ότι έχει8 να κάνει με τον ερωτισμό, το σεξ, το πως οι άνθρωποι φλερτάρουν, το πως μπαίνουν στη διαδικασία να πουν κάτι σε μια γυναίκα και το ανάποδο, έχει κάποιο κώδικα δεοντολογίας. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ.

Δε μπορείς να εισβάλλεις έτσι στον χώρο του άλλου ανθρώπου, ούτε να τον εκθέτεις, ούτε να τον προσβάλλεις. Είναι πολλά πράγματα που θέλω να πω τα οποία δε μπορώ να πω με την άνεση που θα τα έλεγα σπίτι μου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και καμία συγγνώμη σε αυτή την περίπτωση. Δε χωράει συγγνώμη εδώ. Τι συγγνώμη να χωρέσει εδώ;

Αυτό το κομμάτι που έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα έναν άνθρωπο, – αυτό μένει, είναι εικόνα που κινείται, μεταφέρεται από το ένα κινητό στο άλλο, υπάρχει στο διαδίκτυο που και να κατέβει κάποιος μπορεί να το έχει κατεβάσει στο κινητό του – αυτό είναι μια προσβολή που δεν έχει επιστροφή. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι αυτό το πράγμα μπορεί να θεωρηθεί πλημμέλημα. Για παραδειγματισμό και μόνο θα έπρεπε να… Δε μπορώ, νευριάζω, θυμώνω πάρα πολύ. Δε μπορώ να διανοηθώ πως μπορεί να νιώθουν αυτές οι γυναίκες.

Μπορεί να πέσει στα χέρια των γονιών μας, του συντρόφου μας, των παιδιών μας μια τέτοια εικόνα. Έχουμε ξεφύγει με το real time και τα video και όλα αυτά. Χρειάζεται από εδώ και πέρα πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και από τη δική μας πλευρά. Είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει, δε πρέπει να το κάνουμε ούτε εμείς γιατί δε μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν. Ο έρωτας είναι ιερό πράγμα. Πως το κάνεις αυτό; Για προσωπική σου ικανοποίηση και να δείξεις τι στον κόσμο; Διαβάλλεις έτσι μια γυναίκα; Ντροπή, μόνο αυτό έχω να πω», κατέληξε η γνωστή ηθοποιός.

«Με προσβάλλει που...με παίρνουν τηλέφωνο μόνο για το #metoo»

Στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα» παραχώρησε συνέντευξη η Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Με αφορμή στην θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί «Κυριά επιθεώρηση» η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης και στο κίνημα #metoo το οποία απασχολεί ιδιαίτερα καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

«Δεν μου αρέσει που την τελευταία χρονιά με έπαιρναν μόνο για να κάνω δηλώσεις για το κομμάτι των καταγγελιών, σχεδόν με προσβάλει. Μπορεί να μου στοίχισε επαγγελματικά που μίλησα αλλά θα το έκανα ξανά. Είναι πιο σημαντικό από το να έχω μια θέση στην τηλεόραση».

«Δε νιώθω ακόμα ικανοποιημένη, δε συμβαίνει μόνο στο δικό μας χώρο. Δεν έχουν μιλήσει ακόμα για άλλες πτυχές, όπως το εργασιακό bullying για το οποίο εγώ σκοπεύω να μιλήσω πάλι κάποια στιγμή ακόμα και αν μου στοιχίσει κι άλλο. Δεν είμαι ικανοποιημένη που παίρνουν θέση άνθρωποι που έχουν προσβάλει ανθρώπους όπως εμένα», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου παίζει στην παράσταση «Η Κυρία Επιθεώρηση» στο θέατρο Βέμπο, ενώ, όπως εξήγησε η ίδια θα παίξει και στην παράσταση «Σκρουτζ».