Είναι οριστικό! Αυτή είναι η ημερομηνία της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη

Για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Είναι οριστικό! Αυτή είναι η ημερομηνία της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη

Για τις 11 Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ορίστηκε τελικά η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών (δείτε εδώ και φωτογραφίες από τον θάλαμο της φυλακής όπου κρατείται τους τελευταίους μήνες).

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για την δίκη του Λιγνάδη

Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας ανακοίνωσε ότι δεν θα κατατεθεί ούτε αίτηση αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως του εντολέως μας κου Δημητρίου Λιγνάδη ούτε αίτηση προς τον Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να ασκήσει έφεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος, αλλά ότι θα ζητήσουμε να προσδιοριστεί αμέσως η εκδίκαση της υποθέσεώς του από το αρμόδιο δικαστήριο.

Αυτό που ζητήσαμε, έγινε δεκτό και σήμερα ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών προσδιόρισε ως ημερομηνία εκδικάσεως της υποθέσεως του κ. Δημητρίου Λιγνάδη την 11/02/2022 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Τόσο το δικηγορικό μας γραφείο και ο επικεφαλής αυτού κ. Αλέξιος Κούγιας όσο και ο εντολέας μας θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για αυτή την εξέλιξη.

Δεν επιθυμούμε να κάνουμε καμία τοποθέτηση για την ουσία της υποθέσεως και το μόνο που θέλουμε να δηλώσουμε, είναι ότι τόσο ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι συνεργάτες του γραφείου όσο και ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατό και νόμιμο, για να εκδοθεί μια δίκαιη απόφαση.

Αθήνα, 24/12/2021
Με εκτίμηση,
Αλέξιος Κούγιας

«Βρε Δημητράκη, κοιτάχτηκες στον καθρέφτη;» - Ο Μπιμπίλας ξεφτίλισε τον Λιγνάδη

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Καμέα, στην εκπομπή Status του Astra TV παραχώρησε ο Σπύρος Μπιμπίλας, στην οποία αναφέρθηκε στην ατάκα που είπε ο Δημήτρη Λιγνάδη για τον ίδιο, αποκαλώντας τον μέτριο ηθοποιό.

«Το #metoo είναι το αποτέλεσμα της εξουσίας που πήραν κάποιοι άνθρωποι που την κακοδιαχειρίστηκαν, επειδή τους έδωσαν πολύ υψηλές αμοιβές και θεώρησαν τους εαυτούς τους θεούς. Όποιος θεωρεί τον εαυτό του θεό επειδή καλοπληρώνεται, έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος και τα πολύ μεγάλα λάθη πληρώνονται από το σύμπαν.

Σημασία που έδωσα… Αν και δεν απάντησα τίποτα, απάντησε όλη η Ελλάδα, θα του έλεγα «Βρε Δημητράκη, κοιτάχτηκες καλά στον καθρέφτη πριν το πεις»; Αν και πιστεύω ότι δεν το είπε αυτός, το είπε η υπερασπιστική του γραμμή. Και να σου πω κάτι; Εμένα αυτό με βοήθησε στην τελική. Η αναίτια επίθεση μιας λάθος υπερασπιστικής γραμμής, εμένα με ηρωποίησε χωρίς να κουνήσω εγώ το μικρό μου δαχτυλάκι και με ανέβασε και εξύψωσε στα μάτια όλων», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.