Μαίρη Συνατσάκη: «Οι γυναίκες πάντα θυματοποιούνται από τα μίντια! Η πατριαρχία έχει κάνει...»

Οι συγκλονιστικές δηλώσεις της στην εκπομπή του ALPHA

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μαίρη Συνατσάκη: «Οι γυναίκες πάντα θυματοποιούνται από τα μίντια! Η πατριαρχία έχει κάνει...»

Γυναίκες - πρωταγωνίστριες ήταν καλεσμένες στην χθεσινή (23/12) εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, οι οποίας συστήθηκαν στο κοινό μέσα από τις συγκλονιστικές ιστορίες της ζωής τους.

Ο παρουσιαστής είπε αρχικά: «Να ξέρουν αυτοί που χρησιμοποιούν τις γυμνές φωτογραφίες για να εκβιάσουν, να φοβίσουν, να εκδικηθούν ότι θα τους αντιμετωπίζουμε ως κακούργους. Και πρέπει η πολιτεία να σκεφθεί σοβαρά ότι όλα αυτά στην νέα πια εποχή μας, δεν είναι πλημμελήματα. Άθλιοι είναι! Όπως αυτοί που χρησιμοποιούν ένα καλά ξυσμένο μολύβι για να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν έναν άνθρωπο».

Αντικείμενο της κουβέντας κάποια στιγμής έγιναν οι γυναικοκτονίες που σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας,

Καλεσμένη ήταν και η Μαίρη Συνατσάκη η οποία συζήτησε για το πώς πέρασε από παρουσιάστρια στην τηλεόραση στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, ένας κόσμος σκληρός για μία γυναίκα.

Οι δηλώσεις της Συνατσάκη

«Μπήκα στα μίντια στα 19 και με άγχωσε πολύ που έπρεπε να ορίζομαι από νούμερα τηλεθέασης, από διευθυντές προγραμμάτων. Είπα θα προσπαθήσω να δω με ποιον άλλο τρόπο να χρησιμοποιήσω την αναγνωρισιμότητά μου να τη χρησιμοποιήσει και σε κάτι άλλο γι αυτό μπήκα στην επιχειρηματικότητα για να μην ορίζομαι από άλλους.

Προσπάθησα πολύ να ανοίγουν θέσεις εργασίας για γυναίκες, να δουλεύουν γυναίκες μαζί. Με ενοχλούσε βαθύτατα η ατμόσφαιρα τύπου “οι γυναίκες μεταξύ τους φαγώνονται”.

Διά του παραδείγματος προσπάθησα να δείξω ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι μαζί μονιασμένες δεν είναι πάντα κάτι που έχει να κερδίσει η μία από την άλλη. Μας στιγματίζει η κοινωνία ότι πρέπει να είμαστε καλύτερες από τις άλλες για να κερδίσουμε κάτι. Θέλει μία προσπαθεια έξτρα να σταθείς απέννατι επί ίσοις όροις σε μίτινγκ σε CEOs. Με βασάνιζαν τα σχόλια στα social media. Αλλά κάνω τα τελευταία χρόνια την ψυχοθεραπεία μου και καθαρίζω από ένα κομμάτι που έχει να κάνει με την αποδοχή από τον άλλο.

Οι γυναίκες πάντα θυματοποιούνται από τα μίντια. Μία γυναίκα που σκοτώθηκε. Από ποιον; Μία γυναίκα που βιάστηκε. Από ποιον; Η πατριαρχία έχει κάνει κακό και σε εκείνους. Δεν επιτρέπεται να ζητάνε βοήθεια, δεν επιτρέπεται να έχουν συναισθήματα, να κλάψουν να φοβηθούν. Είναι ένας κύκλος από πάρα πολλά πράγματα και πρέπει να ανοίγουμε τα “κουτάκια” και να τα καθαρίζουμε», κατέληξε η Μαίρη Συνατσάκη.

«Δεν πρόκειται να σχολιάσω τίποτα τέτοιο...» - Η ερώτηση του Μπάκα που ενόχλησε την Συνατσάκη

Η Μαίρη Συνατσάκη και ο Ίαν Στρατής είναι μαζί και ευτυχισμένοι τον τελευταίο χρόνο. Το αγαπημένο ζευγάρι ωστόσο, φαίνεται πως δεν μοιράζεται μόνο την ίδια σκηνή, καθώς συμπρωταγωνιστούν στο μιούζικαλ Hair, αλλά και την ίδια στέγη.

Την είδηση για την απόφαση του ζευγαριού να συγκατοικήσει έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μπάκας στην εκπομπή του Πρωινού. Η Μαίρη Συνατσάκη, μετά την αποκάλυψη που έκανε στο κανάλι της στο YouTube ότι έπεσε θύμα κλοπής, μίλησε για την αναζήτηση νέου σπιτιού στο οποίο και μετακόμισε πριν λίγους μήνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η παρουσιάστρια αποφάσισε να συγκατοικήσει με τον Ίαν Στρατή σε ένα μεγαλύτερό διαμέρισμα.

Η ίδια χαριτολογώντας και χωρίς να θέλει να προσθέσει πολλά είπε: «Στο σπίτι που ήμουν, είμαι… Δεν πρόκειται να σχολιάσω τίποτα τέτοιο, η ζωή είναι πολύ περίεργη αυτή τη στιγμή. Τι να σου πω… Δεν αλλάζει η συνθήκη της ζωής πάντως. Χωράμε και σε μικρά σπίτια»

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της στο βίντεο που ακολουθεί: