Ρένια Λουιζίδου: «Υπάρχουν φανατισμένοι άνθρωποι» - Το σχόλιο της για τον διχασμό εμβολιασμένων και μη

«Ο ιός είναι εδώ, ανάμεσα μας και δεν είναι τρίχες κατσαρές»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ρένια Λουιζίδου: «Υπάρχουν φανατισμένοι άνθρωποι» - Το σχόλιο της για τον διχασμό εμβολιασμένων και μη

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην Μαρία Ανδρέου και το Enjoy παραχώρησε η Ρένια Λουιζίδου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο εμβόλιο του κορωνοϊού αλλά και τον διαχωρισμό ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες, ενώ πριν λίγο καιρό μίλησε και για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Οι δηλώσεις της Λουιζίδου για το εμβόλιο

Κάνατε το εμβόλιο;

Φυσικά, και την τρίτη δόση. Αλλά τι σημαίνει αυτό, ότι επειδή είμαι εμβολιασμένη, μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς μάσκα; Αυτό είναι εγκληματικό. Ο εμβολιασμένος και νοσεί και μεταδίδει τον ιό. Όποιος κυκλοφορεί χωρίς μάσκα βάζει σε κίνδυνο και τη ζωή του και τις ζωές των άλλων. Κάνουμε τεστ στα γυρίσματα γιατί και κρούσματα υπάρχουν και στις σειρές και στο θέατρο. Δεν θα μας πάρει από κάτω η πανδημία, αλλά εγώ έχω γίνει σπαστικιά με συναδέλφους και γνωστούς, όταν τους βλέπω, λέγοντας τους: «Μπορείτε να βάλετε τη μάσκα σας;». Έχω φοβηθεί πολύ, δεν το κρύβω, ανησυχώ, γιατί αυτός ο ιός είναι εδώ, ανάμεσα μας και δεν είναι τρίχες κατσαρές. Αυτά τα Χριστούγεννα, λοιπόν, τα έχουμε όλοι μας περισσότερη ανάγκη για να μπει στην ψυχολογία μας με λίγη προσπάθεια μια γιορτινή διάθεση.

Πως βλέπετε την ελληνική κοινωνία διχασμένη ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους;

Μεγάλη κουβέντα πιάσαμε. Ναι, υπάρχει διχασμός. Γιατί υπάρχουν θερμοκέφαλοι και φανατισμένοι άνθρωποι, ακραίοι. Και αυτό το είδαμε και τότε με τα Μνημόνια και με το δημοψήφισμα. Αυτό χρειάζεται προφανώς μια κοινωνιολογική ανάλυση, ιστορική, πολιτική, γιατί ως λαός αντιμετωπίζουμε με αυτό τον τρόπο τις κρίσιμες καταστάσεις. Πιστεύω πως επικοινωνιακά έχει γίνει ένα λάθος από την Πολιτεία.

Έπρεπε να μας πουν ώριμα και αληθινά, «κοιτάξτε να δείτε, μια πανδημία κρατά τέσσερα χρόνια, εμείς έχουμε ένα όπλο μέχρι στιγμής στα χέρια μας, το εμβόλιο και θα χρειαστεί μέχρι να βρει η επιστημονική κοινότητα το φάρμακο να γίνουν και πέντε αναμνηστικές δόσεις και έξι, δεν ξέρω πόσες, γιατί τόσο είναι η ισχύς του εμβολίου που βρήκαμε και κατασκευάσαμε. Επίσης ο Covid 19 θα κάνει συνεχώς τις μεταλλάξεις του μέχρι να γίνει εποχική γρίπη, γι’ αυτό να πηγαίνεται στο γιαρό σας και να κάνετε το εμβόλιο σας, γιατί αυτή είναι η ασπίδα μας και η παγκόσμια ιατρική κοινότητα αυτό κατάφερε να φτιάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ρένια Λουιζίδου για το εμβόλιο

«Το 2004 στο Καφέ της Χαράς κινδύνευσε η ζωή μου! Κόλλησα...»

Στην εκπομπή Αυτός και ο Άλλος, βρέθηκε καλεσμένη η Ρένια Λουιζίδου. Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για όλους και για όλα με τις δηλώσεις της για τον Πέτρο Φιλιππίδη να βρίσκονται στο κέντρο των συζητήσεων. Ωστόσο, δεν στάθηκε μόνο εκεί. Αναφέρθηκε και στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με την υγεία της.

«Ήταν σοβαρό. Έγινε το 2004 και με καύσωνα στο Καφέ της Χαράς. Ήμουν στο Υγεία. Ήταν μία πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας, σηψαιμία. Κόλλησα ένα μικρόβιο από μια τουαλέτα κι ήμουν εξαντλημένη κι αφυδατωμένη. Έπαιξε ρόλο κι ο καύσωνας κι η κούραση όλης της χρονιάς» ανέφερε.

Και συμπλήρωσε: «Κόλλησα ένα πράγμα, που είναι σπάνιο πολύ να γίνει σε τέτοια κλίμακα και κινδύνευσε η ζωή μου. Οπότε αυτές τις 48 ώρες που η ζωή μου ήταν με ερωτηματικό… είναι πρωτόκολλο στα νοσοκομεία αυτό με την ψυχολογική βοήθεια. Φωνάζουν τον δικό σου άνθρωπο και τον ενημερώνουν για την κατάσταση και τον παραπέμπουν σε ψυχολόγο. Ήμουν νέα και την γλίτωσα».