«Ο Γιώργος Κιμούλης έχει προβλήματα αλλά έχει και πολλά άλλα προσόντα»

Οι δηλώσεις γνωστής ηθοποιού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Ο Γιώργος Κιμούλης έχει προβλήματα αλλά έχει και πολλά άλλα προσόντα»

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού παραχώρησε η Αιμιλία Υψηλάντη. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για το κίνημα metoo καθώς και τον Γιώργο Κιμούλη, ενώ πριν λίγο καιρό αναφέρθηκε και στον Άρη Σερβετάλη.

Οι δηλώσεις της Υψηλάντη για τον Κιμούλη

Όλο αυτό που έγινε με το κίνημα metoo, θα βοηθήσει στην εξυγίανση του χώρου;

Το θέατρο μετά τον αθλητισμό τόλμησε να βγάλει κάποια πράγματα στην επιφάνεια, τα οποία ωστόσο υπάρχουν σε όλη την κοινωνία. Το ζήτημα είναι η επαγρύπνηση. Το ότι βγήκαν κάποια πράγμα, δεν σημαίνει ότι βγήκαν όλα. Σημασία έχει να γίνει αντιληπτή η ευθύνη όλων μας. Όταν παρατηρούμε κάτι, να μιλάμε. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει εκπροσώπους σε κάθε θίασο, οι οποίοι οφείλουν να επαγρυπνούν, να βλέπουν και να ενημερώνουν.

Τα εργαλεία υπάρχουν και υπήρχαν. Άρα λοιπόν, βεβαίως καταγγέλλουμε τους ανθρώπους και η δικαιοσύνη πρέπει να τους καταδικάσει για οποιαδήποτε, όχι μόνο κακουργηματική, αλλά και παραβατική συμπεριφορά, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι εδώ δεν υπήρξε η αναγκαία επαγρύπνηση και αντίληψη ότι αυτό μας αφορά όλους. Γιατί αν δεν το βλέπουν αυτοί, τότε δεν το βλέπει κανένας.

Εσείς όμως όταν τα υποστήκατε όλα αυτά;

Η δική μου περίπτωση, είναι περίπτωση που δεν μπορεί κάποιος να την καταγγείλει, διότι οι προσπάθειες χειραγώγησης είναι τέτοιες που μπορεί η αντίθετη πλευρά να υποστηρίξει ότι εγώ προσπαθούσα για το καλό το δικό της και της παράστασης. Ότι μπορεί για εμένα να ήταν βίαιο, αλλά γι’ αυτόν που το έκανε, να ήταν μια συμπεριφορά αναγκαία επαγγελματική.

Εγώ λοιπόν, γνωρίζοντας τον άνθρωπο, αλλά και επειδή έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, κατάλαβα ότι η προσπάθεια χειραγώγησης δεν ήταν μεμονωμένη, γι’ αυτό και βγήκα να υποστηρίξω τις υπόλοιπες κυρίες. Αυτό είναι μια μέθοδος την οποία ο συγκεκριμένος ηθοποιός την χρησιμοποιεί εδώ και τόσα χρόνια. Όλο αυτό όμως, δεν μπορεί να φτάσει στη δικαιοσύνη.

Αιμιλία Υψηλάντη για Γιώργο Κιμούλη

Ωστόσο, είστε μια τόσο σημαντική προσωπικότητα, που με σοκάρει το πώς το ζήσατε εσείς όλο αυτό…

Όταν ο άλλος είναι μια σημαντική προσωπικότητα, θέλει να «εξοντώσει» μια εξίσου σημαντική προσωπικότητα. Ο Γιώργος Κιμούλης έχει μια πολύ έντονη προσωπικότητα. Μην υποτιμάς τις συγκρούσεις των προσωπικοτήτων.

Μείνατε όμως και το υποστήκατε..

Το υπέστην μέχρι ενός σημείου, από εκεί και πέρα, μπορεί να αντιστραφήκανε τα πράγματα. Όταν ο άνθρωπος αντιληφθεί ότι τον χρησιμοποιούν με τέτοιον τρόπο, γίνεται τέρας και μπορεί να γίνει χειρότερος από τον κακοποιητή του, γιατί μετά μιλάμε για ζήτημα επιβίωσης. Οι άνθρωποι πρέπει να ζητάνε βοήθεια από τους διπλανούς τους, αυτή είναι η ουσία.

Αν συναντούσατε τον Γιώργο Κιμούλη, τι θα του λέγατε;

Καλέ, με τον Κιμούλη είμαστε μια χαρά, μιλάνε και τα παιδιά μας. Τι να του πω; Ήξερε ο Γιώργος από τότε ότι με εμένα δεν τον «έπαιρνε» και πολύ. Κατανοώ ότι ο άνθρωπος έχει αυτά τα προβλήματα, ο οποίος όμως, έχει πολλά άλλα προσόντα. Μπορώ να μιλήσω μαζί του για την αγάπη που έχουμε στα παιδιά μας, αλλά αν μου πεις να συνεργαστώ μαζί του, θα σου έλεγα ποτέ. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

«Ο Γιώργος Κιμούλης είναι μια περίπτωση που δεν χρήζει σπιλώματος»

Στις κάμερες και στους δημοσιογράφους μίλησε ο Γιώργος Βάλαρης. Ο γνωστός σκηνοθέτης μέσα σε όλα απάντησε για τον Γιώργο Κιμούλη, το ίδιο και η Τόνια Σωτηροπούλου πριν λίγες μέρες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και συναισθηματικά πολύ φορτισμένος γιατί αυτή η πρεμιέρα είναι χωρίς τον Μίκη, αλλά με την… παρουσία του Μίκη πάντα.

Ο κύριος Κιμούλης είναι μια σπουδαία προσωπικότητα με πολύ μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπό μου που είμαι και κατά πολλά χρόνια νεότερός του. Φυσικά και θα συνεργαζόμουν ξανά μαζί του. Από τη στιγμή που δεν έχει παραπεμφθεί σε καμία δίκη, σαφώς είναι μια περίπτωση που δεν χρήζει σπιλώματος».