Χάρης Ρώμας: «Έλυσε» τη σιωπή του για τη νέα του σχέση - «Ο Άγιος Βασίλης μας έφερε νωρίτερα μια σχέση»

«Πρέπει να είσαι επιφυλακτικός όταν βγαίνεις από μια σχέση δέκα χρόνων»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Χάρης Ρώμας: «Έλυσε» τη σιωπή του για τη νέα του σχέση - «Ο Άγιος Βασίλης μας έφερε νωρίτερα μια σχέση»

Καλεσμένος στην εκπομπή Open Weekend βρέθηκε το πρωί της Κυριακής (26/12) ο Χάρης Ρώμας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή, στον χωρισμό του καθώς και στη νέα σχέση που έχει μπει στη ζωή του.

O ηθοποιός αποκάλυψε πριν από λίγο καιρό πως αφορμή για τον χωρισμό του ήταν το θέμα του εμβολίου, ενώ στη νέα του συνέντευξη μίλησε με πολύ όμορφα λόγια για τη νέα σχέση του.

Η εξομολόγηση του Χάρη Ρώμα για την προσωπική του ζωή

«Η σχέση μου δεν μεταπείστηκε στο να κάνει το εμβόλιο και χωρίσαμε. Δεν είναι αργά μετά από ένα χωρισμό να βρεις μια νέα σχέση μέχρι το τέλος της ζωής σου. Εδώ, μετά από δέκα χρόνια, άνοιξε μια πόρτα και λες “υπήρχε και αυτή η πτυχή;”. Εγώ κάνω μακροχρόνιες σχέσεις, μου αρέσουν οι σχέσεις.

Μου αρέσει να ξέρω ότι υπάρχει εκεί ένας ώμος που θα γύρω το κεφάλι μου. Είμαι ένας δυνατός άνθρωπος, αλλά δεν υπάρχει πιο μεγάλη άντληση δύναμης από αυτό τον ώμο που για πέντε λεπτά γέρνεις το κεφάλι σου και σηκώνεσαι τριπλά δυνατός. Το 2021 ήταν για μένα η χρονιά της αλλαγής.

Ο Άγιος Βασίλης μας έφερε νωρίτερα μια σχέση. Την έφερε νωρίτερα, όχι ότι το έψαχνα, να το ξεκαθαρίσω αυτό γιατί πολλοί σου λένε ότι… βγήκες στη γύρα κατευθείαν με το που χώρισες; Αυτό το φέρνει η τύχη, το φέρνει η μοίρα, έρχεται μπροστά σου. Θα δούμε κιόλας γιατί πρέπει να είσαι επιφυλακτικός όταν βγαίνεις από μια σχέση δέκα χρόνων. Αυτό που μου άρεσε στη νέα μου σχέση ήταν που μου είπε, όχι σ’ αγαπώ, όχι μου αρέσεις, όχι σε ονειρεύομαι, αλλά ήταν η στιγμή που μου είπε σε πιστεύω», είπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Ρώμας.

"Χώρισα μετά από 10 χρονιά σχέσης, έπρεπε να..."

Στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και στον Αλέξη Μίχα μίλησε το πρωί της Τετάρτης (17/11) ο Χάρης Ρώμας. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον πρόσφατο χωρισμό του.

«“Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός” έχει αλλάξει αλλά κάνεις δεν το καταλαβαίνει. Είναι μια παράσταση συνόλου, βλέπεις ηθοποιούς να ανθίζουν στην σκηνή. Επέλεξα αυτό το έργο γιατί άρχισα να το βλέπω στον ύπνο μου. Ετοιμάζω το επόμενο βήμα μου στην πολιτική σκηνή. Θα βάλω υποψηφιότητα για το Δήμο Χαλανδρίου, ίσως αυτό κοστίσει την αποκοπή μου από την καλλιτεχνική ζωή. Δεν γίνεται να έχεις θεσμική θέση και να μην είσαι εκεί.

Η διαχείριση του #metοο ήταν καλή, οι καλλιτέχνες έσπασαν το «σπυρί». Έπρεπε να γίνει όλο αυτό δεν ξεχωρίζω την ψυχολογική από την σωματική βία. Θεωρώ πως ο κόσμος μίλησε και πρέπει να συνεχίσει να μιλάει. Παλεύουμε να δημιουργηθεί εάν πλαίσιο νομού συμπεριφοράς για να ξέρουμε μέχρι που φτάνουν τα όρια όταν κάποιος σκηνοθετεί.

Πρέπει να μπουν όρια στο επειδή είμαι ιδιότροπος σκηνοθέτης, τον άλλον τον τσακίζω. Μου έχει συμβεί από δυο διαφορετικούς σκηνοθέτες πρόταση ερωτικού περιεχομένου για να πάρω ρόλο. Όταν αισθάνεσαι ένα χέρι στο πόδι ή μια ερώτηση τύπου “θες να κοιμηθούμε μαζί” είναι σοκαριστικό».

Για τη νέα σειρά που ετοιμάζει: «Είναι τοποθετημένο την δεκαετία του 60 ένας μεγάλος αστέρας πέφτει και εάν νέο κορίτσι ανέρχεται. Με την προοπτική ότι μπορεί να αφήσω την τηλεόραση θέλουμε να κάνουμε κάτι ωραίο.

Χώρισα μετά από 10 χρονιά σχέσης, έπρεπε να τελειώσει. Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα, ο ερωτάς είναι κινητήρια δύναμη».