Νέα "καταγγελία" για τον Δημήτρη Λιγνάδη - «Πήρε την ιδέα μου για την παράστασή μου και...»

«Δεν με απασχολεί που είναι στη φυλακή»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Νέα

Στην κάμερα της εκπομπής, Χαμογέλα και πάλι μίλησε το πρωί της Κυριακής (26/12) η Ρούλα Πατεράκη η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συνεργασία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη αλλά και στην παράσταση που όπως αποκάλυψε η ίδια «της πήρε» ο Δημήτρης Λιγνάδης, για τον οποίο μίλησε πρόσφατα και ο Όμηρος Πουλάκης.

Οι δηλώσεις της Πατεράκη για τον Λιγνάδη

«Η δουλειά που κάνω είμαι μια δουλειά έσχατης ταλαιπωρίας, οδύνης, βασάνων, πολλές φορές οικονομικής απαξίωσης. Την Αλίκη στις επαναλήψεις που γίνονται συνεχώς δεν μπορώ να τη δω στην τηλεόραση. Με πληγώνει, δε θέλω να τη βλέπω. Μου κάνει κακό ότι λείπει». «Θυμάμαι ότι μου έλεγε για το παιδί της ότι “ο Γιάννη. ς είναι αστέρι”.

Με το Σάκη Ρουβά θα ήθελα πάρα πολύ να ξαναδουλέψω. Μου αρέσει πολύ σαν χαρακτήρας, έχει μια καθαρότητα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης πήρε την ιδέα μου για την παράστασή μου, τον “Πελοποννησιακό πόλεμο” και έφυγε. Επειδή δεν μου αρέσει η λέξη “έκλεψε” προτιμώ τη λέξη “πήρε” τα πράγματα και έφυγε. Άρα με το Δημήτρη Λιγνάδη έζησα και εγώ το MeToo, αλλά με άλλο τρόπο. Δεν του ζήτησα το λόγο. Από ανθρώπους που παίρνουν ιδέες και φεύγουν, τι λόγο να ζητήσεις; Δεν με απασχολεί που είναι στη φυλακή, μάλιστα το έμαθα πιο αργά από όλους.

Δεν πιστεύω ότι θα σταματήσει η σεξουαλική παρενόχληση στον κόσμο. Θα υποτροπιάσουν τα πράγματα ξανά.

Στα γάντια δεν έχω αγάπη. Τα φοράω συνέχεια λόγω ενός προβλήματος που είχα από μικρή και έχω παγωμένα άκρα. Τα φορούσα για να ζεσταίνομαι. Όμως τα έχω συνηθίσει πολύ, και νιώθω μια ασφάλεια», αποκάλυψε η Ρούλα Πατεράκη.

Είναι οριστικό! Αυτή είναι η ημερομηνία της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη

Για τις 11 Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ορίστηκε τελικά η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών (δείτε εδώ και φωτογραφίες από τον θάλαμο της φυλακής όπου κρατείται τους τελευταίους μήνες).

Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας ανακοίνωσε ότι δεν θα κατατεθεί ούτε αίτηση αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως του εντολέως μας κου Δημητρίου Λιγνάδη ούτε αίτηση προς τον Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να ασκήσει έφεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος, αλλά ότι θα ζητήσουμε να προσδιοριστεί αμέσως η εκδίκαση της υποθέσεώς του από το αρμόδιο δικαστήριο.

Αυτό που ζητήσαμε, έγινε δεκτό και σήμερα ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών προσδιόρισε ως ημερομηνία εκδικάσεως της υποθέσεως του κ. Δημητρίου Λιγνάδη την 11/02/2022 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Τόσο το δικηγορικό μας γραφείο και ο επικεφαλής αυτού κ. Αλέξιος Κούγιας όσο και ο εντολέας μας θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για αυτή την εξέλιξη.

Δεν επιθυμούμε να κάνουμε καμία τοποθέτηση για την ουσία της υποθέσεως και το μόνο που θέλουμε να δηλώσουμε, είναι ότι τόσο ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι συνεργάτες του γραφείου όσο και ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατό και νόμιμο, για να εκδοθεί μια δίκαιη απόφαση.

Αθήνα, 24/12/2021
Με εκτίμηση,
Αλέξιος Κούγιας