Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

«Όταν δέχθηκα λεκτική βία, έδειξα...» - Συγκλονίζει η Σοφία Μανωλάκου

«Το δύσκολο είναι τα θύματα να βρουν το κουράγιο να υψώσουν το ανάστημά τους»

«Όταν δέχθηκα λεκτική βία, έδειξα...» - Συγκλονίζει η Σοφία Μανωλάκου
News 26.12.2021 21:05
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογραφο Θάνο Ξάνθο παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη η Σοφία Μανωλάκου. Η γνωστή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κίνημα metoo και την προσωπική της εμπειρία από την λεκτική βία που είχε δεχθεί από συνάδελφο της.

Οι δηλώσεις της Μανωλάκου για την λεκτική βία που είχε δεχθεί

Μέσα από τις καταγγελίες που ακούστηκαν για κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο, θεωρείς ότι δόθηκε ένα φως;

Σίγουρα δόθηκε ένα ηχηρό έναυσμα και πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι, που εν δυνάμει μπορεί να παρενοχλήσουν με οποιονδήποτε τρόπο (ψυχολογική, λεκτική ή σωματική βία), έχουν αρχίσει και φοβούνται. Άρα ένα λιθαράκι θεωρώ πως μπήκε. Ελπίζω να συνεχιστεί να υπάρχει μέσα στην καθημερινότητά μας η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και να μην ξεχαστεί γρήγορα. Γιατί στην Ελλάδα έχουμε την τάση να ξεχνάμε πολύ γρήγορα το ότι συμβαίνει. Ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση οφείλουν να γίνουν τρόπος σκέψης.

Έχεις δηλώσει ότι κι εσύ είχες βιώσει λεκτική βία από συνάδελφό σου. Πώς το αντιμετώπισες;

Εκείνη την περίοδο που συνέβη το αντιμετώπισα με έναν τρόπο που τελικά αποδείχθηκε σωστός. Αυτό που έγινε, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες πιο σοβαρές περιπτώσεις που έχουν ακουστεί. Γιατί καμιά φορά δίνουμε βαρύτητα σε μικρά θέματα, ενώ υπάρχουν πιο σοβαρές περιπτώσεις. Η δική μου ήταν μία μορφή λεκτικής βίας, έδειξα την δυσαρέσκειά μου και η άλλη πλευρά σε βάθος χρόνου το κατανόησε και άλλαξε συμπεριφορά απέναντί μου. Το δύσκολο είναι τα θύματα να βρουν το κουράγιο να υψώσουν το ανάστημά τους, αλλά οφείλουν να μην σιωπούν και να ζητούν βοήθεια.

Οι δηλώσεις της Μανωλάκου για την λεκτική βία που είχε δεχθεί

«Αν χρειαστεί να καταθέσω...» - Απασφάλισε η Σοφία Μανωλάκου για τον ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμό

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα έκανε το πρωί της Παρασκευής (22/10) η Σοφία Μανωλάκου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον τρίτο ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμό.

Η ηθοποιός είχε μιλήσει και τις προηγούμενες μέρες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και είχε εξηγήσει πως η συνεργασία της μαζί του ήταν άριστη.

«Ήρθα σε επικοινωνία με τον ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμό. Η αλήθεια είναι πως τηλεοπτικά και σε παράθυρα δεν θέλω να μιλάω ΄για το συγκεκριμένο θέμα.

Εγώ πήρα τηλέφωνο τον ίδιο, μίλησα μαζί του και του είπα κάποια πράγματα. Του είπα ότι εάν χρειαστεί να καταθέσω επίσημα σε κάποιο δικαστήριο και να πω την γνώμη μου για αυτόν τον άνθρωπο, θα το κάνω», είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Μανωλάκου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σοφία Μανωλάκου: «Είχα συνεργαστεί με την Ντορέττα Παπαδημητρίου, δεν ξέρω αν θα έκανα...»

Η Σοφία Μανωλάκου στο περιοδικό YOU!

Share