«Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν ο πιο περίεργος απ’ όλους»

«Ήταν πολύ άδικο για την εικόνα του θεάτρου»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν ο πιο περίεργος απ’ όλους»

Η Θέμις Μπαζάκα παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» όπου μεταξύ άλλων μίλησε για για τις μεγάλες απώλειες που έχει βιώσει αλλά και για το κίνημα #metoo όπου απασχολεί ιδιαίτερα.

Οι δηλώσεις της Θέμης Μπαζάκα

«Μπροστά στο θάνατο λυγίζεις. Λύγισα στους θανάτους που αντιμετώπισα, έχασα αδελφό, μάνα, φίλους, σύζυγο. Ο θάνατος του αδελφού μου, με σημάδεψε. Ήταν 18 χρονών και εγώ 20, σκοτώθηκε σε τροχαίο και έκανα έξι χρόνια να κλάψω, έγινα πέτρα.

Ήταν μεγάλη και απροσδόκητη η απώλεια του αδελφού μου, ο χαμός ενός νέου ανθρώπου δεν ξεπερνιέται. Ο άνθρωπος βρίσκει τη δύναμη να προχωράει, αρκεί να αγαπάει τη ζωή, και εγώ την αγαπάω πολύ τη ζωή.

Ο σύζυγός μου έφυγε από τη ζωή πολύ σύντομα αφότου χωρίσαμε, έχουν περάσει πολλά χρόνια. Η κόρη μου ήταν 13 ετών», ανέφερε για τις μεγάλες απώλειες της ζωής της, και αυτή του αδερφού της που τη σημάδεψε.

«Ήταν πολύ άδικο για την εικόνα του θεάτρου, παρόλο που αυτό που έκαναν τα κορίτσια ήταν συγκλονιστικό, απαιτεί θάρρος και δύναμη.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο χολή έριξαν, αποκάλυψαν τρομερό μίσος, σεξισμό, ρατσισμό και ομοφοβία για κάποιους ανθρώπους, βγήκε ένας οχετός. Αφήστε τους να πάνε στα δικαστήρια, να πληρώσουν. Έχω δουλέψει με όλους αυτούς τους ανθρώπους, είχα εργασιακή σχέση μαζί τους, δεν έγινα φίλη με κανέναν.

Υποψίες, φήμες και σκέψεις φυσικά και υπήρχαν, αλλά δεν ακούω ούτε τις φήμες, ούτε τα κουτσομπολιά. Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν ο πιο περίεργος από όλους σε σχέση με τη σκηνική συμπεριφορά. Όχι σε προσωπικό επίπεδο, γιατί δεν έχω κάνει παρέα μαζί του».

Λίγα λόγια για την Θέμις Μπαζάκα

Η Θέμις Μπαζάκα (Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 1957-) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου με καταγωγή από την Ξιφιανή Αλμωπίας της περιφερειακής ενότητας Πέλλας.

Από τη δεκαετία του 1980 έχει εμφανιστεί σε αρκετές γνωστές και αξιόλογες ταινίες, όπως Παραγγελιά (1980), Ρεμπέτικο, Πέτρινα Χρόνια (1985), Ήσυχες μέρες του Αυγούστου (1991), Ακροπόλ (1996) κ.ά. Πρόσφατες γνωστές δουλειές της είναι το Ο Ηλίας του 16ου (2008) και το Αν... (2012).

Έχει συμμετάσχει και σε τηλεοπτικές σειρές, αρχής γενομένης με Το μινόρε της αυγής (1983), Σαν τα τρελά πουλιά (1987), Ανατομία ενός εγκλήματος, Δυο μέρες μόνο, αλλά και σε αρκετά επεισόδια της αστυνομικής δραματικής σειράς 10η Εντολή.

Επίσης, έχει και κάποιες εμφανίσεις στο θέατρο. Το 2021 επιστρέφει τηλεοπτικά στην κοινωνική σειρά του MEGA, Σκοτεινή Θάλασσα.