«Προετοιμάζονται μέσα στο δικαστήριο να επιτεθούν και να χτυπήσουν τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Σε σοκ με την αποκάλυψη στον αέρα της εκπομπής

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Προετοιμάζονται μέσα στο δικαστήριο να επιτεθούν και να χτυπήσουν τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη βγήκε μέσω skype στην εκπομπή Mega Καλημέρα και μίλησε για την καταγγελία που έκανε για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές τις Τρίπολης. Ωστόσο, δεν έμεινε μόνο εκεί, αφού αποκάλυψη την επίθεση που οργανώνεται να γίνει στον ηθοποιό.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως δημοσιεύματα γράφουν πως διάφοροι ετοιμάζονται να συναντηθούν την ημέρα της δίκης έξω από την αίθουσα και να του επιτεθούν.

«Πρέπει να ξέρουμε ότι υπάρχει η ευρωπαϊκή σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο κώδικας ποινικής δικονομίας, που λένε ότι ο κρατούμενος θα πρέπει να επικοινωνεί με το δικηγόρο του σε χώρο που θα είναι κατάλληλος για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του», είπε.

Και συνέχισε: «Έχω πάει σχεδόν σε όλες τις φυλακές της χώρας, αυτό που βίωσα στις φυλακές Τρίπολης είναι ένα μοναδικό βίωμα. Απάνθρωπο και εξευτελιστικό για την ανθρώπινη υπόσταση».

«Βρεθήκαμε σε ένα κελί 2,5 x 1,5 τετραγωνικών σε πολικές θερμοκρασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά, παρομοιάζοντας αυτό που αντίκρυσε με τις φυλακές «κολάσεως» της Σιβηρίας και σημειώνοντας ότι οι συνθήκες αυτές είναι απάνθρωπες και απαγορευτικές για όλους τους κρατουμένους. «Επικοινώνησα με τον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο και του μετέφερα το πρόβλημα, ενώ θα ενημερώσω και τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».

«Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες για τους κρατουμένους που θέλουν να επικοινωνούν με τους δικηγόρους τους» πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος, τονίζοντας ότι οι συνθήκες στους χώρους που κρατούνται οι φυλακισμένοι είναι καλύτερες, ενώ υπογράμμισε ότι «οι φυλακές δεν μπορούν να είναι ξενοδοχεία, κάτι που δεν είναι σωστό. Όποιος καταδικάζεται για ένα αδίκημα θα πρέπει να νιώσει και τις κυρώσεις για την πράξη του».

Τα δημοσιεύματα για επίθεση στον Πέτρο Φιλιππίδη

Τέλος, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα που γράφουν για προπηλακισμό του Πέτρου Φιλιππίδη την ημέρα του δικαστηρίου, υπογραμμίζοντας ότι θα ενημερωθεί για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Πότε δικάζεται ο ηθοποιός

Αναμένεται στις 18 Μαρτίου του 2022 να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενος για τρία κακουργήματα.

Έτσι, ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, το 2008 αλλά και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που είναι ο πρώτος ηθοποιός ο οποίος θα δικαστεί μετά τις καταγγελίες του κινήματος metoo, προσδιορίστηκε ενάμισι περίπου μήνα μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.