«Δεν ήμουν όσο θα ήθελα δίπλα της» - Συγκινεί η Ειρήνη Νικολοπούλου με την εξομολόγηση για την κόρη της

«Είχα προβλήματα και ποτέ δεν μπόρεσα να κάνω δεύτερο παιδί»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Δεν ήμουν όσο θα ήθελα δίπλα της» - Συγκινεί η Ειρήνη Νικολοπούλου με την εξομολόγηση για την κόρη της

Στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα και την Χριστίνα Πατσιώκα μίλησε το πρωί της Πέμπτης (6/1) η Ειρήνη Νικολοπούλου. Η γνωστή δημοσιογράφος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχει δεχτεί στο παρελθόν ενώ είχε μιλήσει και τον ανταγωνισμό που είχε δεχτεί από τους άντρες στην δουλειά της.

Η αποκάλυψη της Νικολοπούλου

«Από 7 χρονών, 10 χρονών, 15 χρονών, στο σχολείο, από δασκάλους, καθηγητές, ιδιαίτερα, στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά στη δημοσιογραφία, δεν σταμάτησα να έχω τέτοια κρούσματα και να δέχομαι τέτοιου είδους παρενοχλήσεις. Οπότε, επειδή παραήταν αυτό στην κουλτούρα, δεν το συζητώ ότι έπρεπε να μπει ένα στοπ τεράστιο. Παρότι απολύθηκα δύο φορές γι’ αυτό τον λόγο, ήταν ευκαιρίες για να πάω παρακάτω, δεν σταματάω μπροστά σε αυτά. Ίσως αυτό με βοήθησε να τα ξεπεράσω για να μη νιώθω σήμερα ότι έχω τραύματα.

Δεν μπορείς να τα προλάβεις όλα, ούτε μπορείς να τα συνδυάσεις όλα. Εκτός του ότι δεν μπόρεσα να θηλάσω την κόρη μου όσο θα ήθελα επειδή έγιναν πρόωρες εκλογές το ’93, ήταν το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο μετά τον θηλασμό. Δεν ήμουν όσο θα ήθελα δίπλα της να την πάω μια βόλτα, να παίξω μαζί της… Αυτά τα στέρησα από την Έλενα και τα στερήθηκα κι εγώ. Ήθελα πάρα πολύ να αποκτήσω κι άλλο παιδί, δυσκολεύτηκα όμως πάρα πολύ. Είχα προβλήματα και ποτέ δεν μπόρεσα να κάνω δεύτερο παιδί. Προσπάθησα», αποκάλυψε η Ειρήνη Νικολοπούλου.

Λίγα λόγια για την Ειρήνη Νικολοπούλου

Η Ειρήνη Νικολοπούλου γεννήθηκε το 1958 στον Πειραιά. Είναι δημοσιογράφος, από τις μακροβιότερες παρουσιάστριες δελτίων ειδήσεων και εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης. Διακρίθηκε για τις αποκλειστικές συνεντεύξεις που έλαβε από διεθνείς προσωπικότητες και ήταν η βασική παρουσιάστρια των δύο επίσημων εκπομπών της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας - 2004.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη συνοικία του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά, πήγε στο 47ο Δημοτικό Σχολείο και φοίτησε στο Α’ Δημόσιο Γυμνάσιο Θηλέων, ενώ από 6 ετών έλαβε και Γαλλική παιδεία. Με ιδιαίτερη κλίση στα καλλιτεχνικά, ασχολήθηκε με το τραγούδι και το θέατρο καθ’ όλη την διάρκεια των Γυμνασιακών και των πρώτων Πανεπιστημιακών σπουδών της.

Λόγω της καταγωγής της μητέρας της, Αικατερίνης Ταγκάλου από την Ερμιόνη πέρασε τα καλοκαίρια των νεανικών της χρόνων στη χερσόνησο της Αργολίδας, ενώ τακτικά επισκεπτόταν επίσης τα Τρόπαια και τα Λαγκάδια Γορτυνίας στην Αρκαδία, τα δύο χωριά του παππού και της γιαγιάς της από την πλευρά του πατέρα της, Λεωνίδα. Αγάπησε το σινεμά από παιδί, αφού ο κινηματογραφιστής πατέρας της, την είχε πάντα κοντά του, στο θερινό «Σινέ Αλάμπρα» στους Αμπελοκήπους.