Ράδιο Αρβύλα: Το πρόσωπο του Αντώνη Κανάκη πίσω από τις κάμερες

Πώς είναι όταν τα φώτα σβήνουν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ράδιο Αρβύλα: Το πρόσωπο του Αντώνη Κανάκη πίσω από τις κάμερες

Μόλις σε ηλικία 12 ετών, ο Αντώνης Κανάκης άρχισε να μαγεύεται από τον κόσμο της μουσικής. Η πρώτη επαφή με τα ερτζιανά έγινε όταν επισκέφτηκε το αυτοσχέδιο στούντιο ενός φίλου του που ασχολούνταν με ηλεκτρονικές συσκευές. Εκεί, είδε ραδιοφωνικό πομπό στη ζωή του και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά...

Τo 1988 ήταν ήδη γνωστός παραγωγός, παίρνοντας «μετεγγραφή» για τον FM100, το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης. Λίγο καιρό αργότερα, βρέθηκε να παρουσιάζει μουσική εκπομπή, στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100), με τον μετέπειτα σκηνοθέτη video clip, Κώστα Καπετανίδη.

Το 1994 ήρθε στη ζωή του το «Comfuzio» στην ΕΡΤ3 για να προκαλέσει πάταγο και να αρχίσει να κάνει τον Αντώνη πολύ γνωστό στη Θεσσαλονίκη. Ήταν, όμως, και η εποχή, που το όνομά του ακούγεται ιδιαίτερα και στην Αθήνα, με τα κανάλια να του κάνουν προτάσεις για να κατέβει στην πρωτεύουσα. Κάτι, όμως, που δεν θα συμβεί ποτέ, αφού τη Θεσσαλονίκη του δεν την εγκατέλειψε. Φρόντισε από εκεί να κάνει τις περισσότερες εκπομπές του και να έρχεται στην Αθήνα για ελάχιστο διάστημα.

Σταθμοί στην καριέρα του είναι το Star, το Mega, ο Ant1, όπου φιλοξένησαν τις εκπομπές «ΑΜΑΝ» (ακρωνύμιο του Αντώνη Μας Άφησες Νωρίς, προς τιμή του συνεργάτη του Αντώνη Παραρά, μέλος της παρέας που έφυγε από λευχαιμία στις 5 Φεβρουαρίου 1997), «Χαϊβάνια 3-0», «Ράδιο Αρβύλα».

«Το ξεκίνημα μου στο πειρατικό ραδιόφωνο, το Comfuzio, που ήταν η αφετηρία για μια άλλου είδους τηλεόρασης πιο σατιρικής. Ξεχωρίζω το Ράδιο Αρβύλα που είναι το σήμερα. Είμαστε τόσο πολύ εμείς σε αυτή την εκπομπή. Είμαστε οι εαυτοί μας. Νιώθω ότι γύρισα σελίδα με το Ράδιο Αρβύλα. Επίσης, είναι και ο Imagine που είναι το παιδικό μου όνειρο. Ένα ραδιόφωνο πολύ στην κοσμάρα του», έχει δηλώσει σε εφημερίδα.

Τα περισσότερα για την επαγγελματική του πορεία είναι γνωστά. Η λέξη επιτυχία τον ακολουθεί πιστά, από τότε μέχρι σήμερα. Από τότε που ξεκίνησε, μέχρι σήμερα που βρίσκεται στον ΑΝΤ1 τόσο με την αγαπημένη σε όλους σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», όσο και με το διαφορετικό «Βινύλιο».

Ο Αντώνης Κανάκης πίσω από τα φώτα

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Αντώνη Κανάκη αναφέρουν ότι πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας είναι ακριβώς ο ίδιος άνθρωπος: έξυπνος, με έντονο χιούμορ, ευαίσθητος και ευαισθητοποιημένος, ευγενής και ευγενικός.

Κρατώντας την προσωπική του ζωή για τον εαυτό του και τους αγαπημένους του ανθρώπους, δύο είναι οι φορές που έχει εξωτερικεύσει συναισθήματα αναφορικά με την οικογένειά του. Η πρώτη ήταν, μετά το θάνατο του πατέρα του, όταν έγραψε ένα βιβλίο αφιερωμένο σε αυτόν.

Tο πραγματικό του όνομα - Το γνωρίζουν ελάχιστοι

Το επίθετο «Κανάκης» δεν είναι το πραγματικό του. Το μικρό όνομα μπορεί να παραμένει ίδιο, ωστόσο το επίθετο του παρουσιαστή είναι τελείως διαφορετικό... διαβάστε τη συνέχεια για τον Αντώνη Κανάκη στο Athensmagazine.gr