Νέα σοκαριστική καταγγελία στην Ενόργανη - «Έτρεχα όλη τη νύχτα μέσα στο σπίτι για να χάσω τα 200 γραμμάρια»

«Η υγεία μας ήταν ιδιαίτερα κλονισμένη από αυτή τη συμπεριφορά ενός προπονητή»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νέα σοκαριστική καταγγελία στην Ενόργανη - «Έτρεχα όλη τη νύχτα μέσα στο σπίτι για να χάσω τα 200 γραμμάρια»

Το μεσημέρι της Παρασκευής (7/1), η πρώην πρωταθλήτρια της Ενόργανης Γυμναστικής, Βασιλική Τσαβδαρίδου, μίλησε στην εκπομπή Στούντιο 4, και περιέγραψε με λεπτομέρεια τις δύσκολες στιγμές που βίωσε από τον προπονητή της σε παιδική ηλικία.

Η Βασιλική Τσαβδαρίδου, εξήγησε το πώς πίεζε τον εαυτό της να χάσει κιλά και το άγχος που την διακατείχε κάθε φορά που πήγαινε να ζυγιστεί. Θυμίζουμε πως τον Μάιο του 2021, μία ομάδα αθλητών της Ενόργανης είχαν καταθέσει τις καταγγελίες τους για κακοποιητική συμπεριφορά που υπέστησαν.

Η νέα καταγγελία για την Ενόργανη Γυμναστική

«Υπήρχε η αίσθηση ότι για να γίνεις καλός αθλητής πρέπει να τα αντέξεις αυτά και όποιος δεν μπορεί να τα αντέξει ήταν λίγος εκεί πέρα. Αυτό κατέστρεψε πολλούς αθλητές.

Και εγώ ζυγιζόμουν κάθε πέντε λεπτά για να δω ποιο θα είναι το βάρος μου για να πάω στο γυμναστήριο την επόμενη ημέρα. Έκλαιγα όλη τη νύχτα, έτρεχα όλη τη νύχτα μέσα στο σπίτι για να χάσω τα 200 γραμμάρια. Υπήρχαν εποχές που έκανα συνεχώς εμετό γι’ αυτό το λόγο.

Η υγεία μας ήταν ιδιαίτερα κλονισμένη από αυτή τη συμπεριφορά ενός προπονητή και δεν είχε καμία σχέση με μια οργάνωση εθνικής ομάδας. Δεν υπήρχε λ.χ. γιατρός να μας καθοδηγεί, παρά ένας προπονητής που μας έλεγε “δεν θα φάτε”», είπε χαρακτηριστικά η Βασιλική Τσαβδαρίδου.

Οι αποκαλύψεις της Δήμητρας Καστρίτση για τις καταγγελίες στην ενόργανη γυμναστική

Η Δήμητρα Καστρίτση, αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής μίλησε στο Live News για την επιστολή των αθλητών στην ΠτΔ και αναφέρθηκε στις δικές της εμπειρίες από τον προπονητή της αποκαλύπτοντας τα περιστατικά ξυλοδαρμού που βίωσε.

Η ίδια ξεκαθάρισε πως οι γονείς της αντέδρασαν αλλά τους απείλησε η ομοσπονδία πως θα τη διώξουν και δε θα την αφήσουν να συνεχίσει.

«Θα μιλήσω για μένα. Ήταν αρκετά τα περιστατικά. Υπήρξαν ξυλοδαρμοί, βρίσιμο και άσχημα λόγια και αργότερα σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλικά λόγια να το πούμε έτσι. Δέχθηκα λόγια σεξουαλικά και ήμουν 12 χρονών από τον προπονητή μου. Το είπα στην οικογένειά μου. Οι γονείς μου αντέδρασαν. Αλλά είχαν ένα μαγικό τρόπο του γονείς και τα παιδιά να του χειραγωγούν.

Εκβίαζαν ότι το παιδί τους ίσως εκδιωχθεί. Σε μένα η παρενόχληση ήταν την ώρα της προπόνησης. Τους ξυλοδαρμούς τους έχω βιώσει. Με χτύπησε προπονήτρια στα 10 μου και στα 7 μου υπήρξε ξυλοδαρμός από τον προπονητή.

Κάθε μέρα με χτυπούσε, με τραβούσε από τα μαλλιά, μάτωναν τα αυτιά μου και πολλές άλλες κακοποιητικές σκηνές. Και όχι σε μένα αλλά και σε άλλα παιδιά και σε αγόρια και σε κορίτσια. Υπήρχε τρόμος στα γυμναστήρια. Είχαμε πρόβλημα και με το φαγητό. Για 200 γραμμάρια μπορεί να έβαζε ένα παιδί να τρέχει έξω για ώρες για να τα χάσει…

Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά είναι μικρά. Όλα τα παιδάκια, και εγώ ήμασταν φοβισμένα δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις. Ήταν προπονητές και σε σύλλογο και στην εθνική ομάδα».