«Έχω βιώσει το να με κοιτάζω στον καθρέφτη και να...» - Η σοκαριστική εξομολόγηση της Ελένης Καρακάση

Η μάχη που έδωσε με τα κιλά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Έχω βιώσει το να με κοιτάζω στον καθρέφτη και να...» - Η σοκαριστική εξομολόγηση της Ελένης Καρακάση

Καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (8/1) η Ελένη Καρακάση. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίοδο που είχε παραπάνω κιλά αλλά και στη δίαιτα όπου έχασε μέσα σε έναν χρόνο 35 κιλά.

Η εξομολόγηση της Καρακάση για την μάχη με τα κιλά

«Όταν τελείωσα το σχολείο ήμουν 100 κιλά, στο 1,60 ύψος που έχω. Δεν είχα κάνει δίαιτα. Μου άρεσε το φαγητό, έτρωγα, ήταν η διέξοδός μου. Ξεκίνησα το ’91 την πρώτη δίαιτα. Σε διάστημα ενός χρόνου είχα χάσει 35 κιλά. Στα επόμενα πέντε χρόνια από τα 70 είχα ξαναπάει στα 85 κιλά.

Εκεί τότε ξαναξεκίνησα μία μεγάλη δίαιτα που εκεί ήταν το μεγαλύτερο σοκ που έχω κάνει στον εαυτό μου. Θυμάμαι ότι από Ιούνιο ως τον Δεκέμβριο, από τα 85 στα 51,5 κιλά. Εκεί σκέφτηκα ότι μπορεί να έχω νευρική ανορεξία. Επίσης, είμαι τυχερή γιατί δε μπορώ να προκαλέσω στον εαυτό μου εμετό. Έχω βιώσει το να με κοιτάζω στον καθρέφτη, να έχω πάει 49 κιλά, και με έβλεπα χοντρή.

Σε λίγες ημέρες κλείνω τα 49. Βλέπω ότι πλέον χάνω πολύ δύσκολα. Αλλά κάνοντας διατροφή σωστή, χάνω λίπος. Αλλά δεν έχανα βάρος. Στη ζυγαριά έβλεπα το ίδιο», κατέληξε η Ελένη Καρακάση.

«Το “ντουλάπα” και το “χοντρή” ήταν καθημερινή συζήτηση όταν ήμουν μικρή»

Στην κάμερα της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/11) η Ελένη Καρακάση. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα αρνητικά σχόλια που δεχόταν στο παρελθόν για τα κιλά της.

«Με τον άντρα μου γνωριστήκαμε σε δουλειά. Γίναμε φίλοι και μας προέκυψε και ο έρωτας. Είχα κολλήματα εκείνη την εποχή και πίστευα ότι οι άνδρες πρέπει να είναι μεγαλύτεροι.

Ήμουν 100 κιλά, πήγα στα 70, μετά στα 80 κάτι κι εκεί ξεκίνησα μία δίαιτα, όπου έχασα τον έλεγχο. Έφτασα χωρίς να το καταλάβω στα 51 κιλά μέσα σε 6 μήνες. Πέρασα τη φάση που βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι πετσί και κόκκαλο.

Μέσα στην τάξη το πώς αντιμετώπιζαν τα παιδιά την διαφορετικότητα ήταν τρομακτικό. Το “ντουλάπα” και το “χοντρή” ήταν καθημερινή συζήτηση όταν ήμουν μικρή. Ευτυχώς μεγάλωσα σε οικογένεια που δεν προσπάθησε να με αλλάξει» κατέληξε η ηθοποιός, η οποία πρόσφατα είχε αναφερθεί και στις καταγγελίες.