Μπαμπάς για πρώτη φορά ο Πέτρος Συρίγος

Πλέει σε πελάγη ευτυχίας

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μπαμπάς για πρώτη φορά ο Πέτρος Συρίγος

Μπαμπάς για πρώτη φορά έγινε ο Πέτρος Συρίγος, ο γνωστός σεφ που απολαμβάνουμε καθημερινά μέσα από την εκπομπή Το Πρωινό. Η σύζυγός του, Ρένα, έφερε πριν μερικές ώρες στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Ο Πέτρος Συρίγος είχε κάνει την αποκάλυψη στις 30/11 μέσα από την εκπομπή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Θα μπω και εγώ μέσα στο club φίλε Γιώργο. Είμαι χρόνια με την κοπέλα. Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Παντρεύτηκα πριν από μια εβδομάδα. Έκανα έναν πολιτικό γάμο».

Σύμφωνα με πληροροφίες, η μικρούλα γεννήθηκε το πρωί του Σαββάτου (8/1) στις 10:10 το πρωί σε κλινική των βορείων προαστίων, βάρους 3.130 Kg.

Λίγα λόγια για τον Πέτρο Συρίγο

O Πέτρος Συρίγος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου του 1988. Σε μικρή ηλικία κατάλαβε την αγάπη του για τη μαγειρική, για αυτό τελειώνοντας το λύκειο το 2005 αποφάσισε να κάνει την αγάπη του επάγγελμα, ξεκινώντας τις σπουδές του στην ανωτάτη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Le Monde, στον τομέα της μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής. Η πρώτη του επαγγελματική επαφή με το χώρο της εστίασης ήταν κατά τη διάρκεια των σπουδών του, τον Ιούνιο του 2006.

Η εξελικτική πορεία για τον Πέτρο δεν άργησε να ξεκινήσει εφόσον σε χρονικό διάστημα μόλις 2 ετών ανέλαβε θέση Sous Chef σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας. Το καλοκαίρι του 2011, ο Πέτρος γίνεται Executive Chef σε παραθαλάσσιο εστιατόριο των Σπετσών, ενώ κάπου εκεί το επιχειρηματικό του πνεύμα τον οδηγεί να δημιουργήσει σε συνεργασία με 2 φίλους το δικό του Catering στην περιοχή του νησιού. Επιστρέφοντας στην Αθήνα ξανά, ακολουθεί το όραμα του ξεκινώντας συνεργασίες με εστιατόρια και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, φτιάχνοντας μενού και στήνοντας μαγαζιά από την αρχή της λειτουργίας τους.

Στο μεσοδιάστημα της πορείας του έχει εργαστεί στα πιο γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού όπως Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία αλλά και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα(Ντουμπάι) ικανοποιώντας τις γευστικές απαιτήσεις διαφόρων επιφανών προσωπικοτήτων. Από τον Μάιο του 2012 έως τώρα, ο Πέτρος κάνει σημαντική στροφή στην καριέρα του παίρνοντας τον δρόμο του Private Chef στην κουζίνα πολυτελών σκαφών αλλά και σπιτιών, φροντίζοντας να ικανοποιεί τον ουρανίσκο διεθνών προσωπικοτήτων που εμπιστεύονται το ταλέντο και τις μαγειρικές του γνώσεις.