Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη: «Μίλησα γιατί αισθάνθηκα...» - Η αποκάλυψή της για την παρενόχληση που είχε δεχτεί

«Είναι ένα κουτάκι μέσα μου που δεν το έχω ανοίξει ακόμα και δεν ξέρω αν θα το ανοίξω»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη: «Μίλησα γιατί αισθάνθηκα...» - Η αποκάλυψή της για την  παρενόχληση που είχε δεχτεί

Στην εκπομπή Τι Λες Τώρα μίλησε ζωντανά το πρωί της Κυριακής (9/1) η Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον σύντροφό της, με τον οποίο μένει στο Μεξικό, αλλά και στην παρενόχληση που είχε δεχθεί όσο εργαζόταν ακόμα στην Ελλάδα.

Η αποκάλυψη της Περιστέρη

«Είναι ωραία μ’ αρέσει το Μεξικό, η αρχή ήταν δύσκολη. Γνωριστήκαμε στο Παρίσι, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά αλλά ήταν περίεργη η κατάσταση στην αρχή. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα πίστευα ότι θα καταλήξω στο Μεξικό.

Μου λείπει αλλά δεν είναι εφικτό τώρα. Μου λείπει και η ζωή μου στην Ελλάδα, οι φίλοι μου, η καθημερινότητα. Να μείνω στο Μεξικό μόνιμα αποκλείεται.

Υπάρχουν στιγμές που αισθάνθηκα πολύ πιεσμένη. Μίλησα γιατί αισθάνθηκα ότι πρέπει να πω ότι αυτό όντως συμβαίνει, μου έχει συμβεί και μένα. Είναι ένα κουτάκι μέσα μου που δεν το έχω ανοίξει ακόμα και δεν ξέρω αν θα το ανοίξω», ανέφερε η Πατρίτσια.

«Το περιστατικό έχει να κάνει με ένα από τα καταγγελλόμενα πρόσωπα»

Η Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή T-Live, όπου μίλησε για δική της εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης από καταγγελλόμενο ηθοποιό.

Πρόσφατα, μετά τον καταιγισμό καταγγελιών, δημοσιοποίησε ένα μακροσκελές κείμενο στο προφίλ της στο Instagram, αποκαλύπτοντας πως η κακοποίηση ήταν ο λόγος που απομακρύνθηκε από τον χώρο της υποκριτικής και έφυγε από την Ελλάδα.

«Έχω βιώσει μία πολύ δυσάρεστη εμπειρία για την οποία δεν θέλω να μιλήσω. Την έχω πολύ μέσα μου και δεν είναι κάτι για το οποίο νιώθω έτοιμη να μιλήσω. Παρόλα αυτά, η δυσάρεστη εμπειρία ήταν αυτή, αλλά γενικότερα έχουν υπάρξει διάφορες εμπειρίες στον χώρο.

Δεν είναι κάτι, το οποίο δεν γνωρίζαμε, απλά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και να ξέρεις πώς να διαχειριστείς καταστάσεις που μπορεί να σε φέρουν σε δύσκολη θέση.

Έχω χάσει ρόλο γιατί δεν ενέδωσα. Μου έχει συμβεί να περάσω από οντισιόν, να υπογράψω συμβόλαιο/προσύμφωνο και μετά από δύο ημέρες να με πάρουν τηλέφωνο και να μου πουν ότι η συνεργασία μας δεν θα προχωρήσει. Έκανα μία ανάγνωση στο σπίτι του σκηνοθέτη -που υποτίθεται θα ήμασταν όλο το καστ, αλλά δεν ήμασταν- και δεν ενέδωσα.

Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη σεξουαλική παρενόχληση

Το περιστατικό που δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό έχει να κάνει με ένα από τα καταγγελλόμενα πρόσωπα. Όταν έμαθα πως θα βγουν να μιλήσουν για κάποια πρόσωπα, το περίμενα ότι θα είναι αυτό το πρόσωπο γιατί ακουγόταν πολύ στον χώρο ότι πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα με αυτόν. Έχασα τον ύπνο μου για κάποιο λόγο, γιατί όλο αυτό απλά το ξαναζούσα. Μου στοίχησε πολύ».

«Αυτός ο άνθρωπος με κάλεσε αρχικά να μιλήσουμε για κάποια θεατρική παράσταση. Με είχαν προετοιμάσει ότι έπρεπε να είμαι προσεχτική γιατί ακούγονται αυτές οι φήμες. Θυμάμαι ότι μπήκα στη διαδικασία να σκέφτομαι να μη βάλω φόρεμα ή ό,τιδήποτε προκλητικό.

Μου έκανε πρόταση για μία παράσταση και την αρνήθηκα. Μετά από έναν χρόνο μου ξανατηλεφώνησε, αλλά ήμουν πιο άνετη αλλά θεώρησα πως ήταν φήμες. Εννοείται πρόσεχα, αλλά μετά από αυτό δεν θα ήθελα να μιλήσω…

Αυτή ήταν η φορά που μου στοίχησε πολύ και μου στοίχησε πολύ γιατί ήρθα σε τόσο δύσκολη θέση και δε μπόρεσα να αντεπεξέλθω. Ένιωσα σοκ. Ήταν στο θέατρο και ήμουν στα 22-23. Σοκαρίστηκα και κλείδωσα μέσα μου, δεν ήθελα να μιλήσω σε κανέναν».