The 2night show: Χωρίς διαφημίσεις μεγάλο μέρος της εκπομπής του Αρναούτογλου - Τι συνέβη;

Η ανακοίνωση του παρουσιαστή

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
The 2night show: Χωρίς διαφημίσεις μεγάλο μέρος της εκπομπής του Αρναούτογλου - Τι συνέβη;

Μια απρόσμενη ανακοίνωση έκανε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο πλατό της εκπομπής The 2night show το βράδυ της Δευτέρας 10/1. Ο παρουσιαστής ανέφερε πως μεγάλο μέρος της θα προβληθεί χωρίς διαφημίσεις εξηγώντας μάλιστα τον λόγο.

Συγκεκριμένα, καλεσμένος του βρέθηκε ο Γιώργος Αλκαίος μετά την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Λόγω λοιπόν της επιστροφής του στην showbiz, θέλησε να τον τιμήσει με αυτό τον τρόπο.

Η ανακοίνωση του Αρναούτογλου για το The 2night

«Γιατί έφυγε, τι συνέβη, τι τον έκανε να φύγει στην καλύτερη φάση της ζωής του, γιατί ξαναγύρισε, σε τι κατάσταση βρίσκεται; Πράγματα που νομίζω ότι ειλικρινά, αφήστε την τηλεόραση εκεί απολαυστικά, θα είναι μεγάλο το κομμάτι της συνέντευξης χωρίς να υπάρξουν διαφημίσεις. Μείνετε εκεί και απολαύστε τη συνέντευξη με τον Γιώργο Αλκαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η καριέρα του Γιώργου Αλκαίου

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Αλκαίου ήρθε το Σεπτέμβριο του 1989 σε ηλικία δεκαεπτά ετών σε ένα από τα πρώτα reality show στην Ελλάδα, "Έλα στο Φως", στην ΕΤ2. Το σόου δέχθηκε 1.500 νέους ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές. Στη συνέχεια, έμειναν από αυτούς μόνο 20. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Γιώργος Αλκαίος. Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του σόου, έμαθε χορό με τον Daniel Lomel, υποκριτική με την Νίκη Τριανταφυλλίδου και μουσική με τον Γιώργο Χατζηνάσιο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του ιδίου έτους, έκανε οντισιόν και κέρδισε μια θέση στο θεατρικό έργο της Μινώα Βουανάκη "Σοφοκλή Αντιγόνη", όπου και πρωταγωνίστησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη και με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Οι πρόβες διήρκεσαν πάνω από δύο μήνες και η πρεμιέρα έγινε στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Εκείνη την εποχή ο Αλκαίος έγινε ο νεότερος ηθοποιός που συμμετείχε σε παράσταση ιστορικού περιεχομένου και σε ένα ιστορικό θέατρο.

Το ίδιο καλοκαίρι, ο Αλκαίος αποφάσισε να αλλάξει το ενδιαφέρον από το θέατρο στη μουσική. Τότε ο Χρήστος Δάντης τον παρουσίασε στον Βαγγέλη Γιαννόπουλο διευθυντή της BMG, καθώς έγραφε και τον πρώτο δίσκο του για την BMG "Αμάν". Ο Γιαννόπουλος τον πέρασε από οντισιόν (τότε λεγόταν, ακόμη, Γιώργος Βασιλείου) και αποφάσισαν να υπογραφεί συμβόλαιο μεταξύ τους.

Έπειτα, βρήκαν το επίθετο "Αλκαίος" πιο ωραίο σαν στυλ και στην ακουστική. Το καλοκαίρι του 1991 ο Αλκαίος, μαζί με τον συνάδελφό του Χρήστο Δάντη, πήγαν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι "Δεν με θέλεις τολμηρό", όπου πήγε επίσημα με το ονοματεπώνυμο "Γιώργος Αλκαίος". Ο Αλκαίος νίκησε το νέο ταλέντο Σάκη Ρουβά, κερδίζοντας το βραβείο της καλύτερης ερμηνείας.

Γιώργος Αλκαίος The 2night show

Πριν από το ντεμπούτο του άλμπουμ του, ο Αλκαίος, άρχισε να γράφει μουσική και για άλλους τραγουδιστές, όπως την Αλέξια και τον Νότη Σφακιανάκη. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα τραγούδια που έγραψε ο Αλκαίος είναι το "Όπα Όπα", για το ομότιτλο άλμπουμ του Σφακιανάκη, το πρώτο άλμπουμ με τη Minos Music μετά την αποχώρηση από τη Sony Music Entertainment. Ένα τραγούδι που έχει γίνει μεγάλη επιτυχία και έχει καλυφθεί πολλές φορές, κυρίως από τους Antique και τη Δέσποινα Βανδή.

1992-2003: Ντεμπούτο και επιτυχία

Το 1992, ο Αλκαίος κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με το όνομα Με λίγο...τρακ. Η μουσική του άλμπουμ γράφτηκε από τον Αλκαίο, ενώ οι στίχοι γράφτηκαν από την Εύη Δρούτσα που ολοκλήρωσε την ηχογράφηση του άλμπουμ που είχε ξεκινήσει ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος.Τότε έκαναν επιτυχία τα τραγούδια "Τι τι" και "Δυνατά". Τον Αύγουστο του 2003 υπέγραψε συμβόλαιο με την Alpha Records και δύο μήνες αργότερα η εταιρεία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά άλμπουμ του, με το όνομα Κομμάτια Ψυχής.