Πρωινό: "Δε θα μου απαγορεύσεις εσύ να..." - Συγκρούστηκαν για χιλιοστή φορά Λιάγκας με Σκορδά

Ανέβηκαν οι τόνοι! Έξαλλη η Φαίη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πρωινό:

Χαμός για ακόμη μια φορά επικράτησε στο Πρωινό ανάμεσα στην Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα, με αφορμή ένα ρεπορτάζ που έπαιζαν εκείνη την στιγμή. Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής έκανε ένα σχόλιο για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, στο οποίο δεν συμφωνούσε καθόλου η παρουσιάστρια.

Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισαν να σχολιάζουν τον Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο, το νέο αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης, που είχε αποκαλέσει τους ομοφυλόφιλους «ανθρώπους με κουσούρι». Στην εκπομπή προβλήθηκε ένα άλλο απόσπασμα με παλιότερες δηλώσεις του στις 9/12/2019 όπου μιλούσε για τη θρησκεία, τους αλλοδαπούς και τις εκτρώσεις κάτι που έκανε όλους στο πάνελ να αντιδράσουν.

Ο καβγάς Λιάγκα - Σκορδά στο Πρωινό

«Δεν δέχεται ο κ. Θεοτοκάτος ότι αν έρθει π.χ. ένα ζευγάρι από την Αλβανία και γεννήσει ένα παιδάκι, ότι είναι ελληνόπουλο» σχολίασε ο Γιώργος Λιάγκας ενώ η Φαίη Σκορδά είπε «ένας άνθρωπος που έχει τέτοιες απόψεις στις όποιες αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το κοινό στην όποια απόφαση;».

Τότε ο παρουσιαστής, ο οποίος από χθες επέμενε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρέπει να τοποθετηθεί, ανέφερε: «Μου δίνεις το καλύτερο πάτημα να πω ότι το μεγαλύτερο ζητούμενο εδώ είναι η απουσία του υποτίθεται μοντέρνου δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Ζέρβα».

«Σε παρακαλώ… Ο άνθρωπος είναι, επειδή τον γνωρίζω. Τι σημαίνει το υποτιθέμενο;» σχολίασε η Φαίη Σκορδά εκνευρισμένη με τον Γιώργο Λιάγκα να της απαντάει «Μην με παρακαλάς καθόλου. Δε θα μου απαγορεύσεις να λέω τη γνώμη μου εδώ. Υποτιθέμενα είναι. Σε αυτές τις περιπτώσεις οφείλεις να μην σύρεται δύο μέρες η ιστορία αυτή. Είναι άρρωστος; Μια χαρά είναι». Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το πρώην ζευγάρι έχει αντίθετη άποψη.

Ποιος είναι ο Θεοτοκάτος

Όπως αναφέρει το parallaximag.gr, ο Θεοτοκάτος είναι γνωστός για τις ακραίες απόψεις του.

Εχει πρωτοστατήσει σε εκδηλώσεις για το Μακεδονικό ενώ σε ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων, που προΐσταται, το 2019 γράφει: «Το όνομά τους είναι «Vardarska» και έτσι πρέπει να ονομαστούν και να λέγονται τα Σκόπια».

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 6/2/2018 ο κ. Θεοτοκάτος έγραφε:

«Αγωνίσθηκαν γενιές Ελλήνων ηρώων για να προστατέψουν το καλύτερο κομμάτι της γης που μας χάρισε ο Θεός. Χύθηκε άφθονο αίμα για να απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους μνηστήρες. Και βέβαια το χέρι του Θεού τους εγκλώβισε και αποκλείσθηκαν από το Αιγαίο, που είναι πηγή ζωής, ελευθερίας και πολιτισμού και είναι ποτισμένο από τον ιδρώτα και το αίμα των Αρχαίων Ελλήνων Ποντοπόρων. Ποιος θα τολμήσει να υπογράψει το ξεπούλημα; Γιατί ο Άγιος Κολοκοτρώνης, που ο Θεός του έδωσε την υπομονή, την δύναμη και το κουράγιο να ελευθερώσει την Ελλάδα βροντοφωνάζει, μαζί με όλους τους ήρωες: «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» Ας μην το ξεχνούν!!! Ας προσέξουν!!!”

Είναι χαρακτηριστικό ότι αποκαλεί συχνά σε άρθρα ή λόγους του τους πρόσφυγες ως λαθρομετανάστες ισχυριζόμενος ότι ”Η χώρα μας εποικίζεται και αλλοιώνεται ο πληθυσμός της. Όμως παράλληλα με τον καθημερινό εποικισμό αναπτύσσεται με ολοκληρωτικό μάλιστα τρόπο η νομιμοποίησή του με βάση την πολιτική ορθότητα”, ενώ είχε χαρακτηρίσει τον μητροπολίτη Φλώρινας Αυγουστίνο Καντιώτη, που αφόρισε το Θόδωρο Αγγελόπουλο, «αθάνατο Γίγαντα».