Είναι επίσημο: Ο Άλεξ Χοκ ανακοίνωσε την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία

Τι συνέβη;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Είναι επίσημο: Ο Άλεξ Χοκ ανακοίνωσε την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία

Λίγες ώρες μετά την διεξαγωγής της κλήρωσης για το Australian Open, στην οποία ο Νόβακ Τζόκοβιτς συμμετείχε κανονικά, σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Τζόκοβιτς αναμενόταν να εμφανιστεί στο «Rod Laver Arena» για την προγραμματισμένη προπόνησή του, όπου μάλιστα τα ΜΜΕ θα είχαν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν για 15 λεπτά. Ωστόσο, το όνομα του πρωταθλητή δεν υπήρχε στη λίστα των παικτών που έχουν προγραμματίσει προπόνηση.

Τέλος έδωσε σε αυτή την μυστηριώδη εξαφάνιση ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ, ο οποίος ανακοίνωσε πως χρησιμοποίησε την εξουσία του για να ακυρώσει την έκδοση της βίζα του Τζόκοβιτς.

Η ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς από τον Άλεξ Χοκ

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ χρησιμοποίησε την προσωπική του εξουσία για να ακυρώσει τη βίζα του παγκόσμιου πρωταθλητή, την ίδια στιγμή που οι δικηγόροι του ετοιμάζονται να καταθέσουν άμεσα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης.

Στη δήλωση του ο Άλεξ Χοκ αναφέρει: «Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κύριος Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, με τη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξω.

Η απόφαση αυτή ακολούθησε τις εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους διαδικαστικής δικαιοσύνης.

Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία κορωνοϊού».

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά για τον Τζόκοβιτς

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός της εισόδου του παγκόσμιου πρωταθλητή τένις στην Αυστραλία αλλά και της απαγόρευσης του στο να συμμετέχει στο Australian Open.

Όπως φαίνεται, η όλη κατάσταση έχει αρχίσει να κουράζει τους πάντες, ανάμεσά τους και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος δεν δίστασε να πετάξει τα "καρφιά" του σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Φαίνεται πως δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά του Νόβακ Τζόκοβιτς, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τον Σέρβο.