Υπόθεση Τζόκοβιτς: Σε ξενοδοχείο μεταναστών ο παγκόσμιος πρωταθλητής

Αύριο η επίσημη ανακοίνωση

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Υπόθεση Τζόκοβιτς: Σε ξενοδοχείο μεταναστών ο παγκόσμιος πρωταθλητής

Το θρίλερ με την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς καλά κρατεί και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να απασχολεί για αρκετό καιρό. Το πρωί της Πέμπτης 14/01, ο Άλεξ Χοκ ακύρωσε για άλλη μία φορά τη βίζα του Τζόκοβιτς κάνοντας χρήση της προσωπικής του εξουσίας. Ο νόμος του επιτρέπει να απελάσει οποιονδήποτε θεωρεί πιθανό κίνδυνο για την «υγεία, την ασφάλεια ή την καλή τάξη της αυστραλιανής κοινότητας».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εθεάθη σε ξενοδοχείο μετανάστευσης τα ξημερώματα του Σαββάτου (15/01) και η ακροαματική διαδικασία για την τελική απόφαση σχετικά με την βίζα του, έχει οριστεί για την Κυριακή (16/01), λίγες ώρες πριν τον πρώτο προγραμματισμένο του αγώνα στο Australian Open.

Σε ξενοδοχείο μετανάστευσης ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έφθασε στο ξενοδοχείο Παρκ, τα ξημερώματα του Σαββάτου, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Το ξενοδοχείο χρησιμοποιείται εκτός των άλλων για την κράτηση 33 αιτούντων για άσυλο και ταξιδιωτών που βρίσκονται σε καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού. Ο Σέρβος αθλητής είναι αντιμέτωπος με απέλαση από την Αυστραλία μετά την ακύρωση της βίζας του για δεύτερη φορά. Η ακροαματική διαδικασία για την τελική απόφαση έχει οριστεί για την Κυριακή. Εάν χάσει την έφεση, ο Τζόκοβιτς, θα έρθει αντιμέτωπος με απέλαση και τριετή απαγόρευση βίζας.

Η ανάρτηση του Σέρβου τενίστα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός της εισόδου του παγκόσμιου πρωταθλητή τένις στην Αυστραλία και η απαγόρευση της συμμετοχής του στο Australian Open. Σε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram προχώρησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, σε μια προσπάθειά του να αποκαταστήσει όλη την αλήθεια γύρω από την περιβόητη συνέντευξή που έδωσε, ενώ ήξερε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, αλλά και στα λάθος στοιχεία που δηλώθηκαν κατά την άφιξή του στην Αυστραλία.

Ο σέρβος πρωταθλητής στην ανάρτησή του ισχυρίζεται ότι θέλει να πολεμήσει την παραπληροφόρηση και υποστηρίζει ότι όταν ενημερώθηκε πως σε αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι τις 14 Δεκεμβρίου υπήρξαν κρούσματα, έκανε rapid test το οποίο βγήκε αρνητικό.

Στις 17 Δεκεμβρίου και ενώ βρέθηκε σε εκδήλωση τένις με παιδιά σε νέο PRC test βγήκε θετικός. Παρόλο που βρέθηκε με κορωνοϊό, την επόμενη μέρα παραδέχθηκε ότι έδωσε συνέντευξη στην Equipe γιατί δεν ήθελε να απογοητεύσει τον δημοσιογράφο επειδή η συνέντευξη είχε κλειστεί από καιρό.

Ο ίδιος ο Τζόκοβιτς έκανε λόγο για «λάθος απόφαση». Ως «ανθρώπινο λάθος» χαρακτηρίζει τα ψευδή στοιχεία που δηλώθηκαν κατά την άφιξή του στην Αυστραλία, μεταφέροντας όλη την ευθύνη στην ομάδα του και στον ατζέντη του.