Ρωμανίδης: «Πριν 6 χρόνια μου εμφανίστηκε...» - Συγκλονίζει ο πρώην συνεργάτης του Μάρκου Σεφερλή

Τι συνέβη;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ρωμανίδης: «Πριν 6 χρόνια μου εμφανίστηκε...» - Συγκλονίζει ο πρώην συνεργάτης του Μάρκου Σεφερλή

Στην εφημερίδα «On Time» παραχώρησε συνέντευξη ο Θοδωρής Ρωμανίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τα θέματα υγείας που τον ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια. Ο γνωστός ηθοποιός, μάλιστα το μεσημέρι της Πέμπτης 13/01 στον αέρα του Super Κατερίνα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Χρήστου Λούλη για τον πρώην συνεργάτη του, Μάρκο Σεφερλή και δεν μπόρεσε να κρύψει την ενόχλησή του.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Ρωμανίδη για την υγεία του

Πέρασες όμως και δύσκολες περιόδους. Έχεις αποκαλύψει ότι πάλευες με την λεύκη και το Πάρκινσον. Πώς το αντιμετωπίζεις;

«Ναι, το σώμα μου είναι «πουά». Ένα ανιψάκι μου με έλεγε «σκυλί Δαλματίας». Είναι αυτυοάνοσο. Η νέα «μόδα» της εποχής, ενώ δεν τα ξέραμε, ξαφνικά εμφανίστηκαν στη ζωή μας. Η λεύκη μου παρουσιάστηκε το 1997 και το Πάρκινσον πριν από έξι χρόνια, από στρες, στενοχώρια και άγχος. Με την λεύκη το πρόβλημά μου είναι ο ήλιος κι η θάλασσα. Το καλοκαίρι με βλέπουν όλοι και παθαίνουν σοκ στην θάλασσα. Φοράω μακρυμάνικο και καπέλο, λες και είμαι στην Αφρική.

Το Πάρκινσον είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά ο γιατρός, ο Μιχάλης, μου έχει υποσχεθεί μια εικοσαετία ποιοτικής ζωής με τη θεραπεία που ακολουθώ. Δεν τρομοκρατήθηκα. Τη λεύκη την πρόσεξε η Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Ήμασταν μαζί περιοδεία και είδε τα στίγματα. Πιστεύω ότι αν βρεις τον κατάλληλο γιατρό και σε κάνει να αισθανθείς εμπιστοσύνη, όλα αντιμετωπίζονται. Επίσης, να πω στον κόσμο να μη ντρέπεται να το επικοινωνήσει. Υπάρχουν και οι κατάλληλοι γιατροί και σύλλογοι να τους βοηθήσουν να το αντιμετωπίσουν».

O Θοδωρής Ρωμανίδης στο θέατρο.

Ακολουθεί η συνέντευξη του ηθοποιού για τον Μάρκο Σεφερλή και την διάλυση της συνεργασίας τους

Όταν ακούμε Μάρκος Σεφερλής και θέατρο, σίγουρα στο μυαλό μας, μας έρχονται συγκεκριμένοι συνεργάτες του, που είναι στο πλευρό του χρόνια. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο επιτυχημένος ηθοποιός, Θοδωρής Ρωμανίδης. Τους δυο καλλιτέχνες τους ενώνει μια συνεργασία που μετρά από το 2002.

Ωστόσο, πέρσι το καλοκαίρι "χώρισαν", αφού ο Θοδωρής Ρωμανίδης, ήθελε να κάνει διακοπές με την οικογένεια του και οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του το επέτρεπαν.

Αποφάσισες να μη δουλέψεις το καλοκαίρι για να κάνεις διακοπές με τα παιδιά και την εγγονή σου;

Ναι, γιατί θα έπρεπε να λείψω πολλές μέρες από την Αθήνα και δεν θα μπορούσα να τους δω. Είπαμε με τη γυναίκα μου να μην το κάνω. Δύο μήνες είναι άλλωστε, στις 25 Αυγούστου θα ξεκινήσω πρόβες για τη χειμερινή σεζόν στο θέατρο.

Οπότε δεν θα σε δούμε δίπλα στον Μάρκο Σεφερλή αυτό το καλοκαίρι, αλλά το χειμώνα;

Έχουμε πει γενικά με τον Μάρκο να κάνουμε μια διακοπή γιατί… μπούκωσα, θέλω να κάνω άλλα πράγματα, να κυκλοφορήσω στην πιάτσα πάλι, να μπορέσω να κάνω και τηλεόραση, γιατί πηγαίναμε περιοδείες, φεύγαμε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για όλα αυτά που ήθελα. Έτσι, τον παρακάλεσα, ειλικρινά, να με αφήσει λίγο καιρό να ξαποστάσω, να κάνω κάποια άλλα πράγματα κι εδώ είμαστε, να ξαναγίνει η ομάδα… ομάδα. Με τον Μάρκο είμαστε μαζί από το 2002 με διακοπές.

Έχω πάει, έχω φύγει, έχω κάνει άλλα πράγματα, έχω συνεργαστεί με διάφορους ηθοποιούς και μετά ξαναγύριζα. Τώρα τον παρακάλεσα να γίνει ένα διάλειμμα. Το χειμώνα θα είμαι στο θέατρο «Μουσούρη», στο έργο «Ψύλλοι στ’ αφτιά», του Ζορζ Φεϊντό, κωμωδία, με τον Πέτρο Φιλιππίδη, σε μετάφραση του ίδιου και του γιου του, Δημήτρη Φιλιππίδη. Με Θανάση Ευθυμιάδη, Φαίη Ξυλά, Μυρτώ Αλικάκη, είχε πει στο περιοδικό «Λοιπόν» το 2019.