Έληξε το δικαστήριο για τον Τζόκοβιτς: Απελάθηκε από την Αυστραλία

Δεν θα αγωνιστεί ο Σέρβος τη Δευτέρα

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Έληξε το δικαστήριο για τον Τζόκοβιτς: Απελάθηκε από την Αυστραλία

Τέλος έλαβε το θρίλερ με τον Νόβακ Τζόκοβίτς, καθώς όπως αποφασίστηκε στο δικαστήριο, η έφεση του παγκόσμιου πρωταθλητή απορρίφθηκε και θα απελαθεί από την Αυστραλία. Το δικαστήριο συνεδρίασε με σύνθεση τριών δικαστών, συνεπώς δεν μπορεί να κατατεθεί έφεση. Σημειώνεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και όπως όλα δείχνουν, ο σέρβος τενίστας δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open, για το οποίο είχε συμμετάσχει κανονικά στην κλήρωση και ο πρώτος του αγώνας αναμενόταν για την Δευτέρα 17/01.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μέχρι και εχθές (15/01) κρατούνταν σε ξενοδοχείο μεταναστών στην Αυστραλία εν αναμονή του δικαστηρίου του.

Η οριστική απόφαση του δικαστηρίου για την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς και η αλλαγή στο πρόγραμμα της διοργάνωσης

Η θέση του Νόβακ Τζόκοβιτς στην παγκόσμια κατάταξη επιβαρύνθηκε από το λάθος του στη φόρμα ταξιδιού, όπου έκρυψε το ταξίδι από το Βελιγράδι στη Μαρμπέγια, αλλά και από την παραδοχή του ότι έσπασε την καραντίνα του και έδωσε κανονικά συνέντευξη σε δημοσιογράφο, ενώ βρισκόταν θετικός στον ιό.

Η απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς αλλάζει και τον αντίπαλό του Κετσμάνοβιτς στον πρώτο γύρο του Australian Open και τη θέση του θα πάρει αθλητής ο οποίος ηττήθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απελάθηκε από την Αυστραλία.

Τα πρώτα λόγια του Τζόκοβιτς μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε απογοητευμένος από την απόφαση απέλασης του αλλά πρόθυμος να συνεργαστεί, για να φύγει από τη χώρα.

«Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη δήλωση για να αναφερθώ στα αποτελέσματα της σημερινής ακρόασης του Δικαστηρίου. Τώρα θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, προτού κάνω περαιτέρω σχόλια πέρα από αυτό. Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστικό έλεγχο της απόφασης του Υπουργού να ακυρώσει τη βίζα μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open.

Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές για την αναχώρησή μου από τη χώρα. Νιώθω άβολα που υπήρξα επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ. Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ότι καλύτερο για το τουρνουά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους Σέρβους συμπολίτες μου για τη συνεχή υποστήριξή σας. Ήσασταν όλοι μια μεγάλη πηγή δύναμης για μένα»: είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Το «υπέρογκο» ποσό που καλείται να πληρώσει

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά την δικαστική του ήττα, χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον δέκατο τίτλο του στο Australian Open που θα του έδινε περίπου 1,7 εκατ. ευρώ, αλλά καλείται να πληρώσει για τα έξοδα του δικαστηρίου ένα τεράστιο ποσό.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου, ο Σέρβος τενίστας θα πληρώσει τα δικαστικά έξοδα, τα οποία αντιστοιχούν σε ένα τεράστιο ποσό των 500.000 ευρώ περίπου. Σε αυτό το ποσό, φυσικά, δεν υπολογίζεται και η αμοιβή των δικηγόρων που των εκπροσώπησαν στην χώρα.