Ξέσπασε η Μαίρη Συνατσάκη: «Θέλουμε επιτέλους να καταδικαστούν όλοι οι θύτες»

«Καμία ανοχή, φτάνει»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ξέσπασε η Μαίρη Συνατσάκη: «Θέλουμε επιτέλους να καταδικαστούν όλοι οι θύτες»

Η Μαίρη Συνατσάκη έχει αποδείξει πως μέσα από τους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media πολλές φορές τοποθετείται για διάφορα κοινωνικά θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα.

Έτσι, η ίδια η οποία είναι ένα από τα πολλά πρόσωπα που έχει στηρίξει το κίνημα #metoo στην Ελλάδα, θέλησε να αναφερθεί για τον σάλο που έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον βιασμό μιας 24χρονης κοπέλας στην Θεσσαλονίκη.

Οι αναρτήσεις της Μαίρης Συνατσάκη

Πιο συγκεκριμένα, η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε δύο στιγμιότυπα στα οποία έγραφε: «Είμαστε με τα θύματα. Θέλουμε επιτέλους να καταδικαστούν όλοι οι θύτες. Και οφείλουμε να το κάνουμε σωστά και όλοι μαζί. Πρέπει οι καταγγελίες να γίνονται σε επίσημους φορείς.

Αυτό είναι το πρώτο βασικό απαραίτητο βήμα που μας κατοχυρώνει απέναντι σε οποιονδήποτε θύτη. Μιλήσαμε με την Σοφία Μπεκατώρου και μας παρέπεμψε στο menowmetoo.gr. Όταν αποστείλετε σε αυτήν την πλατφόρμα την καταγγελία σας και ζητήσετε βοήθεια, το ευρωπαϊκό δίκτυο κατά της βίας, έρχεται σε επαφή μαζί σας για να σας κατευθύνει και να σας βοηθήσει.

Είναι απαραίτητο να υπάρχουν οι καταγγελίες σε επίσημους φορείς για να μπορούμε όλοι να σας στηρίξουμε, να μιλήσουμε δημόσια, να μην αφήσουμε κανέναν να την γλιτώσει να μην γυρίσουμε το βλέμμα. Ξέρουμε ότι κάθε θύμα χρειάζεται τον δικό του χρόνο για να μιλήσει και να καταθέσει και εμείς θα περιμένουμε και θα είμαστε εδώ. Καμία ανοχή. ΦΤΑΝΕΙ».

Η ανάρτηση της Μαίρης Συνατσάκη

Μαίρη Συνατσάκη - Ανάρτηση

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα λόγια της 24χρονης κοπέλας - «Κάποιοι ήταν...»

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον ομαδικό βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Για όλη την υπόθεση μίλησε στην εκπομπή του MEGA, «Χαμογέλα και Πάλι» και στην Σίσσυ Χρηστίδου, ο δικηγόρος της 24χρονης, Αθανάσιος Ζιώγας, καθώς προβλήθηκαν σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής τα πρώτα λόγια της κοπέλας μετά από αυτό το δυστυχές περιστατικό. Στην έκταση και τις συνεχείς καταγγελίες που γίνονται για κακοποίηση κατά των γυναικών πήρε θέση και η Καίτη Γαρμπή.

«Αυτό που μου συνέβη δεν θέλω να συμβεί σε καμία κοπέλα. Δεν θα κάνω πίσω. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν. Κάποιοι ήταν φίλοι και τους εμπιστευόμουν, εξαιτίας τους παρασύρθηκα κι έπαθα ότι έπαθα», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η νεαρή κοπέλα.