«Όλο αυτό το κύκλωμα εμπλέκει μέσα και...» - Η αποκάλυψη του Ηλία Γκιώνη για τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

«Δέχομαι απειλές γενικού περιεχομένου»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Όλο αυτό το κύκλωμα εμπλέκει μέσα και...» - Η αποκάλυψη του Ηλία Γκιώνη για τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Ο Ηλίας Γκιώνης είναι χωρίς αμφιβολία το πρόσωπο των ημερών καθώς ήταν αυτός που δημοσιοποίησε την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη. Ο ακτιβιστής μίλησε το πρωί της Δευτέρας (17/1) στο Πρωινό και αποκάλυψε πως τις τελευταίες μέρες δέχεται απειλές, ενώ έκανε λόγο για ένα κύκλωμα πολύ ισχυρό με πολλές διασυνδέσεις.

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος ήταν ένα από τα πρόσωπα που ανέφερε στο Instagram του ο Ηλίας Γκιώνης, με τον επιχειρηματία να καταθέτει μήνυση κατά του ακτιβιστή.

Οι δηλώσεις του Ηλία Γκιώνη

«Εγώ ενημερώθηκα για αυτή τη μήνυση από τα Μέσα. Δε μου έχει παραδοθεί ακόμα. Φαντάζομαι υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη. Αν και εφόσον λάβω κάποια έγγραφα, θα ενημερώσω το κοινό. Προς το παρόν δεν έχω λάβει κάτι. Δεν κρύβομαι. Προφανώς αφού το αυτόφωρο κρατάει δύο μέρες, φρόντισα να είμαι κάπου προφυλαγμένος. Το τελευταίο που με απασχολεί είναι το αυτόφωρο ή αν ισχύει η μήνυση γιατί το ‘χω ξαναπεράσει στο παρελθόν.

Το κυριότερο που με απασχολεί είναι η ασφάλειά μου και η ασφάλεια των θυμάτων. Δέχομαι απειλές γενικού περιεχομένου. Δεν θέλω να το πλατιάσω. Δε φοβάμαι και θα το αποδείξω. Για μένα αυτό το πράγμα δεν έχει να κάνει με μένα και τον κόσμο. Ξεκινάει από την κοπέλα που βιάστηκε και για όλα τα υπόλοιπα θύματα που με εμπιστεύτηκαν.

Υπάρχουν θέματα που ανήκουν στον αθλητισμό, στην πυγμαχία, υπάρχουν άτομα από ριάλιτι και το μεγάλο κεφάλι είναι επιχειρηματίες που έχουν χρήματα και άκρες να το στηρίξουν αυτό. Οι κοπέλες που μου έδωσαν τα στοιχεία, λαμβάνουν και αυτές μηνύματα. Υπάρχουν κοπέλες που φοβούνται για τη ζωή τους κι εγώ έχω δημοσιοποιήσει από αυτά που έχω λάβει το 1/10.

Και να μου ζητήσουν δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτώ από την ελληνική αστυνομία γιατί με την έρευνα που έχω κάνει έχω καταλήξει ότι υπάρχουν άτομα που καλύπτουν τους κυρίους αυτούς. Όλο αυτό το κύκλωμα εμπλέκει μέσα και ονόματα πολιτικών, τα οποία είναι τεράστια και όπως με ενημερώνουν οι δημοσιογράφοι σύντομα θα βγουν στο προσκήνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ακτιβιστής.

Οι δηλώσεις του Ηλία Γκιώνη για τον βιασμό της 24χρονης και την Τούνη

Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης ήταν εκείνος που γνωστοποίησε την αποτρόπαια υπόθεση χρησιμοποιώντας ονόματα και περιγράφοντας συγκεκριμένα περιστατικά, μέσα από αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ηλίας Γκιώνης βγήκε σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype στην εκπομπή και εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Μέχρι και σήμερα δεν έχω έρθει σε επαφή με την κοπέλα. Μου έστειλαν κάποιες κοπέλες στα social media και μου εξήγησαν ότι όλο αυτό υπάρχει για πολλά χρόνια. Η κοπέλα στην Θεσσαλονίκη ήταν ένα περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας αλλά από κάτω φέρει κάτι πιο μεγάλο. Είναι μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων. Περίπου δέκα άτομα είναι μπλεγμένα στην ιστορία, από Ελλάδα και Κύπρο.

Αυτοί οι άνθρωποι διαλέγουν τα θύματά τους από τα social media, αφού τα παρακολουθούν για καιρό, προσπαθούν να τα προσεγγίσουν τάζοντας τους χρήματα και κάποιες άλλες πολυτέλειες και ξεκινούν την αποπλάνηση. Τις καλούν σε πάρτι, τις τάζουν δουλειές σε πρακτορεία για μοντέλα. Αυτό συμβαίνει. Είναι ένα κύκλωμα… Δεν μας αφορά γιατί οι κοπέλες πάνε στα πάρτι. Το θέμα είναι ότι υπάρχει ένα μοτίβο. Όσες τόλμησαν και μίλησαν δέχονται απειλές. Τα θύματα φοβούνται να μιλήσουν στην αστυνομία γιατί είναι γνωστά ονόματα με μεγάλη δύναμη. Δεν μιλάμε για έναν βιασμό αλλά για ένα ολόκληρο κύκλωμα» τόνισε ο Ηλίας Γκιώνης.

Ενώ για την Ιωάννα Τούνη, ο γνωστός ακτιβιστής δήλωσε: «Το όνομα που έδωσε η κ. Τούνη χθες στη δημοσιότητα (δείτε το βίντεο της) αν κάνετε μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο δεν υπάρχει πουθενά. Από την άλλη αν θέλετε να μιλήσουμε για πλήρη αλήθεια, ξέρουμε από εκείνο το διάστημα έχει γίνει έρευνα και όπως όλα δείχνουν η κ. Τούνη το έληξε εξωδικαστικά, πήρε αρκετά χρήματα για να μη μιλήσει περαιτέρω. Τώρα γιατί το επαναφέρει δεν ξέρουμε. Εγώ ένα πράγμα μπορώ να υποθέσω, ότι η κ. Τούνη θέλει για ακόμη μια φορά να τραβήξει τα βλέμματα από όλους εμάς που ψάχνουμε για την υπόθεση. Είναι φίλη με όλους τους ανθρώπους αυτούς που κατηγορούνται για αυτό το πράγμα, έχει άμεση επαφή με όλους».