Με δάκρυα στα μάτια ο Ηλίας Γκιώνης - Η επικοινωνία που είχε με την 24χρονη λίγο μετά τον βιασμό της

«Σήμερα η κοπέλα με πήρε τηλέφωνο να μου πει....»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Με δάκρυα στα μάτια ο Ηλίας Γκιώνης - Η επικοινωνία που είχε με την 24χρονη λίγο μετά τον βιασμό της

Σε μια νέα ανάρτηση προχώρησε ο Ηλίας Γκιώνης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, λίγο μετά την αποκάλυψη πως δέχεται απειλές για την ζωή του αλλά και μηνύσεις, με πρώτη αυτή του Δημήτρη Φιντιρίκου. Ο ακτιβιστής που δημοσιοποιήσε τον βιασμό που δέχτηκε η 24χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη, αποκάλυψε πως βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ωστόσο αυτό που θέλει είναι να ενθαρρύνει κοπέλες που έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο να μιλήσουν.

Η νέα ανάρτηση του Γκιώνη

Ο Ηλίας, συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια φωτογραφία του οπού τον βλέπουμε να είναι με δάκρυα στα μάτια. Στο εν λόγω στιγμιότυπα έγραψε χαρακτηριστικά:

«Εχθές το βράδυ μας ενημέρωσαν ότι με ψάχνει η κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα η κοπέλα με πήρε τηλέφωνο να μου πει ευχαριστώ και ότι θέλει να γίνουμε μία ομάδα μαζί με τον δικηγόρο της για να παλέψουμε με τα τέρατα. Μίλησα με τον Χρήστο τον δικηγόρο της και μου έλεγε ο άνθρωπος ευχαριστώ για όσα κάνω, μου ανέλυσε όσα στοιχεία έχει και είπαμε ότι από εδώ και πέρα θα κάνουμε τα πάντα μαζί. Είμαι σε σοκ αλλά κλαίω από χαρά δεν μπορώ να πιστέψω ακόμα, τα όσα θυμάται η κοπέλα είναι ακραία.

Στηρίζουμε τον αγώνα της κοπέλα μου είπε ότι αυτή πέρασε ότι πέρασε τώρα θα παλέψει για τα υπόλοιπα κορίτσια και μου ζήτησε όποιο κορίτσι θέλει να σας δώσω το κινητό της για να μιλήσετε και να γίνεται ομάδα».

Ηλίας Γκιώνης ανάρτηση για 24χρονη

Η αποκάλυψη του για τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Ο Ηλίας Γκιώνης είναι χωρίς αμφιβολία το πρόσωπο των ημερών καθώς ήταν αυτός που δημοσιοποίησε την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη. Ο ακτιβιστής μίλησε το πρωί της Δευτέρας (17/1) στο Πρωινό και αποκάλυψε πως τις τελευταίες μέρες δέχεται απειλές, ενώ έκανε λόγο για ένα κύκλωμα πολύ ισχυρό με πολλές διασυνδέσεις.

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος ήταν ένα από τα πρόσωπα που ανέφερε στο Instagram του ο Ηλίας Γκιώνης, με τον επιχειρηματία να καταθέτει μήνυση κατά του ακτιβιστή.

«Εγώ ενημερώθηκα για αυτή τη μήνυση από τα Μέσα. Δε μου έχει παραδοθεί ακόμα. Φαντάζομαι υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη. Αν και εφόσον λάβω κάποια έγγραφα, θα ενημερώσω το κοινό. Προς το παρόν δεν έχω λάβει κάτι. Δεν κρύβομαι. Προφανώς αφού το αυτόφωρο κρατάει δύο μέρες, φρόντισα να είμαι κάπου προφυλαγμένος. Το τελευταίο που με απασχολεί είναι το αυτόφωρο ή αν ισχύει η μήνυση γιατί το ‘χω ξαναπεράσει στο παρελθόν.

Το κυριότερο που με απασχολεί είναι η ασφάλειά μου και η ασφάλεια των θυμάτων. Δέχομαι απειλές γενικού περιεχομένου. Δεν θέλω να το πλατιάσω. Δε φοβάμαι και θα το αποδείξω. Για μένα αυτό το πράγμα δεν έχει να κάνει με μένα και τον κόσμο. Ξεκινάει από την κοπέλα που βιάστηκε και για όλα τα υπόλοιπα θύματα που με εμπιστεύτηκαν.

Υπάρχουν θέματα που ανήκουν στον αθλητισμό, στην πυγμαχία, υπάρχουν άτομα από ριάλιτι και το μεγάλο κεφάλι είναι επιχειρηματίες που έχουν χρήματα και άκρες να το στηρίξουν αυτό. Οι κοπέλες που μου έδωσαν τα στοιχεία, λαμβάνουν και αυτές μηνύματα. Υπάρχουν κοπέλες που φοβούνται για τη ζωή τους κι εγώ έχω δημοσιοποιήσει από αυτά που έχω λάβει το 1/10.

Και να μου ζητήσουν δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτώ από την ελληνική αστυνομία γιατί με την έρευνα που έχω κάνει έχω καταλήξει ότι υπάρχουν άτομα που καλύπτουν τους κυρίους αυτούς. Όλο αυτό το κύκλωμα εμπλέκει μέσα και ονόματα πολιτικών, τα οποία είναι τεράστια και όπως με ενημερώνουν οι δημοσιογράφοι σύντομα θα βγουν στο προσκήνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ακτιβιστής.